Kesha dropper saken mot produsenten

To år etter artisten anklaget produsent «Dr. Luke» for sexovergrep, gjør hun alt for å redde sin egen musikkarriere.

STYGG SAK: Produsent Dr. Luke (t.h) ble i 2014 anklaget av artist Kesha at han hadde seksuelt misbrukt henne over en periode på ti år. Foto: NTB scanpix
STYGG SAK: Produsent Dr. Luke (t.h) ble i 2014 anklaget av artist Kesha at han hadde seksuelt misbrukt henne over en periode på ti år. Foto: NTB scanpix Vis mer

SEOGHØR.NO: I 2014 gikk artist Kesha (29) til sak mot sin egen produsent, Lukasz «Dr. Luke» Gottwald (42), og anklaget ham for seksuelle overgrep og trakassering.

I februar kom den nedslående dommen i New Yorks Høyesterett. Dommer Shirley Kornreich bestemte at Kesha ikke kan bryte kontrakten sin med Sony, noe som fikk flere kjendiser til å reagere.

Mandag denne uken ble det imidlertid kjent at «Tik Tok»-sangeren har droppet saken mot stjerneprodusenten og at hun har levert 28 låter til Dr. Lukes plateselskap i håp om å kunne avslutte kontrakten hun har med dem.

- Kesha er fokusert på å komme tilbake i arbeid og har levert 28 sanger til selskapet. Vi har formidlet dette til Sony Music, og lagt frem Keshas ønske om å slippe ny musikk så fort som mulig, sier hennes advokat, Daniel Petrocelli i en uttalelse til BuzzFeed News. 

Sony Music har ikke kommentert Keshas valg om å droppe saken, men Dr. Lukes advokat, Christine Lepera, mener at Kesha har droppet anklagene fordi hun har forstått at hun ikke kommer til å vinne saken.

- Kesha burde aldri ha ført de falske anklagene mot produsenten til retten, sier advokaten, ifølge nettstedet. 

Saken fortsetter under bildet.

Nekter for sexovergrep

29-åringen og produsenten har jobbet sammen i over ti år, og Kesha hevder at han skal ha gjort gjentatte seksuelle tilnærmelser mot henne helt siden hun signerte kontrakt med ham som 18-åring.

Deriblant Lady Gaga (29) og Ariana Grande (22) har gått ut og støttet Kesha på Twitter, og emneknaggen «Free Kesha» ble etablert i sosiale medier. Dr. Luke har imidlertid tatt til motmæle mot det han mener er ukritiske støtteerklæringer, skrev Huffington Post i februar.

- Jeg voldtok ikke Kesha og jeg har aldri hatt sex med henne. Kesha og jeg var venner i mange år og hun var som en lillesøster for meg, skrev musikkprodusenten på Twitter. 

Saken fortsetter under bildet.

Ifølge Huffington Post bestemte dommeren på starten av året at Kesha ikke kan bryte kontrakten sin med Sony Entertainment. Hun kan imidlertid jobbe med en annen av selskapets produsenter.

Musikkprodusentens advokater har i etterkant indirekte slått tilbake mot slagordet «Free Kesha» i en uttalelse. 

DEPRIMERT: Kesha brøt sammen i tårer i rettssalen i New York i februar, da det ble kjent at hun ikke kunne bryte kontrakten med Sony Music.  Foto: Ap
DEPRIMERT: Kesha brøt sammen i tårer i rettssalen i New York i februar, da det ble kjent at hun ikke kunne bryte kontrakten med Sony Music. Foto: Ap Vis mer

LES OGSÅ: - Han planlegger sin egen begravelse