Kennedy-oldebarn (8) funnet død etter fem dager

Mor og sønn ble meldt savnet forrige uke.

FUNNET DØDE: Både Maeve Kennedy Townsend McKean og sønnen Gideon (8) er nå funnet døde, etter å ha vært savnet siden forrige uke. Foto: NTB Scanpix
FUNNET DØDE: Både Maeve Kennedy Townsend McKean og sønnen Gideon (8) er nå funnet døde, etter å ha vært savnet siden forrige uke. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Fredag forrige uke ble Maeve Kennedy Townsend McKean (40) og sønnen Gideon (8) meldt savnet etter at de padlet ut i en kano for å hente en ball de mistet ut på sjøen.

Kanoen ble tatt av en vind, og om lag to timer etter at mor og sønn ble meldt savnet, ble kanoen funnet.

Redningsaksjonen gikk raskt over til en leteaksjon, og de to ble antatt døde. Tirsdag ble 40-åringens kropp funnet på dypt vann ved Shady Side i Maryland, der de satte ut i kanoen.

Onsdag kveld ble også åtteåringens lik funnet, melder CBS News.

Politiet sier til kanalen at Gideon, i likhet med moren, ble funnet på dypt vann, om lag 600 meter unna.

FUNNET DØD: Barnebarnet til Robert Kennedy, Meave Kennedy Townsend McKean (i midten) ble mandag kveld funnet død etter en kanoulykke torsdag i forrige uke. Sønnen Gideon (foran) ble funnet onsdag kveld, norsk tid. Foto: Facebook via AP, File / NTB Scanpix
FUNNET DØD: Barnebarnet til Robert Kennedy, Meave Kennedy Townsend McKean (i midten) ble mandag kveld funnet død etter en kanoulykke torsdag i forrige uke. Sønnen Gideon (foran) ble funnet onsdag kveld, norsk tid. Foto: Facebook via AP, File / NTB Scanpix Vis mer

McKean er datter til tidligere viseguvernør i Maryland, Kathleen Kennedy Townsend. Faren hennes var Robert Kennedy, tidligere justisminister og bror til USAs tidligere presdent, John F. Kennedy.

Etterlater seg to barn

McKeans ektemann, David, sitter nå igjen som alenefar til deres to barn, Gabriella (7) og Toby (2). Da kona ble funnet død skrev han i et innlegg på Facebook at familien nå er i sorg.

- Maeve fylte 40 år i november, og hun var mitt alt. Hun var min beste venn og sjelevenn, var blant det David skrev, før han fortsatte:

- Gabriella er knust, men hun imponerer meg med hvor modig hun er. Toby er bare to og et halvt år, så han er fortsatt seg selv. Magisk og klønete. Men jeg vet han snart vil begynne å spørre om Maeve og Gideon. Det knuser meg at han ikke vil få ha dem som mamma og bror.

Familien på fem reiste til familiehuset i Chesapeake Bay for å være i selvvalgt karantene nå som coronaviruset herjer. De spilte ball da ballen plutselig ble blåst på sjøen.

Mor og sønn satte seg i en kano for å hente ballen, men forsvant.

- Mitt hjerte er knust

Da redningsaksjonen gikk over til en leteaksjon og de to var antatt døde, sa 40-åringens mor, Kathleen Kennedy Townsend, i en uttalelse at hjertet hennes var knust av tapet.

- Vår Maeve viet livet sitt til samfunnets mest sårbare. Gideon var en kjærlig storebror som var god i sport, gåter, matte og sjakk. Mitt hjerte er knust, men vi skal samle Guds nåde og den styrken vi har for å ære det håpet, energien og lidenskapen Maeve og Gideon sendte ut i verden, sa hun, ifølge AP.

McKean var en menneskerettighetsadvokat og jobbet ved Georgetown University Global Health Initiative. Som nevnt var hun barnebarnet til Robert F. Kennedy, president Kennedys bror.

LES OGSÅ: Rapperen Chynna (25) er død

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer