Chappaquiddick-skandalen:

Kennedy-familiens «ukjente» tragedie

Fortsatt er det mye mystikk rundt dødsulykken Ted Kennedy stakk av fra.

TRAGISK ULYKKE: En hel verden vitne til at Massachusetts-senator Ted Kennedy (t.h.) mistet brødrene Robert og John F. Kennedy. Like etter fant en ny tragedie sted. Foto: NTB scanpix
TRAGISK ULYKKE: En hel verden vitne til at Massachusetts-senator Ted Kennedy (t.h.) mistet brødrene Robert og John F. Kennedy. Like etter fant en ny tragedie sted. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med knappe fem års mellomrom opplevde daværende senator Edward Moore «Ted» Kennedy to av de verste tapene et menneske kan oppleve:

Brødrene hans, John F. Kennedy og Robert Francis «Bobby» Kennedy, ble brutalt drept i henholdsvis et snikmord og et attentat, i 1963 og 1968.

Et drøyt år etter storebror Robert Kennedys død, var Ted Kennedy selv involvert i en tragisk hendelse med dødelig utfall:

Fredag kveld, den. 18. juli 1969, kjørte senatoren sin svarte Oldsmobile av en liten bro på den lille øya Chappaquiddick i delstaten Massachusetts. I bilen satt også 28 år gamle Mary Jo Kopechne, som hadde jobbet for den nå avdøde Robert Kennedy.

Bare én av de to slapp fra ulykken med livet i behold.

Kontaktet ikke politiet

Hendelsen på Chappaquiddick ble selvsagt en stor sak i media den gangen, og de lærde strides om hvorvidt dødsulykken faktisk var årsaken til at Ted Kennedy aldri klarte å bli valgt til USAs president.

Spillefilmen «Chappaquiddick» hadde premiere i USA i fjor, men gjennom de nesten 50 åra som har gått, er den tragiske ulykken fortsatt omsluttet av mystikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer