<strong>KENNEDY-DYNASTIET:</strong> 22 år gamle Saoirse var barnebarnet til Robert Kennedy - broren til USAs tidligere president John F. Kennedy som ble skutt og drept i Dallas i 1963. Denne uken døde hun etter en overdose. Foto: NTB Scanpix
KENNEDY-DYNASTIET: 22 år gamle Saoirse var barnebarnet til Robert Kennedy - broren til USAs tidligere president John F. Kennedy som ble skutt og drept i Dallas i 1963. Denne uken døde hun etter en overdose. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Saoirse Kennedy Hill:

Kennedy-familien i sorg etter overdosedødsfall

Saoirse Kennedy Hill ble bare 22 år gammel.

Publisert

Fredag kom den tragiske nyheten om at 22 år gamle Saoirse Kennedy Hill hadde gått bort. Det skrev en rekke internasjonale medier, deriblant People.

22-åringen var barnebarnet til den kjente amerikaneren Robert F. Kennedy - broren til USAs tidligere president, John F. Kennedy, som ble skutt og drept i Dallas i 1963.

Kennedy-dynastiet har hatt viktige roller og verv i den amerikanske finans- og politikkverdenen i generasjoner, og familien skal nå være i sjokk etter at det kjære familiemedlemmet døde på tragisk vis etter en overdose torsdag denne uken.

22-åringen var datter av Courtney Kennedy Hill og Paul Michael Hill, som giftet seg i 1993.

- Verden har blitt grå i kjølvannet av det plutselige dødsfallet til et av Robert F. Kennedys barnebarn. Våre hjerter er knust etter tapet av vår elskede Saoirse, sa Kennedy-familien i en uttalelse sent torsdag.

Jentas tante, Kerry Kennedy, delte uttalelsen på sin egen Instagram-profil, sammen med en rekke bilder av seg selv og niesen sin.

<strong>GIKK BORT:</strong> Saoirse døde torsdag denne uka, bare 22 år gammel. Foto: NTB Scanpix
GIKK BORT: Saoirse døde torsdag denne uka, bare 22 år gammel. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Døde på familieresidensen

22 år gamle Saoirse ble fraktet til et lokalt sykehus i all hast. Der ble hun senere erklært død etter en antatt overdose, skriver People. Av familiens uttalelse kommer det frem at overdosen skal ha skjedd i den 91 år gamle bestemoren Ethels hjem i Hyannis Port i Massachusetts.

Huset har vært i Kennedy-familiens eie i generasjoner, og det var her 22-åringens bestefar Robert F. Kennedy vokste opp sammen med sin bror, John F. Kennedy.

Eiendommen består av tre forskjellige hus. John F. Kennedy brukte blant annet hovedhuset på eiendommen i forbindelse med sin presidentkampanje i 1960. De senere årene har residensen også blitt brukt som sommersted. Dette huset ble i 2012 donert av Kennedy-familien til den amerikanske staten.

Nå sørger den berømte familien over tapet av en svært ung jente.

<strong>HALV STANG:</strong> Det ble flagget på halv stang på familiens residens i Hyannis Port i Masachusetts fredag. Foto: NTB Scanpix
HALV STANG: Det ble flagget på halv stang på familiens residens i Hyannis Port i Masachusetts fredag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Livet hennes var fylt med håp, løfter og kjærlighet. Hun brydde seg dypt om venner og familie, og særlig moren sin, Courtney, faren Paul, stemoren Stephanie og bestemoren, Ethel, heter det videre i uttalelsen fra familien.

Familiematriarken Ethel Kennedy, som er enken etter Robert F. Kennedy, uttalte dette om barnebarnets tragiske dødsfall:

- Verden er litt mindre vakker i dag.

<strong>GLAD I FAMILIEN:</strong> Saoirse var svært glad i familien og vennene sine. Her er hun i en dåp i 2016. Foto: NTB Scanpix
GLAD I FAMILIEN: Saoirse var svært glad i familien og vennene sine. Her er hun i en dåp i 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer

En aktiv og engasjert jente

Saoirse gikk for å være en svært aktiv jente, og hadde en rekke verv både på skolen og på fritiden. 22-åringen studerte kommunikasjon på universitetet i Boston, og hun hadde også verv som visepresident i det demokratiske partiet ved skolen, ifølge People.

I sosiale medier ligger det en rekke bilder ute av den unge jenta, blant annet et bilde hvor hun kaster seg ut i havet fra en båt.

<strong>KENNEDY-FAMILIEN:</strong> Her er Saoirse med familien i Hyannis Port i New England i 1998. Foto: NTB Scanpix
KENNEDY-FAMILIEN: Her er Saoirse med familien i Hyannis Port i New England i 1998. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- I timene var hun ofte den første studenten som sa meningene sine om temaer som krevde kritikk om utfordringene i det moderne samfunnet, sa jentas høyskoleprofessor Marcus Breen til avisen Times etter dødsfallet.

Saoirse hadde også et sterkt engasjement for menneskerettigheter og kvinnekamp. Hun fant stor glede i veldedig arbeid, og har blant annet jobbet med urbefolkningen for å bygge skoler i Mexico, ifølge familien.

<strong>I SORG:</strong> Her er Robert F. Kennedy sammen med Jackie Kennedy i begravelsen til deres mann og bror, John F. Kennedy, i 1963. Foto: NTB Scanpix
I SORG: Her er Robert F. Kennedy sammen med Jackie Kennedy i begravelsen til deres mann og bror, John F. Kennedy, i 1963. Foto: NTB Scanpix Vis mer

22-åringen hadde i mange år slitt med psykiske problemer da hun for tre år siden åpenhjertig skrev om sine mentale vansker. Saoirse har slitt med depresjoner, og skal også ha gått gjennom et behandlingsopplegg etter et selvmordsforsøk, ifølge People.

Den gang gikk hun fortsatt på High School - og sine psykiske vansker formidlet hun gjennom en skoleoppgave som senere ble gjort offentlig.

- Depresjonen min slo rot i begynnelsen av ungdomsskolen og vil være med meg resten av livet, skrev hun i den hjerteskjærende og svært ærlig skoleoppgaven.

LES OGSÅ: Slettet alle Instagram-følgerne sine

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer