MTV Video Music Awards 2017:

Kendrick Lamar tok storeslem under MTV Video Music Awards

Disse vant pris under MTVs storslåtte musikkvideoprisutdeling i natt.

STJERNESHOW: Superstjernene sparte ikke på noe da de gikk på scenen under showet i Los Angeles. Video: AFP/Splash Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Natt til mandag norsk tid, eller søndag kveld i USA, gikk en årlig begivenhet av stabelen i Los Angeles. MTV arrangerer flere prisutdelinger årlig, og nå var turen for VMA inne. 2016s beste musikkvideoer skulle kåres, med mange storfavoritter som knivet om de gjeve prisene.

2017 MTV Video Music Awards âä“ Photo Room âä“ Inglewood, California, U.S., 27/08/2017 - Kendrick Lamar with his awards. REUTERS/Danny Moloshok     TPX IMAGES OF THE DAY
2017 MTV Video Music Awards âä“ Photo Room âä“ Inglewood, California, U.S., 27/08/2017 - Kendrick Lamar with his awards. REUTERS/Danny Moloshok TPX IMAGES OF THE DAY Vis mer

At Compton-rapperen Kendrick Lamar tok storeslem er det ingen tvil om. Videoen hans til låten «Humble» kunne skilte med hele seks priser da kvelden var omme, blant annet for «Årets video». Den er sett over 290 millioner ganger på Youtube.

Det var imidlertid ikke Lamar som stjal showet i Los Angeles. Artisten Pink ble tildelt Michael Jacksons ærespris, og leverte fra scenen da hun takket for den prestisjetunge prisen.

Positivitet

Den 37 år gamle artisten fortalte om en samtale hun nylig hadde med datteren Williow, hvor seksåringen mente at hun var den styggeste jenta i klassen og at hun lignet på en gutt, ifølge Vanity Fair.

VMA: Artister og modeller var gjester under MTV Video Music Awards. Video: Splash DV / NTB Scanpix Vis mer

- Vi endrer ingen ting. Vi tar gruset i skallet og gjør det til en perle. Og vi hjelper andre mennesker til å forandre seg slik at de kan se flere sider av skjønnhet, sa «Just Give Me a Reason»-sangeren, som har blitt hyllet av fansen i ettertid for å lære datteren om et positivt kroppssyn.

MATCHET: Både Pink, datteren Willow og ektemannen Carey Heart kom i matchende dresser under kveldens prisutdeling. Foto: Shutterstock, NTB scanpix
MATCHET: Både Pink, datteren Willow og ektemannen Carey Heart kom i matchende dresser under kveldens prisutdeling. Foto: Shutterstock, NTB scanpix Vis mer

Pink har ved en rekke anledninger blitt omtalt som en maskulin og tøff kvinne, noe hun skal ha fortalt til sin 6 år gamle datter. 37-åringen avsluttet talen med en direkte beskjed til datteren som satt i salen.

- Du, min kjære, er vakker. Og jeg elsker deg, sa hun fra scenen.

Stor takkerunde

Selv om Pinks flotte tale har fått oppmerksomhet i sosiale og andre medier i ettertid, kan det ikke skyves under en stol at rapperen Kendrick Lamar var kveldens store vinner. Han kunne dra hjem med seks månemenn, som statuettene man får ved seier heter.

FYR OG FLAMME: Kendrick Lamar dukket opp på scenen flere ganger natt til mandag. Ikke bare vant han seks priser, men han opptrådte også. Foto: NTB scanpix
FYR OG FLAMME: Kendrick Lamar dukket opp på scenen flere ganger natt til mandag. Ikke bare vant han seks priser, men han opptrådte også. Foto: NTB scanpix Vis mer

En skulle tro at det blir vanskelig å holde seks forskjellige takketaler, men da han stakk av med årets gjeveste pris, «Årets video», fyrte han av seg både det ene og det andre, ifølge Pitchfork.

- Jeg er ikke noe uten teamet mitt, sa han, og lot regissør Dave Meyers og plateselskapsjef Dave Free si noen ord til publikum.

Kendrick takket også gud og fansen, etter å ha blitt kveldens desidert største vinner.

- Tamt

VMA-utdelingen pleier å inneholde noen skandaler, men i år var showet av den mer politisk korrekte varianten. ABC News skriver selv at alle skandalene vi så ofte får se, i år heller ble byttet ut med tankevekkende opptredener og sterke taler.

Logic sang blant annet «1-800-273-8255», en sang oppkalt etter telefonnummeret til USAs nasjonale telefonnummer for forebygging mot selvmord. På scenen fikk han besøk av artister som tidligere har forsøkt å ta livet sitt, blant annet Khalid og Alessia Cara.

Alles øyne var også på Kesha da hun dukket opp under showet. Hun har som kjent fått mye oppmerksomhet for sin nå avsluttede sak mot Dr. Luke, en produsent som hun hevder har misbrukt henne seksuelt.

RØRENDE: Kesha stilte på scenen i en kjole med draperinger, og sa noen rørende ord til publikum. Foto: Shutterstock, NTB scanpix
RØRENDE: Kesha stilte på scenen i en kjole med draperinger, og sa noen rørende ord til publikum. Foto: Shutterstock, NTB scanpix Vis mer

- Så lenge man ikke gir opp, kommer lys til å bryte opp mørket, sa hun blant annet.

Et annet moment fra showet som fikk massiv oppmerksomhet var under den såkalte minnespalten, der musikere som har gått bort blir hedret. Nylig mistet rockemiljøet både Linkin Parks Chester Bennington og Soundgardens Chris Cornell.

30 Seconds To Mars-vokalist og skuespiller Jared Leto holdt en tale til ære for de to, og i salen var det vanskelig å skimte øyne som ikke var tårevåte av sorg for de store tapene for musikkmiljøet og verdensarven.

Se alle kveldens vinnere i faktaboksen under.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer