Kendall Jenner i Pepsi-reklame:

Kendall Jenners Pepsi-reklame totalslaktes

Hele konseptet kalles et tonedøvt forsøk.

Vekker reaksjoner: Pepsis reklamefilm «Live For Now Moments Anthem» med Kendall Jenner i hovedrollen, vekker sterke reaksjoner. Flere mener det er et tonedøvt forsøk på en politisk bevegelse, og at det som skjer i videoen er virkelighetsfjernt. Video: Pepsi Vis mer
Publisert

Ingen virker å være fornøyd med den nye reklamen for brusgiganten Pepsi, med modell og realitystjerne Kendall Jenner (21) i hovedrollen.

Reklamen slaktes av folk med all slags mulig bakgrunn, og med ulike meninger. Men én ting virker de å være enig i: Pepsi-reklamen som ble sluppet tirsdag kveld, har de lite til overs for.

- Den nye Pepsi-reklamen med Kendall Jenner er sjokkerende djevelsk. Absurd, politisk korrekt galskap, selvskryt og galskap for oversensitive, skriver den svært frittalende frokost-TV-verten Piers Morgan på Twitter.

Se videoen i vinduet øverst og bedøm selv!

Ber om boikott

Akkurat hva den tidligere avisredaktøren legger i den voldsomme tiraden, er ikke altfor godt å si. Twitter-provokatøren er imidlertid ikke den eneste som synes reklamen ikke faller i smak.

Den to og et halvt minutter lange reklamefilmen har fått tittelen «Live for now moments anthem» og Skip Marley-låta «Lions» går gjennom reklamen.

Den kalles et tonedøvt forsøk på å skape en politisk motstandsbevegelse. Det har gått så langt som at en stor skare på sosiale medier ber om boikott av brusgiganten.

- Etter å ha sett denne Pepsi-reklamen gjorde jeg det sanne og rette ved å kjøpe en 12-pakning med Coca-Cola i stedet, skriver det demokratiske medlemmet av Representantenes Hus, Ted Lieu.

Mangfold

HJEMMEFEST: Pepsis Super Bowl-reklame utspiller seg på en hjemme alene-fest, der foreldrene brått kommer hjem. Video: Pepsi Next Vis mer

Pepsi sier i en uttalelse til Buzzfeed at reklamen ble laget for å vise folk fra rundt omkring i verden komme sammen.

- Dette er en global kampanje som viser folk fra forskjellige stadier av livet som kommer sammen i harmoni. Vi mener det er et viktig budskap å få fram, sier de.

Videoen viser en stor samling unge mennesker som går i et slags demonstrasjonstog. De holder oppe plakater og knytter nevene sine mens de marsjerer i gatene.

Samtidig står Kendall Jenner på en trapp iført en platinablond parykk. Modellen og Kardashian-søstera står i en photoshoot, men bestemmer seg for å kaste parykken og smøre vekk leppestiften for å slå følge med demonstrantene.

Da demonstrasjonstoget møter en rekke politifolk som står i veien, plukker Jenner opp en kald Pepsi, går bestemt fram til en av politimennene og gir ham en brusboks.

Deretter går hun tilbake i toget og er alles helt, mens politimennene bare smiler.

Prisvinnende bilde

Reklamefilmen blir spesielt kritisert for å etterape bevegelsen Black Lives Matter. Bildet av Jenner som langer en Pepsi til politimannen er blitt stilt ved siden av det prisvinnende bildet av aktivisten Ieshia Evans.

SAMMENLIKNES: Dette bildet av den ensomme aktivisten Ieshia Evans, vant flere prestisjefylte priser i fjor. Evans ble pågrepet da hun gikk fram til politiet under demonstrasjoner i Baton Rouge i Louisiana. Bildet av Jenner sammenliknes med dette, men ikke på en positiv måte. Foto: REUTERS/Jonathan Bachman/NTB scanpix
SAMMENLIKNES: Dette bildet av den ensomme aktivisten Ieshia Evans, vant flere prestisjefylte priser i fjor. Evans ble pågrepet da hun gikk fram til politiet under demonstrasjoner i Baton Rouge i Louisiana. Bildet av Jenner sammenliknes med dette, men ikke på en positiv måte. Foto: REUTERS/Jonathan Bachman/NTB scanpix Vis mer

Ieshia Evans ble i fjor pågrepet da hun gikk fram aleine mot politiet under store demonstrasjoner i Baton Rouge i Louisiana. Demonstrasjonene var en reaksjon på at afroamerikaneren Alton Sterling ble skutt av politiet.

- I motsetning til de ekte politifolkene i opprørsutstyr i Louisiana, er de mistenkelig pene politifolkene i Pepsi-reklamen ikledd capser og T-skjorter. Pepsi virker som de vil at kundene skal kjenne dem som motstandens brusmerkere. De skiltbærende unge menneskene som står opp med nytt mot i Trump-æraen. I stedet kommer merket fra det som håpløst tonedøve, skriver Los Angeles Times.

Jenner er den første modellen siden Cindy Crawford i 1992 som har fått sin egne internasjonale Pepsi-reklame.

RØRENDE TALE: I år gjorde Caitlyn Jenner (65) det kjent at hun ønsket å skiftet kjønn. I går mottok hun en pris for å ha vist mot under ESPY-awards som hyller sportspersonligheter. Video: ESPY / Reuters Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer