FÅR KRITIKK: Kylie (t.v.) og Kendall Jenner er blant verdens mest berømte søstre, og må tåle mye kritikk for det de foretar seg. Her viser de fram plagg fra en ny badetøy-kolleksjon for merket sitt, men det er et annet bilde som nå har fått fansen til å reagere. Foto: Splash News/ NTB scanpix
FÅR KRITIKK: Kylie (t.v.) og Kendall Jenner er blant verdens mest berømte søstre, og må tåle mye kritikk for det de foretar seg. Her viser de fram plagg fra en ny badetøy-kolleksjon for merket sitt, men det er et annet bilde som nå har fått fansen til å reagere. Foto: Splash News/ NTB scanpix Vis mer

Kendall Jenner:

Kendall Jenner får kritikk etter nytt nakenbilde

- Du røyker ikke sigaretter, men liker å lukte på dem?

Publisert

(Seoghør.no): Kendall Jenner (21) er blitt verdensberømt gjennom reality-serien «Keeping Up With the Kardashians», og de siste årene er hun dessuten blitt kjent som en av de hotte, nye supermodellene.

Imidlertid er ikke berømmelsen bare rosenrød for den unge stjernen, og hun mottar stadig kritikk fra ulike hold.

Nå har hun vekket oppsikt nok en gang, skriver nettstedet News.com.au og tabloidavisen The Sun.

Mandag publiserte Kendall et bilde av seg selv uten en tråd på Instagram, men det er ikke nakenheten som får folk til å regagere. Dét er det nemlig en liten detalj i bildet som gjør:

Toppmodellen ligger på magen på et bord mens hun støtter seg på albuene og ser inn i kamera - med en sigarett i den ene hånden.

Saken fortsetter nedenfor.

i don't smoke

A post shared by Kendall (@kendalljenner) on

Under Instagram-bildet har Kendall skrevet en kort tekst: «Jeg røyker ikke».

Selv om 21-åringen altså presiserer at hun ikke røyker i virkeligheten, er det ifølge The Sun flere fans som reagerer på at hun poserer med en sigarett.

- Hvorfor tar du bilder med «sigg» da? undrer en av Kendalls følgere.

- Du røyker ikke, men du liker å lukte på dem? Jeg skjønner ikke, skriver en annen.

En tredje Instagram-følger kritiserer Kendall for å «glamourisere» det å røyke, og at det kan ha en dårlig innflytelse på fansen hennes.

Andre nøyer seg med å skrive hvor flott Kim Kardashians halvsøster ser ut på bildet, og The Sun kommenterer for øvrig at hun er svært lik «Blurred Lines»-skjønnhheten Emily Ratajkowski (26).

Kendall Jenner og Gigi Hadid gikk på catwalken for Victoria Secret, og ble filmet på gaten på vei til etterfesten av pressen. Også klipp fra catwalken der man ser modellene. Vis mer

Forside- og nakenbilde-kritikk

Dette er altså ikke første gang Victoria's Secret-modellen må tåle å få kritikk for det hun driver med, både i privatlivet og i karrieren sin.

I mai vekket Kendall harme etter at hun prydet forsiden av Vogue India. Nummeret var nemlig det innflytelsesrike motemagasinets 10-årsjubileums-utgave.

Det gjorde at flere i landet reagerte sterkt på at Jenner, en hvit amerikansk kvinne, fikk kremplassen på utgaven i stedet for en indisk modell. Ifølge CNN mente flere at forsiden var nok et eksempel på en tapt mulighet til å feire fargede kvinner.

Høsten 2015 fikk hun også kritikk, etter å ha publisert et annet nakenbilde på Instagram.

Den gang gikk kritikken på at Kendall «lurte» fansen, da det viste seg at det var en annen kvinne enn henne på bildet. Hun fikk også motbør for å ikke ha kreditert den virkelige modellen eller fotografen i Instagram-innlegget.

BERØMTE SØSTRE: Kendall Jenner, Kim Kardashian og Kylie Jenner kjenner alle til de negative sidene ved det å være superstjerner. Foto: Billy Farrell/BFA/REX/Shutterstock/ NTB scanpix
BERØMTE SØSTRE: Kendall Jenner, Kim Kardashian og Kylie Jenner kjenner alle til de negative sidene ved det å være superstjerner. Foto: Billy Farrell/BFA/REX/Shutterstock/ NTB scanpix Vis mer

Skapte storm

I likhet med de andre Jenner- og Kardashian-jentene, har Kendall og lillesøsteren Kylie (19) skodd seg godt på berømmelsen familiens reality-serie har ført med seg.

Søstrene har sitt eget klesmerke, Kendall + Kylie, men da merket lanserte en ny kolleksjon med t-skjorter tidligere i sommer, gikk ikke ting helt som planlagt.

Jenner-søstrene ble heftig kritisert for å ha klistret bilder av seg selv over ansiktene til avdøde rap-stjerner som The Notorious B.I.G. og Tupac Shakur.

Både Kylie, Kendall og merket deres la seg langflate og beklaget det hele, og kolleksjonen ble trukket fra markedet i rekordfart.

Kort tid senere valgte imidlertid en fotograf å saksøke dem, fordi søstrene ikke hadde bedt om tillatelse til å bruke hans bilder av Tupac på t-skjortene sine. Jenner-leiren har på sin side avvist søksmålet som grunnløst.

LES OGSÅ: - Det er noen som ikke har fortalt dem hva kleskoden er

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer