Keith Urban ble banket opp av faren

Nå åpner sangstjernen seg om sin vanskelige oppvekst.

GOD STØTTE: Keith Urban har mange ganger skrytt sin kone Nicole Kidman opp i skyene for hvordan hun har stilt opp for ham gjennom tykt og tynt.   Foto: NTB Scanpix
GOD STØTTE: Keith Urban har mange ganger skrytt sin kone Nicole Kidman opp i skyene for hvordan hun har stilt opp for ham gjennom tykt og tynt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Keith Urban (48) har aldri lagt skjul på at han i en årrekke slet tungt med rusmisbruk.

Sent på 90-tallet gjorde han seg avhengig av kokain, og han hadde også tidligere prøvd å få hjelp for rusproblemene - uten hell.

Møtet med Hollywood-stjernen Nicole Kidman (48) ble redningen for country-sangeren.

Duoen traff hverandre i 2005 og det var kjærlighet ved første blikk. Året etter giftet de seg, og lørdag 25. juni feirer de 10-års bryllupsdag.

Men det forelskede paret fikk en tøff start på ekteskapet.

Kun fire måneder etter bryllupet sjekket nemlig inn til avrusning på den kjente Betty Ford klinikken i California. Nicole valgte likevel å stå støtt ved mannens side.

- Jeg skapte en implosjon av mitt ferske ekteskap. Det et er et mirakel at det overlevde. Min kone vekket meg spirituelt. Jeg bruker utrykket: «Jeg ble født inn i henne.» Det er sånn jeg føler det. Og for første gang i livet mitt ble jeg kvitt avhengigheten min, forteller han til Rolling Stone magazine, ifølge Contactmusic.com.

Noe av forklaringen på at den prisbelønte artisten havnet på skråplanet kan være at han selv vokste opp i et alkoholisert hjem med en far som banket ham opp, skriver nettstedet.

Saken fortsetter under bildet.

TØFF OPPVEKST: Keiths far Robert døde for et halvt år siden. Her er han i bryllupet til sønnen og svigerdatteren i 2006. Foto: NTB Scanpix
TØFF OPPVEKST: Keiths far Robert døde for et halvt år siden. Her er han i bryllupet til sønnen og svigerdatteren i 2006. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Pappa var alkoholiker. Det var ingen intimitet å hente hjemme. Jeg husker at han brukte fysisk disiplin. For ti år siden hadde jeg sagt: «Han gjorde meg aldri noe jeg ikke fortjente». Nå innser jeg at det ikke handler om å fortjene noe, forklarer Urban, ifølge nettstedet.

Det som gjorde ting enda vanskeligere for Keith var at alt han ønsket var anerkjennelse fra faren. Det var derfor han ble musiker i første rekke. Selv country-sjangeren valgte han fordi det var farens musikksmak.  

- Jeg kan ikke huske at han noen gang sa at han var glad i meg som barn. Hvis jeg holdt en konsert som jeg trodde hadde vært fantastisk, var det eneste han ville si til meg: «Når du snakker på scenen må du prate mye roligere.» Han kommenterte aldri noe annet. 

Saken fortsetter under bildet.

FAMILIEFAR: På hjemmebane er Urban eneste hane i kurven. Bildet er tatt høsten 2014. Foto: NTB Scanpix
FAMILIEFAR: På hjemmebane er Urban eneste hane i kurven. Bildet er tatt høsten 2014. Foto: NTB Scanpix Vis mer

48-åringens far, Robert Urban, døde av kreft i desember i fjor, og forholdet deres seg i mellom bedret seg med årene.

- Da pappa ble eldre virket det som om han helt hadde glemt hvilken måte han disiplinerte meg på. Jeg tror ikke han var i fornektelse, men at han helt genuint ikke husket det. «Slo deg? Det gjorde jeg aldri!»

I dag er Keith Urban lykkeligere enn noensinne. Sammen med kona Nicole og døtrene Sunday Rose (7) og Faith Margaret (5) lever han et rolig familieliv i Nashville i USA.

LES OGSÅ: Nicole Kidman legger babydrømmen på is

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer