VANT SAKEN: Keira har fått erstatning fordi en avis fikk det til å fremstå som om hun personlig var ansvarlig for en ung pikes slankedødsfall. Foto: All Over Press
VANT SAKEN: Keira har fått erstatning fordi en avis fikk det til å fremstå som om hun personlig var ansvarlig for en ung pikes slankedødsfall. Foto: All Over PressVis mer

Keiras dødelige slankesak

Keira Knightley fikk erstatning av avis som ga henne ansvar for tenåring som slanket seg til døde.

SEHER.NO: Keira Knightley har takket ja til et forlik med Daily Mail - etter at avisa mer enn antydet at den syltynne filmstjernen var skyld i et anoreksi-dødsfall.

Pirates of the Caribbean-stjernen fikk utbetalt ca 35 000 kroner i erstatning.

Kate Wilson fra Daily Mail innrømmet i retten at Knightley ikke var å laste for det tragiske dødsfallet - der Sophie Mazurek (19) slanket seg til døde. Avisa måtte også offentlig innrømme at Knightley "ikke lider av spiseforstyrrelser".

Keira Knightley som akkurat nå fekter seg inn i kinopublikummets hjerter i "Pirates...3" var ikke til stede i rettssalen, men uttaler via sin advokat, Simon Smith følgende til AP:

- Artikkelen var ondsinnet og kunne forstås som om Keira var personlig ansvarlig for tenåringens tragiske død.

Filmstjernen lar erstatningen gå uavkortet til Beat, et britisk fond for slankesyke.

Saken besto av et bilde av radmagre Keira - smilende i bikini. Ledsaget av teksten; "Hvis bilder som dette av Keira kom med en helseadvarsel kunne min datter fortsatt vært i live".