PINLIG: Katy Perry karakteriserer den svenske tradisjonen som pinlig. Foto: FameFlynet Sweden
PINLIG: Katy Perry karakteriserer den svenske tradisjonen som pinlig. Foto: FameFlynet SwedenVis mer

Katy Perry raser mot svensk studenttradisjon

- Jeg ville vært flau om jeg hadde vært dem, sier den amerikanske artisten.

SEOGHØR.NO: I sommer var den amerikanske artisten Katy Perry (28) i Stockholm for blant annet å spille inn musikk med den svenske stjerneprodusenten Max Martin.

Besøket landet tilfeldigvis på samme tidspunkt som den svenske tradisjonen «studentflak» - hvor de svenske avgangsstudentene feirer at de er ferdig med studiene.

Som en del av tradisjonen står studentene på lasteplanene til biler som kjører i tog rundt i byen, mens studentene feirer med musikk og sang.

GRETTEN: Katy Perry måtte holde seg for ørene da hun skulle ut for å kjøpe kaffe under sitt Stockholmsbesøk i sommer. Artisten er ikke spesielt fan av den svenske tradisjonen studentflak. Foto: FameFlynet Sweden
GRETTEN: Katy Perry måtte holde seg for ørene da hun skulle ut for å kjøpe kaffe under sitt Stockholmsbesøk i sommer. Artisten er ikke spesielt fan av den svenske tradisjonen studentflak. Foto: FameFlynet Sweden Vis mer

Denne tradisjonen falt derimot ikke i god jord hos 28-åringen da hun overnattet på Grand Hotell:

- De sto bakpå lastebilen, og hoia og skreik. Det var skikkelig pinlig! Jeg ville vært flau om jeg hadde vært dem, fortalte nemlig Perry i et intervju med den svenske radiokanalen Riks FM.

TRADISJON: I 1996 var kronprinsesse Victoria avgangsstudent i Stockholm. Her med lillebror Carl Philip (da 17), lillesøster Madeleine (da 14) og mamma Silvia. Foto: All Over Press
TRADISJON: I 1996 var kronprinsesse Victoria avgangsstudent i Stockholm. Her med lillebror Carl Philip (da 17), lillesøster Madeleine (da 14) og mamma Silvia. Foto: All Over Press Vis mer

Radioverten spør om hun faktisk synes at tradisjonen virker pinlig, og «Roar»-sangeren benytter anledningen til å omformulere seg:

- Vel. Neida, det er jo sikkert morsomt, og jeg ville vel gjort det samme selv om jeg hadde blitt uteksaminert. Men jeg var skikkelig plaget av jetlag hele tiden mens jeg var der. Da var det ikke spesielt gøy å bli vekket i utide av ungdommer som skriker og musikk på lydnivå med en nattklubb rullende forbi hotellvinduet.

Hør hele intervjuet med Katy Perry via Aftonbladet sine sider her.

LES OGSÅ: Rihanna vekker oppsikt i hijab