ARVING: Karl Lagerfeld poserer ved siden av et bilde av katten Choupette i Berlin i 2015. Nå lurer enkelte på hva som skal skje med den søte katten etter at «pappa» døde i går. Foto: NTB Scanpix
ARVING: Karl Lagerfeld poserer ved siden av et bilde av katten Choupette i Berlin i 2015. Nå lurer enkelte på hva som skal skje med den søte katten etter at «pappa» døde i går. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Karl Lagerfeld:

Katteforvirring etter dødsfallet

- Hun har sin egen formue, og hun er en arving.

Publisert

Tirsdag ettermiddag bekreftet motehuset Chanel at designeren Karl Lagerfeld hadde avgått ved døden på et sykehus i Paris, etter å ha blitt innlagt dagen før.

Karl Lagerfeld er et av bransjens største navn, på bakgrunn av både sin ikoniske stil og sine designferdigheter. Den tyske designeren har store deler av sin karriere jobbet som designer for Chanel, Fendi og sitt eget merke. Førstnevnte motehus har han ledet med jernhånd i over 30 år.

Designeren giftet seg aldri, og fikk heller aldri barn. De siste årene hadde han imidlertid en trofast støttespiller i katten Choupette, som han ifølge France24 har uttalt at var hans livs store kjærlighet.

- Choupette er ei rik jente

Katten har vært i Lagerfelds liv siden 2011, og har ved flere anledninger vært en kilde til inspirasjon for designeren, som har laget flere kolleksjoner til ære for katten.

Choupette har også medvirket i en rekke fotoseanser og reklamer, noe hun skal ha tjent svimlende 28 millioner norske kroner på opp gjennom årene. Personlig er det anslått at Lagerfeld var verdt rundt 154 millioner euro, eller 1,5 milliarder norske kroner.

At Lagerfeld hadde et nært forhold til katten er det lite tvil om. I 2015 uttalte han under en tv-opptreden at han hadde gjort Choupette til en av arvingene sine. Det skriver franske La Provence.

- Hun har sin egen formue, og hun er en arving. Hvis noe skjer med meg, vil ikke personen som tar seg av henne leve i elendighet. Jeg tar ikke pengene hun har tjent på jobbene hun har gjort. De er satt av til henne. Choupette er en rik jente, uttalte designeren til Marc-Olivier Fogiel i programmet «Le Divan» den gang.

Ikke lovlig arving

I fjor uttalte Lagerfeld at hans elskede katt var blant arvingene til hans formue, og når han nå har avgått ved døden, er dette utsagnet brått svært aktuelt. En rekke franske medier har omtalt utsagnet om kattearvingen, deriblant Le Figaro.

Den franske avisen skriver at til tross for at Choupette har en bankkonto i sitt eget navn, kan hun ikke bli lovlig arving til sin herre. I alle fall ikke i Frankrike.

I Frankrike er det nemlig, kanskje ikke overraskende, forbudt å utpeke et dyr som arving, da dyr ikke eksisterer som fysisk og juridisk person i landet. Ved anvendelse av tysk lov, vil imidlertid en slik handling bli mulig, skriver avisen.

Med mindre annet er oppgitt, er det loven i den avdødes bostedsland som gjelder - og dermed må franske lover følges.

Alternative løsninger

Det er likevel ikke helt usannsynlig at den berømte katten vil leve et liv i rikdom i tiden fremover. Det finnes nemlig alternative løsninger, ifølge Le Figaro.

Blant annet kan Lagerfeld ha utpekt den neste eieren av katten, som vil arve en viss rikdom for å sikre Choupettes komfort til slutten av livet.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

HØYT ELSKET: Katten Choupette var en konstant inspirasjonskilde for Lagerfeld. Her har han tegnet den søte pusen. Foto: NTB scanpix
HØYT ELSKET: Katten Choupette var en konstant inspirasjonskilde for Lagerfeld. Her har han tegnet den søte pusen. Foto: NTB scanpix Vis mer

I dette tilfellet kan designeren ha gitt ansvaret og formuen videre til noen han stoler på - noe som ikke virker helt usannsynlig, med tanke på kommentaren han ga i 2015.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Luksusliv

Choupette har levd et liv i luksus sammen med sin verdenskjente eier, noe som er blitt godt dokumentert på Instagram-brukeren «choupettesdiary».

Brukeren har over 150 000 følgere, og viser kattens hverdag sammen med designeren - i alt fra hjemmekoselige settinger til fotoseanser og møter.

SISTE HILSEN: På kattens Instagram-profil ble denne siste hilsenen delt. Foto: Skjermdump
SISTE HILSEN: På kattens Instagram-profil ble denne siste hilsenen delt. Foto: Skjermdump Vis mer

Tirsdag kveld ble det også lagt ut et innlegg på brukerens Instagram-story, der «katten» takket sin kjære eier for livet hun har hatt sammen med ham.

- Jeg er evig takknemlig for livet og kjærligheten han ga meg gjennom adopsjon. Jeg vil aldri glemme øyeblikkene vi har hatt sammen. (...) Med kjærlighet, pappa Karls største fan Choupette, sto det blant annet i innlegget.

LES OGSÅ: - Jeg har vært naiv

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer