Katrine Moholt:

Katrine Moholt led av samme lidelse som hertuginne Kate

- Alt du gjør er bare å kaste opp.

SAMME LIDELSE: Katrine Moholt vet godt hvor vondt hertuginne Kate har det under svangerskapet. Foto: NTB Scanpix
SAMME LIDELSE: Katrine Moholt vet godt hvor vondt hertuginne Kate har det under svangerskapet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): For sjette sesong leder den sprudlende programlederen Katrine Moholt (43) det suksessrike programmet «Skal vi danse», som hadde sesongpremiere tidligere denne måneden.

For mange er hun også kanskje kjent som programleder for det suksessrike realityprogrammet «Jakten på kjærligheten» og «Allsang på Grensen».

For 43-åringen er det ingenting å se på karrieren, men på hjemmebane har ikke alt vært like lett.

Var syk i ni måneder

Sammen med sin ektemann Snorre Harstad (45) har duoen tre barn sammen, sønnen Markus (19) og døtrene Evelina (17) og Sofia Linn (3).

Da Katrine var gravid med de to sistnevnte slet hun voldsomt med ekstrem svangerskapskvalme, eller hyperemesis gravidarum, som det heter på fagspråket.

- Jeg var syk i ni måneder med både Evelina og Sofia Linn. Det er en diagnose. Jeg hadde det nok med førstemann også, men da var det ikke så ille. Det er tøft altså, fortalte den sprudlende programlederen til Her og Nå.

Saken fortsetter under bildet.

SNART FEM: Prins William og hertuginne Kate sammen med barna prins George og prinsesse Charlotte. Snart får den lille familien enda et tilskudd. Foto: NTB Scanpix.
SNART FEM: Prins William og hertuginne Kate sammen med barna prins George og prinsesse Charlotte. Snart får den lille familien enda et tilskudd. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Opplevd det samme

Med andre ord vet Katrine godt hva den britiske Heruginne Kate går gjennom i sitt svangerskap.

Tidligere denne måneden kom den gledelige nyheten om at hertuginne Kate (35) ventet sitt tredje barn med sin ektemann prins William (35).

Fra før av har hertuginnen og prinsen to barn, George (4) og Charlotte (2), hvor hun under sine begge tidligere svangerskap slet med ekstrem svangerskapskvalme - samme lidelse som Katrine.

Heller ikke under dette svangerskapet kommer hertuginne Kate heldig ut.

Den siste tiden har hun måtte trekke seg fra flere offisielle oppdrag på grunn av plagen, hvor sykdommen blant annet gjorde det umulig for hertuginnen å følge eldstesønnen til sin første skoledag.

Prins William tok derfor saken i egne hender og så svært stolt ut da han fulgte 4-åringen til Thomas´s Bettersea, en privatskole som ligger sør i London.

Måtte på sykehus

Til Her og Nå kan Katrine fortelle at hun har full forståelse for at Kate har problemer med å fullføre sine daglige gjøremål.

Katrine forteller nemlig at lidelsen slett ikke er noe å spøke med hvor hun opptil flere ganger måtte på sykehus.

- Man ligger i et mørkt rom og kaster opp, så er man inne på sykehus for å få intravenøst, og så er det hjem igjen. Man er fullstendig slått ut av kvalme og har ingen energi. Alt du gjør er bare å kaste opp, forteller hun til ukebladet.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 31.07.2013 HØYGRAVID: At Katrine Moholt er høygravid, med termin i slutten av august, stoppet henne ikke fra å gi alt i avslutningen av årets «Allsang på grensen». Video: TV 2 Vis mer

Vil ikke ha flere barn

For over 20 år siden ble Skal vi danse-programlederen mamma for første gang, og for snart tre fire år siden ble hun trebarnsmor.

Men nå har det sagt stopp.

I et tidligere intervju med Se og Hør, kunne nemlig den 43 år gamle trebarnsmoren røpe at det ikke blir noen flere barn.

- Vi har tre barn som skal følges opp, så det blir nok ikke noen flere, sa hun til Se og Hør den gangen.

Likevel legger hun ikke skjul på at det er stor forskjell å være småbarnsmor i voksen alder i forhold til da hun var i 20-årene.

– Jeg føler en helt annen trygghet nå. Det gjør at jeg har litt mer ro i forhold til alt. og det er deilig, sa hun til Se og Hør den gangen.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 20.09.2012 UVENN MED VINDEN: Vindkastene var ikke på lag med hertuginne Kate da hun og William landet i Brisbane. Etter en uke med puppeuro var det stumpen som ble blottet på flystripa. Video: Reuters. Vis mer

LES OGSÅ: Märtha Louise avslørte barnas overraskelse på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer