NYBAKT MAMMA: For omlag to måneder siden ble håndballstjernen Katrine Lunde mamma for første gang. Nå forteller hun til Dagbladet at hun vil amme datteren så lenge som mulig, mens hun fortsetter som håndballproff. Foto: NTB scanpix
NYBAKT MAMMA: For omlag to måneder siden ble håndballstjernen Katrine Lunde mamma for første gang. Nå forteller hun til Dagbladet at hun vil amme datteren så lenge som mulig, mens hun fortsetter som håndballproff. Foto: NTB scanpix Vis mer

Katrine Lunde vil amme sin nye datter så lenge hun kan

Håndballstjernen fikk innbakt ammetid i sin nye kontrakt

Publisert

SEOGHØR.NO: For drøye to måneder siden kunne Katrine Lunde (35) slippe jubelen løs, da datteren Atina kom til verden.

Målvakten og forloveden, serbiske Nikola Trajkovic (34), tar med seg datteren og flytter fra Györ i Ungarn til Rostov i Russland i juli. Der skal Katrine fortsette å bryne seg på morsrollen, i tillegg til en posisjon i klubben Rostov-Don.

Til Dagbladet forteller stjernespilleren at en egen «ammeklausul» var viktig for henne, da hun skulle signere med den nye klubben.

- Jeg har lyst til å amme Atine så lenge jeg kan, så når jeg skrev ny kontrakt, så var det viktig å få med at det blir lagt opp til at jeg får gjort det. Har vi for eksempel en firetimersaktivitet sammen, så må jeg få en pause til å gi henne mat, sier Katrine Lunde til avisen.

Saken fortsetter under bildet.

GODE VENNER: Katrine Lunde sier at hun søkte råd hos tidligere Györ-kollega og småbarnsmor Heidi Løke (t.h), etter at hun ble mamma. Her jubler de to etter at Györ vant Champions League-finalen i Veszprem, Ungarn i 2013.  Foto: NTB scanpix
GODE VENNER: Katrine Lunde sier at hun søkte råd hos tidligere Györ-kollega og småbarnsmor Heidi Løke (t.h), etter at hun ble mamma. Her jubler de to etter at Györ vant Champions League-finalen i Veszprem, Ungarn i 2013. Foto: NTB scanpix Vis mer

Stor livsforandring

Den nybakte ettbarnsmoren, som har vært sammen med forloveden siden 2012, legger ikke skjul på at foreldrelivet er en helt ny erfaring.

- Det er en stor omveltning, men det er stort sett bare gode ting. Jeg har kanskje levd et godt liv litt for lenge, hehe. Ok, jeg blir vekket et par ganger i løpet av natta, men det gjør ingen ting, understreker hun overfor Dagbladet.

SATSER VIDERE: Den nye klubben til Katrine Lunde har store amibisjoner fremover, og Katrine Lunde har planer om å prestere både i håndballmålet og i morsrollen - med «ammeklausul».  Foto: NTB scanpix
SATSER VIDERE: Den nye klubben til Katrine Lunde har store amibisjoner fremover, og Katrine Lunde har planer om å prestere både i håndballmålet og i morsrollen - med «ammeklausul». Foto: NTB scanpix Vis mer

Etter fødselen tidligere i år, fortalte håndballstjernen at det føltes «nesten uvirkelig» å bli mor. Datteren ble født i Ungarn, og Katrine Lunde syntes det var utfordrende å ligge på sykehus der etter fødselen.

- Men jeg synes det har vært litt tøft å være alene med henne om nettene på sykehuset. Den nye livssituasjonen er jo krevende for både mor og barn. Så det blir godt å komme hjem, sa hun til VG i starten av mars.

I 2011, før hun ble skilt fra Tom Reidar Haraldsen, åpnet håndballesset seg om det å vente med barn.

- Jeg har lyst på barn, men har satt det på vent. Det har ikke bare vært et enkelt valg, men jeg føler at motivasjonen for å spille er på vei opp igjen nå, sa Katrine Lunde til VG dengang.

LES OGSÅ: Anna Kendrick har nesten ingen venner

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer