<strong>DYR BOT:</strong> Norges rikeste kvinne, Katharina Andresen, er dømt til å betale en bot på 250.000 etter å ha kjørt med promille. Foto: Frédéric Boudin / Ferd
DYR BOT: Norges rikeste kvinne, Katharina Andresen, er dømt til å betale en bot på 250.000 etter å ha kjørt med promille. Foto: Frédéric Boudin / Ferd Vis mer

Norges rikeste kvinne:

Katharina Andresen må betale 250.000 etter fyllekjøring

Saftig bot for landets rikeste kvinne.

Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Natt til langfredag ble Katharina Gamlemshaug Andresen (22) tatt i promillekontroll i Hafjell. Det skriver Finansavisen.

Ifølge skattelistene er hun Norges rikeste kvinne, oppført med 7.7 milliarder kroner i formue.

Andresen skal ha blitt stoppet i nærheten av familiens luksuriøse hytte, og promillen hennes ble målt til 0.61 halvannen time etter at hun ble stoppet.

Denne uka falt dommen.

Andresen har blitt dømt til 18 dagers betinget fengsel og en bot på 250 000 kroner. I tillegg har milliardæren blitt fratatt retten til å kjøre bil i 18 måneder.

Ifølge Finansavisen slapp hun imidlertid billig unna.

Risikerte millionbot

Påtalemyndigheten foreslo først en bot på «minst 1 000 000 kroner», samt 20 dager betinget fengsel.

I dommen kommer det også fram at boten kunne ha blitt langt dyrere: «Dersom retten i foreliggende sak skulle tatt utgangspunkt i en normal avkastning av siktedes formue, ville boten bli fastsatt i størrelsesorden 35 - 40 millioner kroner.»

Katharina Gamlemshaug Andresen møtte i Oslo tingrett tirsdag forrige uke, med sin advokat Else Bugge Fougner.

I retten forklarte 22-åringen at hun ikke har inntekter utover månedslønn fra foreldrene, som er på 9000 kroner i måneden.

Bakgrunnen skal være at hun er student og at hun bor hjemme. Andresen skal også disponere en konto med 900 000 kroner i frie midler.

«Jeg er lei meg for at jeg kjørte med promille. Jeg trodde jeg ikke lenger hadde det etter såpass lang tid, men burde ha sjekket det. Og det beklager jeg veldig», skriver Andresen i SMS til Finansavisen.

- UBEHAGELIG: Katharina Andresen regner som en av Norges rikeste. Hos Skavlan snakker hun ut om hvordan hun taklet dette i barndommen. Video: NRK Vis mer Vis mer

Familiebedrift

Katharina Andresen har allerede tatt steget inn i Ferd-systemet, der hun jobber for familiebedriften.

Da Katharina gjestet «Skavlan» i 2015, forklarte hun at det ikke alltid har vært like lett å vokse opp med en så enorm formue.

- Da jeg gikk på ungdomsskolen, så skulle vi på Deli de Luca, og jeg måtte bare sjekke saldoen min i minibanken. Jeg husker at jeg hadde 100 kroner eller noe, og det var jo ganske vanlig. Da husker jeg at alle guttene stilte seg rundt for å se hvor mye penger jeg hadde, og det var ganske ubehagelig, fortalte Katharina Andresen.

LES OGSÅ: - Hun er en fantastisk kjæreste

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer