Kate Winslet fikk hevn over mobberne

Klassekameratene ertet Hollywood-stjernen for overvekt i tenårene.

PÅ RØD LØPER: Her er Kate Winslet på premiere til sin siste film The Dressmaker i New York for to uker siden.  Foto: Rex Features
PÅ RØD LØPER: Her er Kate Winslet på premiere til sin siste film The Dressmaker i New York for to uker siden. Foto: Rex Features Vis mer

SEOGHØR.NO: I 1997 fikk Kate Winslet (40) og Leonardo DiCaprio (41) sitt store gjennombrudd i det Oscar-vinnende romantiske dramaet «Titanic».

Duoen var den gang 21 og 22 år gamle, og ble stjerner over natta

I dag er Winlset en av Hollywoods mest ettertraktede skuespillere og har vunnet utallige priser for prestasjoner i filmer som «Revolutionary Road», «Steve Jobs» og «The Reader».

- Den fantastiske karrieren jeg har blitt velsignet med, er hevnen min, smilte Kate da hun gjestet «The Today Show» torsdag.

I mange år ble hun nemlig ertet for vekten sin.

- Jeg ble mobbet på skolen da jeg var ung. Fordi jeg var lubben. Det var jenter som var misunnelig på meg fordi jeg hadde fikk noen jobber som skuespiller i tenårene.

Saken fortsetter under bildet.

NÆRE VENNER: I 1997 spilte Kate Winslet rikmannsjenta Rose DeWitt Bukater som forelsket seg i fattiggutten Jack Dawson, spilt av Leonardo DiCaprio, i kinosuksessen «Titanic». Det ble starten på to eventyrlige skuespillerkarrierer og et godt vennskap. Foto: Rex Features
NÆRE VENNER: I 1997 spilte Kate Winslet rikmannsjenta Rose DeWitt Bukater som forelsket seg i fattiggutten Jack Dawson, spilt av Leonardo DiCaprio, i kinosuksessen «Titanic». Det ble starten på to eventyrlige skuespillerkarrierer og et godt vennskap. Foto: Rex Features Vis mer

Synes det er frigjørende å bli eldre

Winslet var på «The Today Show» for å promotere sin nyeste film «The Dressmaker», og avslørte at hun kan identifisere seg med karakterens ønske om hevn.

I dramaet spiller hun en kvinne som hadde en vanskelig oppvekst i en liten by i Australia, og som returnerer mange år senere som en vellykket designer klesdesigner utdannet i London.

- Jeg har et veldig lykkelig liv og for meg så blir det litt sånn: «Se på meg nå jenter!» delte hun - med et stikk til de som plaget henne.

Den britiske Hollywood-stjernen, som fikk kallenavnet «Tjukka» av klassekameratene, har også tidligere åpnet seg om mobbingen.

- Jeg ble mobbet fordi jeg var småfeit, og til langt oppe i tenårene tenkte jeg at «Ingen vil noen gang like meg». Selv den dag i dag tenker jeg ikke på meg selv som noen sexy skjønnhet, langt ifra, fortalte hun til Marie Claire for noen år siden.

Saken fortsetter under bildet.

FLOTT STJERNE: Kate Winslet har sagt til Seoghør.no at hun synes det er frigjørende å bli eldre. Her stråler hun i kjoler som fremhever de flotte kurvene hennes. Foto: NTB Scanpix
FLOTT STJERNE: Kate Winslet har sagt til Seoghør.no at hun synes det er frigjørende å bli eldre. Her stråler hun i kjoler som fremhever de flotte kurvene hennes. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I dag fronter Oscar-vinneren bladforsider verden over og stråler på stjernespekkede prisutdelinger og filmpremierer, og til Seoghør.no har Winslet fortalt at hun blir mindre og mindre opptatt av hvordan hun ser ut.

- Det er vidunderlig å være den alderen jeg er nå, og virkelig oppdage at angsten for alle teite småting bare fordufter. Den bare forsvinner. Det er fantastisk. For å være ærlig, så det er veldig frigjørende å bli eldre.

- Jeg er ikke tynn. Jeg ønsker ikke å være tynn heller, virkelig, jeg liker kurvene mine. Jeg kan ofte spørre, «ser rumpa mi veldig stor ut i denne?», og da svarer folk «neida, ikke bekymre deg for det». Og jeg sier bare «nei, altså, jeg liker det. Det går bra, jeg føler meg vel sånn», sa Kate lattermildt til Seoghør.no i fjor sommer.

Saken fortsetter under bildet.

TREBARNSMOR: Her er Kate Winslet med mannen Ned Rocknroll og sine to eldste barn, Joe og Mia, i New York for noen år siden. Foto: Splash News
TREBARNSMOR: Her er Kate Winslet med mannen Ned Rocknroll og sine to eldste barn, Joe og Mia, i New York for noen år siden. Foto: Splash News Vis mer

Spesielt viktig er det for 40-åringen å gå foran som et godt eksempel for sine egne barn - som hun har tre av.

Fra sitt første ekteskap med filmregissøren Jim Threapleton (42) fikk hun datteren Mia Honey Threapleton (15).

I tillegg har hun sønnen Joe Alfie (11) med «Spectre»-regissøren Sam Mendes (50), og yngstemann, Bear Blaze (2), har hun med sin nåværende ektemann Ned Rocknroll.

Se traileren til Kate Winslets nyeste film «The Dressmaker» her:

LES OGSÅ: Kate og Leonardo ble gjenforent 18 år etter «Titanic»