Hertuginne Kate:

Kate var for syk til å følge prins George til skolestart

Hertuginne Kate sliter med ekstrem svangerskapskvalme.

I DÅRLIG FORM: Hertuginne Kate sliter med kvalme i sitt tredje svangerskap. Foto: NTB scanpix
I DÅRLIG FORM: Hertuginne Kate sliter med kvalme i sitt tredje svangerskap. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Prins George av England (4) startet torsdag på Thomas's Battersea, en privatskole som ligger sør i London. Det ble uten hans kjære mor ved sin side.

Gravide hertuginne Kate (35) har så langt ikke hatt et spesielt godt svangerskap.

Hun er mindre enn 12 uker på vei, men har utviklet den sjeldne graviditetssykdommen «hyperemesis gravidarum», eller ekstrem svangerskapskvalme - som det heter på norsk.

Det innebærer blant annet kvalme, vektnedgang og dehydrering. Det er kjent at hertuginnen ikke har hatt det spesielt bra frem til nå, men sykdommen har gjort det umulig for henne å følge eldstesønnen til sin første skoledag.

STILTE OPP: Selv om hertuginne Kate ikke orket å følge sønnen til første skoledag, stilte pappa William opp. Her er far og sønn på vei mot skolen torsdag morgen. Foto: NTB scanpix
STILTE OPP: Selv om hertuginne Kate ikke orket å følge sønnen til første skoledag, stilte pappa William opp. Her er far og sønn på vei mot skolen torsdag morgen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Yngste på kullet

Sky News skriver at hertuginnen har satt alle sine kongelige plikter til side nå som tilstanden hennes er så dårlig.

Omlag 3,5 av 1000 kvinner får symptomene som Kate nå opplever.

Hun har lidd av samme tilstand også gjennom sine to tidligere svangerskap, men det har ikke gått utover hennes personlige program i like stor grad som nå.

Prins George er en av de yngste på kullet sitt. På skolen går det rundt 560 elever fra fire til 13 år, og skolen blir beskrevet som «den beste utdannelsen som penger kan gi deg» i hele England.

Det ble prins William (35) som alene fulgte fireåringen til den anerkjente skoletrappen, og den unge prinsen virket i strålende humør da han var ikledd skolens uniform.

Saken fortsetter nedenfor.

GLADGUTT: Vesle prins George var i godt humør da han sammen med sin far tuslet mot skolen. Foto: NTB scanpix
GLADGUTT: Vesle prins George var i godt humør da han sammen med sin far tuslet mot skolen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Den består av en marineblå v-halsgenser, bermuda-shorts i samme farge, lange røde sokker og sorte skinnsko. Skolen fokuserer på en rekke praktiske og kunstneriske fag, som ballett, teater, fransk, musikk og fysikk.

På skolen vil ikke hans formelle tittel bli brukt i undervisningen. Han vil i stedet bli kalt George Cambridge av sine nye klassekamerater.

Saken fortsetter nedenfor.

IKKE SOM PAPPA: Prins William var ikledd en mørk dress med lange bukser første juledag. Hans første sønn, prins George, hadde derimot på seg kortbukse og lange sokker. Det er ifølge eksperter ikke helt uten grunn. Video: NTB Scanpix Vis mer

Offentliggjort tidligere enn normalt

Det var mandag denne uken det ble kjent at hertuginne Kate og prins William venter sitt tredje barn sammen.

- Hertugen og Hertuginnen av Cambridge er veldig glade for å annonsere at hertuginnen venter sitt tredje barn, skrev det britiske kongehuset på Twitter.

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, fortalte at graviditeten ble offentliggjort tidligere enn vanlig på grunn av svangerskapskvalmen.

- Kate blir rett og slett så dårlig at hun ikke greier å gjennomføre sine offisielle plikter, og måtte trekke seg fra sitt besøk til et barnesenter i London i dag, sa hun.

FAMILIELYKKE: Hertuginne Kate og prins William sammen med barna George (4) og Charlotte (2). Nå venter de sitt tredje barn. Foto: NTB scanpix
FAMILIELYKKE: Hertuginne Kate og prins William sammen med barna George (4) og Charlotte (2). Nå venter de sitt tredje barn. Foto: NTB scanpix Vis mer

I tillegg til vesle George, har paret også datteren Charlotte (2). Den 29. april 2011 ga Kate og prins William hverandre sine ja, og i fjor feiret paret at de hadde vært vært gift i hele fem år.

LES OGSÅ: - De venter barn i januar

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer