Kate Mulgrew adopterte bort datteren

«Orange Is the New Black»-stjernen fikk kun se sin lille jente i noen få minutter.

SÅRT SAVN: For 37 år siden tok Kate Mulgrew det vanskelige valget om å adoptere bort sitt førstefødte barn.   Foto: NTBscanpix
SÅRT SAVN: For 37 år siden tok Kate Mulgrew det vanskelige valget om å adoptere bort sitt førstefødte barn. Foto: NTBscanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Netflix-serien «Orange Is the New Black» har tatt seerne med storm, og har vunnet en rekke priser etter premieren sommeren 2013.

Nå avslører skuespilleren Kate Mulgrew (59), som spiller russiske Galina «Red» Reznikov i serien, at hun til sin store fortvilelse adopterte bort sin nyfødte datter som ung, skriver Contactmusic.com.

Det er i sin nye selvbiografi, «Born With Teeth», at Mulgrew forteller at hun ble gravid som 22-åring med en mann hun møtte mens hun jobbet på et teater i Stratford i Connecticut.

Saken fortsetter under bildet.

SUKSESS-SERIE: Kate Mulgrew har blitt verdenskjent i rollen som Red i Orange Is the New Black. Her i en scene med fangevokteren George Mendez, spilt av Pablo Schreiber. Foto: NTBscanpix
SUKSESS-SERIE: Kate Mulgrew har blitt verdenskjent i rollen som Red i Orange Is the New Black. Her i en scene med fangevokteren George Mendez, spilt av Pablo Schreiber. Foto: NTBscanpix Vis mer

Mistet søsteren i kreft

Mens hun selv insisterte på å beholde sitt ufødte barn, så oppfordret barnefaren henne til å vurdere abort. Forslaget fikk henne til å se rødt, og hun endte opp med å slå til elskeren i ansiktet, ifølge New York Daily News.

Mulgrew tilbød også sin egen mor penger til å være barnepike for babyen mens hun selv tok jobber som skuespiller for å kunne overleve.

Moren, som selv akkurat hadde mistet en datter i kreft, foreslo at Mulgrew heller skulle adoptere bort barnet ettersom hun selv ikke følte seg klar til å ta seg av en liten baby.

Etter fødselen fikk den nybakte moren kun se datteren sin i noen få minutter før hun ble tatt fra henne. Tre dager senere var hun tilbake på jobb, skriver nettstedet.

Saken fortsetter under bildet.

POPULÆR GJENG: Her poserer Mulgrew sammen med Orange Is the New Black-kollegaene (f.v) Laura Prepon, Taylor Schilling og Uzo Aduba på den røde løperen i Frankrike. Foto: NTBscanpix
POPULÆR GJENG: Her poserer Mulgrew sammen med Orange Is the New Black-kollegaene (f.v) Laura Prepon, Taylor Schilling og Uzo Aduba på den røde løperen i Frankrike. Foto: NTBscanpix Vis mer

Gjenforent med datteren

59-åringen, som også avslører i boka at hun ble truet med kniv og voldtatt som 26-åring, prøvde flere ganger å spore opp sin bortadopterte datter i løpet av årene.

Det var først da Mulgrew tilfeldigvis møtte på en nonne, som hun hadde prøvd å lirke ut informasjon av i lang tid, på et veldedighetsarrangement, at hun endelig fikk et gjennombrudd.

Og 20 år etter adopsjonen fikk Kate plutselig en telefon fra sin ukjente datter. Duoen arrangerte deretter et møte i Boston for å ta opp kontakten.

Mulgrew er i dag gift med den amerikanske politikeren Tim Hagan (69), og hun har to voksne sønner fra sitt første ekteskap.

Skuespilleren er også kjent for sin rolle som Captain Kathryn Janeway i TV-serien «Star Trek Voyager».

KJENTE FJES: Mulgrew fikk gjennombruddet i TV-serien Star Trek: Voyager hvor hun spilte Captain Kathryn Janeway fra 1995 til 2001.  Foto: Heritage
KJENTE FJES: Mulgrew fikk gjennombruddet i TV-serien Star Trek: Voyager hvor hun spilte Captain Kathryn Janeway fra 1995 til 2001. Foto: Heritage Vis mer

LES OGSÅ: Hun er virkelighetens Piper Kerman fra «Orange Is the New Black»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer