SAMMEN I TYKT OG TYNT: Hallvard og Katarina Flatland leder en innsamlingsaksjon til inntekt for Sunnaas sykehus på TV 2 lørdag kveld. 26-åringen sier til Se og Hør at farens alvorlige sykdom i 2013 har gjort henne enda mer motivert til å bli lege.  Foto: Geir Egil Skog
SAMMEN I TYKT OG TYNT: Hallvard og Katarina Flatland leder en innsamlingsaksjon til inntekt for Sunnaas sykehus på TV 2 lørdag kveld. 26-åringen sier til Se og Hør at farens alvorlige sykdom i 2013 har gjort henne enda mer motivert til å bli lege. Foto: Geir Egil SkogVis mer

Katarina Flatland ble motivert av farens sykdom

Katarina Flatland får et travelt semester på medisinstudiet, men pappa Hallvards sykdom har skjerpet leselysten.

SEOGHØR.NO: Lørdag 22. august leder Katarina (26) og Hallvard Flatland (58) «Aksjon Sunnaas: Fra tragedier til mirakler» på TV 2, til inntekt for Sunnaas-stiftelsen.

For et par år siden var Hallvard Flatland selv pasient på Sunnaas. I 2013 var han døden nær da han ble rammet av det sjeldne HLH-syndromet og lå tre måneder i koma.

Han og datteren Katarina har et svært nært forhold, og til Se og Hør forteller hun at farens sykdom ikke har skremt henne fra å bli lege.

- Snarere tvert imot. Jeg er mer motivert enn noensinne, for jeg ser hvor viktig det er, sier hun.

Dette semesteret blir krevende for medisinstudenten, i og med at Katarina både er aktuell i «Jakten på kjærligheten» og som deltager i «Skal vi danse» på TV 2. Likevel går den profilerte 26-åringen inn i høstsemesteret med liv og lyst.

- Det blir hektisk, og det liker jeg, understreker Katarina Flatland overfor Se og Hør.

I SALG NÅ: I ukens Se og Hør kan du også lese om Inger Lise Rypdals nye kjæreste, kronprinsparets luksusferie og mye, mye mer. Foto: Faksimile, Se og Hør
I SALG NÅ: I ukens Se og Hør kan du også lese om Inger Lise Rypdals nye kjæreste, kronprinsparets luksusferie og mye, mye mer. Foto: Faksimile, Se og Hør Vis mer

Les hele det store intervjuet med Katarina og Hallvard Flatland i ukens Se og Hør!

Vil bruke sykdomserfaringen

I våres delte den vordende legen, som begynte på medisinstudiet i 2010, noen av opplevelsene sine med farens sykdom i Tidsskrift for Den norske legeforening.

«I 2013 spilte jeg tre roller: pasient, pårørende og legestudent. Det var det tøffeste året i mitt liv, men – kanskje viktigst – et år jeg aldri bør glemme» skrev Katarina i innlegget.

Høsten 2013 måtte hun trekke seg som programleder for «Det sterkeste kjønn» etter å ha fått diagnosen diabetes type 1.

TRAVEL TV-PROFIL: I høst er medisinstudent Katarina Flatland å se i «Jakten på Kjærligheten» og «Skal vi danse». Foto: Tor Lindseth
TRAVEL TV-PROFIL: I høst er medisinstudent Katarina Flatland å se i «Jakten på Kjærligheten» og «Skal vi danse». Foto: Tor Lindseth Vis mer

Saken fortsetter under bildet.

- Det var det tøffeste året i mitt liv, og et år med opplevelser jeg gjerne skulle vært foruten. Men i stedet for å prøve å glemme, ser jeg i dag verdien av heller å bruke disse erfaringene til å gjøre en best mulig jobb som fremtidig lege, utdypet Katarina Flatland til VG dengang.

Hallvard Flatland er i dag for lengst tilbake på beina, blant annet takket være treningsturer med programleder-datteren. Den folkekjære programlederen sier imidlertid til Se og Hør i dag at han aldri vil bli hundre prosent frisk igjen.

I november i fjor ledet den positive 58-åringen Se og Hørs Kjendisgalla.

- Det føles veldig hyggelig å være her. Jeg ser på hver dag som en bonus og dette er en ekstrabonus, sa han til Seoghør.no dengang.

LES OGSÅ: - Kendall og Kylie vil forlate TV-showet

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.