Krise i «Farmen»:

Kastet ut før «Farmen»-finalen

TV-produksjonen er rasende etter at drøyt 60 medarbeidere ikke lenger har noe sted å bo. Grunnen er sonderingssamtalene mellom Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV.

DRAMATISK AVSLUTNING: «Farmen»-programleder Mads Hansen, produsent Martin Ramstad og executive produsent Siw Fossmark skal være sjokkerte over den siste utviklinga. Foto: Alex Iversen / TV 2
DRAMATISK AVSLUTNING: «Farmen»-programleder Mads Hansen, produsent Martin Ramstad og executive produsent Siw Fossmark skal være sjokkerte over den siste utviklinga. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Farmen» er godt igang på norske tv-skjermer, men selv om programmet hadde premiere på tirsdag - er innspillingen langt fra over. Drøye halvannen uke gjenstår av innspillingen, som finner sted like ved Hurdal på Øvre Romerike.

VANLIGE MENNESKER: Men det trenger ikke å bety at alle er helt normale. Her er høstens «Farmen»-bønder! Video: Tor Lindseth/Rød Løper Vis mer

Dramatisk vending

Da Se og Hør møtte alle deltakerne bare timer før de gikk inn på gården, møtte vi dem på Hurdalsjøen hotell, der de var innlosjert i dagene før eventyret startet. Det samme var hele produksjonen, som teller cirka 60 personer.

Der har de bodd helt til nå, i over ti uker. Men like før finaleuken tar til er hele produksjonen kastet ut av hotellet, får Se og Hør opplyst fra informert hold.

Årsaken skal være de pågående regjeringsforhandlingene mellom Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti på det samme hotellet.

KRISEMØTER: Hele «Farmen»-produksjonen, som lager TV med disse 14 deltakerne, blir kastet ut fra Hurdalsjøen hotell. Det har skapt hektisk møtevirksomhet. Foto: Espen Solli / TV 2
KRISEMØTER: Hele «Farmen»-produksjonen, som lager TV med disse 14 deltakerne, blir kastet ut fra Hurdalsjøen hotell. Det har skapt hektisk møtevirksomhet. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Onsdag ble det klart at SV sender partileder Audun Lysbakken og nestleder Kirsti Bergstø til sonderingene, mens Arbeiderpartiet er representert ved partileder Jonas Gahr Støre og nestleder Hadia Tajik.

Senterpartiet sender partileder Trygve Slagsvold Vedum og parlamentarisk leder Marit Arnstad.

Voldsomme reaksjoner

I TV-produksjonen spekuleres det nå i at politikerne har formidlet at de vil ha hele hotellet for seg selv - og situasjonen skal ha skapt voldsomme reaksjoner fra de «Farmen»-involverte, som har booket hotellet for hele produksjonsperioden og så langt har lagt bak seg et tusentalls overnattinger.

I tillegg kommer mat og andre utgifter, og etter hva Se og Hør får opplyst har dette kostet TV 2 og produksjonsselskapet Strix godt over én million kroner.

De drøyt 370 overnattingene som gjenstår står nå helt i det blå.

Flere skal være rasende over situasjonen som har oppstått.

- Vi har stor forståelse for at dette er uheldig for mange, og beklager de ulempene det medfører. Politiets klare anbefaling er at hotellet stenges av for andre gjester av sikkerhetsmessige grunner. Vi har forsikret oss om at hotellet gjør det de kan for å skaffe gode alternativer i nærheten, sier Jarle Roheim Håkonsen, kommunikasjonssjef i Arbeiderpartiet, til Dagbladet.

Det har torsdag vært krisemøter i produksjonselskapet Strix. De har også vært i møter med hotelldirektør ved Hurdalssjøen hotell, Pål Gjerstad. Møtet med hotelldirektøren pågår, etter hva Se og Hør erfarer, fortsatt.

ENDRING: I de forrige sesongene av «Farmen» har alle de unge deltakerne vært single. I år finnes det unntak, men programleder Mads Hansen lover likevel flørting. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Ordknapp hotelledelse

Se og Hør har vært i kontakt med TV 2, som foreløpig ikke ønsker å kommentere saken.

Hurdalsjøen hotell eies av Utdanningsforbundet. TV 2 og Strix skal ha fått beskjed om at de må forlate hotellet førstkommende søndag eller mandag, kun to, tre dager før innspillingen av den store finaleuken tar til.

Det er foreløpig uklart hva som nå skjer med TV-produksjonen.

Hotelldirektør Pål Gjerstad skriver følgende i en tekstmelding til Dagbladet: «Dette må dere ta pressekontaktene i partiene».

Se og Hør har gjentatte ganger forsøkt å få ledelsen til å kommentere misnøyen i Strix. Hotellsjef Dag Skaug henviser til hotelldirektør Gjerstad, men forklarer at gjestenes diskresjon er det viktigste for hotellet.

LES OGSÅ: - Vanskeligste valget i mitt liv

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer