«Farmen» 2020:

Kastet ut av «Farmen»: - Forkastelig

For første gang i «Farmen»-historien ble en deltaker onsdag kastet ut av programmet.

- MÅTTE FÅ KONSEKVENSER: Programleder Mads Hansen er svært opprørt over at flere deltakere valgte å bryte reglene under «Farmen»-innspillinga. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Aldri har noen blitt kastet ut av «Farmen» for å ha brutt reglene. Det blir det en endring på onsdag kveld, etter at sju av de gjenværende deltakerne kraftig har brutt reglene for smittevern på gården.

Tirsdag denne uka kunne Se og Hør avsløre at deltakerne har fått flere goder ved å besøke nærliggende hytter rundt «Farmen»-gården, noe som også innebærer at flere av dem har vært i kontakt med mennesker utenfor produksjonen.

Dette satte hele innspillinga i fare, noe deltakerne i kveld må ta konsekvensene av.

Det er nemlig en illsint programleder Mads Hansen (36) som marsjerer inn på gårdsplassen. Etter å ha samlet alle deltakerne og fått dem til å innrømme hvem som har vært med på regelbruddene, krever han at de må avgjøre hvem av dem som skal forlate gården - umiddelbart.

SINT: Mads Hansen viser ingen nåde når en deltaker må reise fra «Farmen». Foto: TV 2
SINT: Mads Hansen viser ingen nåde når en deltaker må reise fra «Farmen». Foto: TV 2 Vis mer
INNRØMMER REGELBRUDD: Sju av daværende elleve deltakere innrømmet overfor Mads Hansen å ha brutt reglene. Foto: TV 2
INNRØMMER REGELBRUDD: Sju av daværende elleve deltakere innrømmet overfor Mads Hansen å ha brutt reglene. Foto: TV 2 Vis mer

Finnmarkingen Nils Kvalvik (39) tar støyten uten å møte de andre til kamp, og velger å ofre seg og trekke seg fra konkurransen.

- Ville ikke få et dødsbudskap til

Overfor Se og Hør forteller 39-åringen at det lå mer bak avgjørelsen enn tv-seerne kanskje får inntrykk av. I løpet av tida på gården mistet nemlig Kvalvik onkelen sin, men fikk tillatelse av produksjonen til å delta i begravelsen.

I etterkant begynte tankene å svirre, og ettersom en annen i familien er ved dårlig helse, måtte han tenke seg nøye om han faktisk ønsket å returnere til gården etter begravelsen.

- Jeg visste ikke om jeg var klar for å takle nok et dødsbudskap der inne, forteller han åpenhjertig om situasjonen til Se og Hør.

FARMEN: I sommer kunne Se og Hør avsløre at Farmen-innspillingen ble midlertidig stoppet. Dette er grunnen. Vis mer

Da han omsider valgte å fortsette i konkurransen, fant han mye støtte i de andre deltakerne. Han innrømmer imidlertid at han følte det var på tide å reise hjem da alt kom til alt, og valgte derfor å ta støyten for konkurrentene.

- Det var komplisert. For det første var jeg veldig i tankeboksen på om jeg faktisk skulle reise hjem, men jeg tror at alt som skjer har en mening, sier Kvalvik, og fortsetter:

- Jeg manglet bare et tegn eller bekreftelse på at jeg skulle hjem. Og det var det Mads kom med til meg.

FØLELSESLADD: Wiktoria Rønning sliter med å holde tilbake tårene når Nils Kvalvik velger å reise fra gården. Foto: TV 2
FØLELSESLADD: Wiktoria Rønning sliter med å holde tilbake tårene når Nils Kvalvik velger å reise fra gården. Foto: TV 2 Vis mer

Etterlyser mer informasjon

Samtidig påpeker 39-åringen at han ikke hadde klart å se en av de andre reise hjem.

- Jeg har ikke angret, overhodet ikke i det hele tatt. Det går nok på at jeg ga de andre muligheten til å bli - man kan ikke angre på noe sånt.

Når alt kommer til alt, mener Kvalvik at situasjonen kunne ha vært en helt annen på gården dersom produksjonen «spilte mer på lag med deltakerne». «Farmen»-deltakeren sier nemlig at flere av dem ved gjentatte anledninger spurte produksjonen om hvordan coronasituasjonen var på utsida.

REISTE HJEM: Det ble Nils Kvalvik som måtte takke for seg etter å ha brutt regler på «Farmen». Han mener situasjonen kunne ha vært en annen. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
REISTE HJEM: Det ble Nils Kvalvik som måtte takke for seg etter å ha brutt regler på «Farmen». Han mener situasjonen kunne ha vært en annen. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

- Hadde vi fått mer informasjon så hadde vi nok ikke reist. Det er mange av oss som har spurt om situasjonen. Det eneste svaret vi har fått er «det skal ikke dere tenke på», sier Kvalvik.

- Vi hadde nok tenkt oss om både to og tre ganger hadde vi vært mer opplyst, fortsetter han, og legger til at dette ikke var første gang noen har reist fra «Farmen».

39-åringen mener at det generelt, i alle sesonger, burde være en straff for dem som stikker fra gården under deltakelsen. Han mener også at døgnet hvor produksjonen ble avbrutt var straff nok i seg selv, og beskriver de timene som tunge.

- Vi hadde vondt i magen og vi sov ikke. Det var en tøff straff da de stengte ned alt. Det er klart at da gikk kverna i topplokket på oss. Da innså vi jo at det vi hadde gjort ikke var bra, innrømmer han, samtidig som han støtter produksjonens valg om å sende hjem en av dem.

- Alvorlig

Programleder Mads Hansen er overhodet ikke imponert over deltakernes oppførsel, og mener det var på sin plass å kaste ut en av dem.

- Jeg framstår nok sint på skjermen, og det var jeg nok også. Men samtidig var jeg mer bestemt på at dette bør få konsekvenser, men også for å få fortalt hvor forkastelig jeg syntes det de hadde gjort var, sier Mads Hansen til Dagbladet om oppgjøret på skjermen.

Programlederen påpeker at han overhodet ikke synes regelbruddene er innafor, og forteller at «Farmen» ikke er et fengsel, men at deltakerne er der frivillig.

NYE GAUTE: Endelig er Farmen 2.0 her, med Mads Hansen ved roret, og han forteller om hans første dag på settet. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Hvis de ikke trives i 1920, så står de fritt til å forlate gården. Da kan du gjøre det på en ordentlig måte i stedet for å gjøre det i skjul og samtidig sette hele produksjonen i fare. Det er det som er alvorlig her, fortsetter han, og legger til at deltakerne overhodet ikke får trampeklapp av ham for oppførselen.

- Burde flere ha blitt kastet ut fra gården?

- Jeg synes løsninga vi kom med var veldig fin. Vi kunne ikke ha kastet ut alle sju, for da hadde vi ikke hatt et program igjen. Med tanke på coronaviruset kunne vi ikke bare ha hentet inn sju nye erstattere heller. Det hadde ikke gått an å stå igjen med fire deltakere med så mange uker igjen, svarer han, og er fornøyd med måten situasjonen ble håndtert.

- Sint og skuffa

Karianne Vilde Wølner (26) er ikke imponert over de andre deltakernes oppførsel. Sammen med Thor Haavik (26), Karianne Kopperstad (27) og Inger Cecilie Grønnerød (47) er hun blant de få som har holdt seg på området under hele innspillinga.

REAGERER: Karianne Kopperstad, Karianne Vilde Wølner, Inger Cecilie Grønnerød og Thor Haavik var de fire deltakerne som ikke dro til andre hytter. De reagerte alle på måten Nils Kvalvik tok støyten for alle på. Foto: TV 2
REAGERER: Karianne Kopperstad, Karianne Vilde Wølner, Inger Cecilie Grønnerød og Thor Haavik var de fire deltakerne som ikke dro til andre hytter. De reagerte alle på måten Nils Kvalvik tok støyten for alle på. Foto: TV 2 Vis mer

- Jeg var en av dem som ikke dro på noen andre hytter. Vi fire la oss på kvelden så flinke som vi var, forteller hun, og fortsetter:

- Jeg husker at da vi fant ut av regelbruddene så ble vi veldig skuffa. Vi var irritert for at dette kunne ødelegge for oss som ikke hadde gjort noe galt.

Wølner forteller at hun var veldig sint og skuffa, og på spørsmål om hvorfor hun ikke ble med på «moroa», svarer hun følgende:

- Folk tenker at jeg er gæren, men for min del så hadde jeg meldt meg på «Farmen» for å leve 100 år tilbake i tid, ikke for å bryte regler, sitte i jacuzzi og være på mobil.

- Jeg trivdes godt på gården og hadde det bra nok der. Jeg hadde ikke behov for å drikke meg full hos andre, legger hun til.

Flere konsekvenser

I tillegg til at Nils Kvalvik måtte reise fra gården, ble resten av deltakernes opphold også påvirket av de gjentatte regelbruddene.

Se og Hør får nemlig opplyst at produksjonen inndro både båt og årer, noe som gjorde at deltakerne ikke hadde mulighet til å blant annet sette ut garn.

Programdredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, bekrefter at båtene ble inndratt, men at dette ikke påvirket hele oppholdet.

HESTEDRAMA: Da det begynte å tordne på Farmen, reagerte hesten Tømte sterkt. Slik var det for Sindre Nyeng og Inger Cecilie Grønnerød. Video: Privat Vis mer

- Tilgangen til båtene ble begrenset som en konsekvens av turene de hadde hatt. Båtene ble fremdeles brukt til og fra kjempehyttene og markedet, og i forbindelse med ukesoppdrag som krevde at de brukte båt, forteller hun, og fortsetter:

- Etter noen uker fikk de bruke båten til kortere fisketurer, sier programredaktøren.

UTE AV «FARMEN»: Kjetil Kirk (27) gikk seirende ut av årets første tvekamp i «Farmen», der han møtte østfoldingen Jostein Grav (58). Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Når det gjelder Kvalviks etterspørsel om mer informasjon om coronasituasjonen, forteller Haldorsen at «Farmen»-deltakerne ikke får oppdateringer på nyhetsbildet utenfor «Farmen»-gården, fordi de i innspillingsperioden skal leve i isolasjon på gården.

- Deltakerne levde med crew rundt seg i hele perioden som til alle tider gikk med smittevernsutstyr, så de ble ofte påminnet situasjonen. I samtaler om dette i forkant av innspillingen ble deltakerne gjort oppmerksomme på at vi fryktet en oppblomstring av corona utover høsten, sier programredaktør Kathrine Haldorsen.

LES OGSÅ: Nytt familietilskudd smelter fansen

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer