Kastet klærne for Ådne Søndrål

Det var et noe uvanlig syn som møtte fotgjengere i Karl Johan i Oslo...

NAKEN-STUNT: I anledning Norges første markering av «Black Friday», som symboliseres med en naken utstillingsdukke, så gikk tre svært lettkledde modeller catwalk utendørs i Karl Johan. Foto: Seher.no/Ida Klokk
NAKEN-STUNT: I anledning Norges første markering av «Black Friday», som symboliseres med en naken utstillingsdukke, så gikk tre svært lettkledde modeller catwalk utendørs i Karl Johan. Foto: Seher.no/Ida Klokk Vis mer
SEHER.NO: Tirsdag gikk tre nakne modeller ned catwalken utendørs midt på Egertorger på Karl Johan i Oslo. Det er Norwegian Outlet i Vestby og gründer og tidligere skøyteess Ådne Søndrål som står bak arrangementet.

Bakgrunnen er at «Black Friday» skal markeres for første gang i Norge fredag 26. november i Vestby. I USA er «Black Friday» årets beste shoppingdag, med tanke på å gjøre gode shoppingkupp. Det er også en av de aller beste dagene omsetningsmessig

De lettkledde modellene var et uvanlig syn, blant frostne Oslo-innbyggerne, som var ikledd boblejakker og parkasser. Med hele fire minus grader kan det umulig ha vært en behagelig opplevelse for de tre modellene som hadde stilt opp på stuntet.

Arrangementet varte i en time, og modellene vekslet mellom å gå ute, og å være inne i teltet. Therese Holt, ansvarlig for arrangementet, forsikrer om at modellene hadde det bra - på tross av kulden.

- Det er svært kaldt ute i dag, men teltet er godt og varmt. Så de blir tatt godt vare på, sier Holt til Seher.no.

Symbolet på «Black Friday» er en naken utstillingsdukke. På denne dagen blir til og med utstillingsklærne solgt. Derfor markerte modellene den kommende dagen her hjemme med å gå - nesten - nakne.

– Nakne utstillingsdukker har i lang tid vært selve nøkkelsymbolet på kjempesalg i moteverdenen. Nå på fredag introduserer vi for første gang det amerikanske shoppingfenomenet Black Friday i Norge. Denne dagen handler om køkaos, shoppingkupp og ekstremt lave priser. For å markere begivenheten har vi på vår måte gitt liv til de nakne utstillingsdukkene, sier TV- og moteprofilen Kathrine Sørland, som er mote- og shoppingansvarlig i merkevarebyen Norwegian Outlet i Vestby, i en pressemelding.

Holt har stor tro på at dette amerikanske fenomonetet vil slå an i Norge.

- Det kommer definitivt til å slå an. Det er en svært folkekjær og langvarig tradisjon i USA. Vi har jo tatt til oss flere andre tradisjoner, som Valentines Day og Halloween. Jeg har stor tro på at dette også kommer til å skje med «Black Friday».

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Mistet kona, formuen og huset