Lacey Montgomery:

Kastet i fengsel for ødelagt pass

- Jeg ble behandlet som et dyr, sier den britiske influenseren.

KASTET I FENGSEL: Den britiske influenseren Lacey Montgomery opplevde å bli satt i fengsel i Thailand etter at det oppsto problemer i passkontrollen. Foto: Skjermdump fra Instagram
KASTET I FENGSEL: Den britiske influenseren Lacey Montgomery opplevde å bli satt i fengsel i Thailand etter at det oppsto problemer i passkontrollen. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da den britiske influenseren Lacey Montgomery (28) skulle på en tidagers jobbreise til Thailand, gikk ikke oppholdet helt etter planen.

Montgomery ble nemlig stoppet i passkontrollen, holdt igjen på flyplassen og til slutt plassert i et Thailandsk fengsel. Det skriver flere medier, deriblant New York Post.

28-åringen reiste fra Skottland søndag forrige uke, og mellomlandet på flyplassen Heathrow i London før hun deretter fløy videre til Thailands hovedstad, Bangkok. Etter planen skulle Montgomery sammen med flere andre bloggere og influensere tilbringe ti dager i storbyen.

LIL MIQUELA: Instagram-profilen til Lil Miquela virker som en hvilken som helst annen influensers Instagram; daglige oppdateringer med bilder og stories, sponsede innhold og såkalte inspo-bilder. Men en ting skurrer; jenta er ikke ekte. Vis mer

- Ble behandlet som et dyr

Ifølge New York Post var bakgrunnen for fengselsoppholdet at influenseren manglet to sider i passet sitt. Sidene hadde hun fjernet for fem år siden, etter å ha sølt på dem. Opplevelsen ved å bli satt i fengsel delte 28-åringen i et innlegg på Instagram, som nå er blitt slettet.

I innlegget skrev hun at hun ble plassert i det hun selv beskriver som en «illeluktende fengselscelle full av kakerlakker», og hevder hun ble «behandlet som et dyr», ifølge avisa.

View this post on Instagram

Good morning 🤳🏼

A post shared by 𝐿𝑀𝐻 (@laceymontgomery1) on

Montgomery hevder videre at hun delte celle med seks andre kvinner, hvor en av dem var hysterisk etter å ha vært innesperret i flere dager.

«Jeg føler meg ansvarlig for at ingen andre ender i slik situasjon. Jeg ville aldri ønsket dette for noen. De behandler deg som et dyr, og det er en opplevelse jeg ikke kommer til å glemme med det første», skrev Montgomery i innlegget, ifølge avisa.

Den britiske influenseren delte hendelsen med sine over 285 000 følgere på Instagram, og det ser ut til at flere er rystet over hendelsen.

ANKLAGER: Britney Spears mener at paparazzi-fotografene tukler med bildene før publisering, slik at hun ser større ut enn hva hun er. Det er hun ikke alene om å mene. Video: Rød Løper Vis mer

Hadde tilgang på mobil

Montgomery fikk beholde mobilen sin for å holde kontakten med venner og familie. Dette var ifølge henne selv en av grunnene til at hun overlevde døgnet i fengselscella.

I innlegget på Instagram skrev hun:

«Det eneste som har fått meg til å smile i de timene var alt dere har skrevet til meg. Så mange av dere er fremmede, men dere har tatt dere tid til å spørre meg om hvordan jeg har det og det betyr mer enn dere aner».

Lacey Montgomery ble altså sittende i fengselscella i ett døgn før hun fikk reise hjem fra Thailand. Vel hjemme sto vennegjengen hennes på flyplassen med ballonger og et skilt der de hadde skrevet følgende tekst:

«Bangkok-fange, Lacey M».

Ugyldig hvis ødelagt

«Passet er bare gyldig så lenge vi kjenner deg igjen på bildet. Det må også være uforandret og uskadd», heter det på politiets nettsider.

Hvis et pass er ødelagt eller mangler enkelte sider, regnes det som ugyldig. Passet er heller ikke gyldig hvis man har forsøkt å reparere det.

Unni Norum, seniorrådgiver i ID-seksjonen i Politidirektoratet, sier til Se og Hør at det er svært viktig at passet er intakt når man skal reise.

- Enhver skade på et pass forringer innehaverens mulighet til å benytte passet til formålet det er utstedt for, nemlig å reise. I forhold til formålet er det derfor svært viktig at passet er intakt, fastslår Norum.

Hun legger til at konsekvensen av et ødelagt pass kan være at man ikke får benyttet det som reisedokument, og at kontrollmyndigheten dermed kan nekte å akseptere dokumentet både ved utreise og innreise i land.

- Dersom passet er skadet eller slitt kan det treffes vedtak om innlevering av passet. Passinnehaver må da søke om et nytt pass. Dersom skade eller slitasje gir mistanke om misbruk, må det vurderes om det er grunnlag for å nekte utstedelse av nytt pass, legger seniorrådgiveren til.

LES OGSÅ: - Synes jeg ser normal ut

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer