Melodi Grand Prix:

Karlsen gir seg som MGP-general

Jan Fredrik Karlsen kaster inn håndkleet etter to år.

GIR SEG: Jan Fredrik Karlsen (i midten) takker for seg etter to år som MGP-general. Her er han sammen med Norges bidrag i den europeiske finalen i Kiev tidligere i mai, Jowst. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
GIR SEG: Jan Fredrik Karlsen (i midten) takker for seg etter to år som MGP-general. Her er han sammen med Norges bidrag i den europeiske finalen i Kiev tidligere i mai, Jowst. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Jan Fredrik Karlsen gir seg som MGP-general etter to år. Det skriver NRK. Den entusiastiske tv-profilen har de siste åra vært svært synlig i rollen, og har blant annet vært ansvarlig for bidragene i den norske Melodi Grand Prix-finalen.

Man kan blant takke ham for at Jowst gikk til finalen i Kiev forrige helg, og karvet seg til en tiendeplass.

Går av

Han står også ansvarlig for å ha hentet inn artister som Kristian Valen, Rune Rudberg og Agnete Johnsen. Sistnevnte vant finalen i fjor, men klarte ikke å kvalifisere seg til den europeiske finalen.

Nå takker Karlsen for seg

Saken fortsetter under bildet:

SLUTTER: Jan Fredrik Karlsen står ansvarlig for MGP-lineupen de siste to åra. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
SLUTTER: Jan Fredrik Karlsen står ansvarlig for MGP-lineupen de siste to åra. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

- Fra høsten av skjer det nye spennende ting, som trenger all min fokus. Dessverre, lar det seg ikke gjøre å kombinere dette med jobben som MGP-general, sier han til NRK.

Han gir seg likevel på topp, etter å ha sikret Norge tiendeplassen i Kiev. Han forteller at de siste to åra i jobben har vært fantastiske, og at han vil ha noe av æren for de høye seertallene programmet har hatt.

Det er prosjektleder Stig Karlsen i NRK som tar over stillingen. Han skal fortsatt ha sin tidligere stilling i behold, men får en betydelig økning av arbeidsoppgaver nå. Han tar nemlig over det musikalske innholdet. Jan Fredrik Karlsen er ikke i tvil om at han gir over roret til rett mann.

- Han har vært den beste personen å samarbeide med. Han kan MGP ned til fingerspissene, og er den beste arvtaker i denne sammenhengen, forklarer han.

Det har foreløpig ikke lykkes Seoghør.no å komme i kontakt med Jan Fredrik Karlsen.

Flere jern i ilden

Jan Fredrik Karlsen har flere fritidsjobber, kunne han fortelle i et intervju med Dagbladet (krever innlogging) tidligere i år. Han har blant annet gjort lidenskapen for fallskjermhopping om til jobb, og blitt instruktør.

- Da jeg tok fallskjermlappen, var jeg klubbens dårligste elev. Jeg klarte ingen ting, og tok fjorten nivå-2 hopp. Ingen i Norge har hatt så mange sånne hopp. Men jeg har gått fra å være klubbens dårligste elev til å bli instruktør. Det er en personlig reise jeg forteller elvene om for å vise at alt er mulig.

I FRITT FALL: Jan Fredrik Karlsen roet nervene før Eurovision ved å hoppe i fallskjerm. Her lander en storfornøyd MGP-general på sletta. - Nå er jeg klar, nå skal vi vinne, sier han. Video: Gabrielle Graatrud / Dagbladet Vis mer

- Jeg startet å hoppe da jeg var 35 år. Jeg tok 40-årskrisa fem år før alle andre, sier han og byr på et nytt latterutbrudd.

Karlsens familie er imidlertid ikke begeistret for hoppingen.

- Jeg ringer fortsatt mamma hver gang jeg er nede, røpet han og dro på hoppdressen med initialene JFK.

Karlsen har to barn, et av dem er dattera han har med skuespiller Janne Formoe. Han fikk imidlertid ny kjæreste i fjor, og skulle helst ikke vært så mye borte fra noen av dem. Å reise til Kiev ble derfor vanskelig for ham.

- Det er litt lenge å være borte fra barn og kjæreste i åtte dager. Jeg savner dem alltid på lengre reiser. Men de synes det er spennende med MGP. Og jeg er jo flink på telefonen, så jeg ringer hele tida, sa han.

Fornøyd: Aleksander Walmann og vokalist Joakim With Steen «JOWST» var storfornøyd med resultatet etter finalen i Eurovision Song Contest i Kiev. Reporter: Hedda Fannemel Espeli. Video: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer