GIKK BORT: Den profilerte landslagstreneren Karl Erik Bøhn døde natt til søndag etter å ha levd med aggressiv blodkreft i omlag ett år. Bøhn døde knappe to uker før sin 49-årsdag.
GIKK BORT: Den profilerte landslagstreneren Karl Erik Bøhn døde natt til søndag etter å ha levd med aggressiv blodkreft i omlag ett år. Bøhn døde knappe to uker før sin 49-årsdag.Vis mer

Karl Erik Bøhn er død

Håndballtreneren kjempet mot kreftsykdommen i ett år.

SEOGHØR.NO: Ungarns landslagstrener i håndball, Karl Erik Bøhn er død. Det melder VG Nett søndag morgen. Bøhn ble bare 48 år gammel.

Han sovnet inn litt før klokken halv fire natt til søndag, skriver nettavisen. Den siste tiden var han innlagt på sykehuset i Tønsberg.

Håndballtreneren ble rammet av akutt blodkreft for omtrent ett år siden, og hasteinnlagt på Rikshospitalet i Oslo. Bøhn var da innstilt på å gjøre det beste ut av situasjonen.

- Dette er ikke en situasjon jeg ønsket å komme i, men når jeg først er blitt rammet av alvorlig sykdom er jeg innstilt på å fighte til siste slutt, uttalte han til Se og Hør dengang.

ENGASJERT: - Det er viktig ikke å gi opp. For meg er det viktig å si til andre kreftpasienter at det betyr mye å være positiv, uttalte Ungarns landslagstrenermens han var syk. Foto: NTB Scanpix
ENGASJERT: - Det er viktig ikke å gi opp. For meg er det viktig å si til andre kreftpasienter at det betyr mye å være positiv, uttalte Ungarns landslagstrenermens han var syk. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tøff sykdomsperiode

Landslagstreneren kjempet seg igjennom ni måneder med alvorlig sykdom, fire cellegiftkurer og tre uker i koma.

Det tok tid før cellegiften virket på den aggressive kreften, og et par måneder etter at han fikk kreftdiagnosen ble han lagt i respirator på grunn av problemer med lungene.

Etter oppholdet i koma og tre cellegiftkurer ble han erklært kreftfri på vårparten, men allerede i juli var han tilbake på sykehuset for nok en cellegiftkur.

I slutten av august gjennomgikk han en vellykket beinmargstransplantasjon med søsteren Vigdis Bøhn Sunde (44) som donor.

- Jeg gråt av glede da jeg fikk beskjeden om at jeg var donor-match. Det var vendepunktet. Jeg ville gjerne gi, uttalte Vigdis til Se og Hør.

SUKSESSRIK: Karl Erik Bøhn gratuleres etter at laget hans gikk seirende ut av seriefinalen mellom Larivk og Byåsen i 2009. Larvik vant 29 - 21. Foto: Stella Pictures
SUKSESSRIK: Karl Erik Bøhn gratuleres etter at laget hans gikk seirende ut av seriefinalen mellom Larivk og Byåsen i 2009. Larvik vant 29 - 21. Foto: Stella Pictures Vis mer

Sjokkbeskjed

Kort tid før jul virket det som om kreftsykdommen hadde sluppet taket, og Bøhn ble erklært kreftfri.

Like etterpå kom imidlertid sjokkbeskjeden om at kreften var kommet tilbake.

 - Jeg er forberedt på at dette blir min siste jul. Hvis det blir sånn, så er det mitt lodd. Jeg får ikke gjort noe med det. Hvis kroppen ikke vil, så vil den ikke. En dag skal vi gi oss alle sammen, uttalte han åpenhjertig til Se og Hør etter å ha fått beskjeden.

Bøhn var innstilt på å få tilbakefall, han «hadde garden oppe» og sa til Se og Hør at det verste var å fortelle familien om tilbakefallet.

- Jeg ligger under til pause. Det er en omgang igjen. Jeg har verdens beste medspillere i norsk helsevesen og gode støttespillere i venner og familie, sa den tapre håndballtreneren til Se og Hør.

Karl Erik Bøhn gjorde seg markert i mange sammenhenger i løpet av sitt nesten 49 år lange liv. Han spilte 126 kamper for Norges herrelandslag i håndball mellom 1986 og 1993, og var hovedtrener for Larvik fra 2005 til tidlig i 2011.

Fra august 2011 var han trener for Ungarns kvinnelandslag og fra november samme år også for laget Győri Audi ETO KC. Dessuten underviste han på Sandefjord videregående skole og drev foredragsvirksomhet for Publicom.

LES OGSÅ: - Det har vært mange tøffe år