Karibisk jungelparadis

Denne nyheten slo godt an fra dag en. Bli med oss på en forhåndstur til Isla de Margarita.

Isla De Margarita er Venezuelas største øy. Denne karibiske øyperlen er nyhet i Star Tour sitt vintreprogram for 2006.

Her fra nasjonalparken Los Roques som ligger en times flytur fra Isla Margatita. Klisjeen "tropisk paradis" har sjelden passet bed Foto: Thomas L. Røyert/Se og Hør
Isla De Margarita er Venezuelas største øy. Denne karibiske øyperlen er nyhet i Star Tour sitt vintreprogram for 2006. Her fra nasjonalparken Los Roques som ligger en times flytur fra Isla Margatita. Klisjeen "tropisk paradis" har sjelden passet bed Foto: Thomas L. Røyert/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
En av årets mest spennende charternyheter, Venezuelas største øy Isla de Margarita, har gått unna som varmt hvetebrød i feriebutikkene foran denne vintersesongen. Og en og annen "feriesjef" skulle nok ønske seg at de hadde hatt større kapasitet til sitt nye karibiske reisemål.

SE KART OG FAKTA HER

- Vi skulle gjerne hatt mange, mange flere plasser. Av totalt 1100 seter er allerede 81 % utsolgt, sier informasjonssjef Lena Petersson i Star Tour. Hun er en av to norske charteroperatører som i år har lansert Isla de Margarita.

Også Marie-Anne Zachrisson i Saga Solreiser kan konstatere at nordmenn har falt for nyheten.

- Det går strålende! Tre av fire reiser er allerede solgt. Det er vi kjempefornøyd med. Veldig morsomt å lansere en nyhet som får slik respons blant gjestene!

Billig og eksotisk
Og de har mye å glede seg til, karibiafarerne som har sikret seg plass på "premiereflyet" i begynnelsen av november.

Hele øya er et "taxfree-paradis", med hyggelige besparelser for vårt feriebudsjett. Bensinen koster under en krone literen. Så å leie en taxi en hel dag, er slett ingen uoverkommelig utgift, og en spennende måte å utforske øyas hemmeligheter på.
Få meg deg den vakre kirken i El Valle, se hvordan hundretalls av glupske pelikaner flokker seg rundt fiskebåtene når dagens fangst skal tømmes, og kyss din kjære i "kjærlighetstunnelen" i mangroveskogen på La Restinga Lagoon. Lunsjen lar du Henry P. Gonzales servere deg, på restaurant El Fortin i fiskelandsbyen Juangriego.

Snobb ned
Mange snobbete karibiafarere har lenge uglesett øya, fordi de mener den er for "folkelig". Men etter vår mening er det akkurat dette som gir den sin helt spesielle sjarm. Her kan du komme som du er og oppleve samme varme velkomsten uansett. Og reiser du bare litt bort fra de største hotellområdene, kommer du fort under huden på øyboerne og får oppleve deres hverdag. Og sjansen er stor for at du finner de fleste av dem dinglende i en hengekøye under et svalende stråtak.

Og det er akkurat dette du også bør gjøre under ditt besøk. Kjøp deg raskest mulig en hengekøye og finn et passende sted å feste den. Har du i tillegg et lite glass med øyas nasjonaldrikk (brun rom) stående ved din side - skal det mye til om du ikke kjenner feriefølelsen komme inn over deg.

Romantikk, tak
Playa el Aqua er Margaritas mest populære strand med mange restauranter, barer og butikker. Det er også her de fleste bostedene ligger. Når du skal velge hotell, kan du enten velge som vi gjorde, å bo på et lite og intimt sted. Disse hotellene ligger gjerne et par hundre meter fra stranden og har litt enklere standard. Men de kan i tillegg by på genuin avslappende, karibisk atmosfære. Perfekt for romantisk par-ferie!

Det andre alternativet, som kanskje passer bedre for småbarnsfamilien, er de store "All Inclusive-anleggene". Her slipper du å bekymre deg for hvor du skal spise på kvelden, og de fleste anleggene ligger rett på stranden.

Noen vakrere?
Men det er to steder som gjør besøket på Venezuelas største øy til en uforglemmelig opplevelse, og ingen av dem ligger på selve øya. Begge turene kan kjøpes som organiserte utflukter gjennom turoperatøren på stedet, og begge innbefatter småfly. Og du du bør ikke dra herfra før du har gjennomført begge.

Den første er nasjonalparken Los Roques, som består av flere hundre små koralløyer med hvite, langgrunne strender. Her er vannet og strendene så "postkort-vakre", at selv den mest bortskjemte reisejournalist angrer på at han allerede har brukt opp alle klisjéuttrykkene. For ALDRI har ordene "krystallklart", "asurblått", "kritthvit" og "paradis" passet bedre. Så for deg som samler på vakre strandminner i minneboken din, kan du allerede sette to streker under Los Roques. Tror jeg ganske enkelt kan si at "vakrere blir det ikke!"

Ekstreme, eksotiske opplevelser
Den andre turen du bare MÅ ta, er todagersutflukten til Orinoco-deltaet og Canaima Nasjonalpark på Venezuelas fastland, der du (bare som en liten bonus) også får se verdens høyeste fossefall "Angel Falls".

På grunn av sin oljerikdom, har landet aldri blitt tvunget til å rasere regnskogen på samme måte som nabolandet Brasil. Så det er noe i nærheten av uberørt jungel du får oppleve her.

Etter flyturen bærer det om bord i områdets eneste transportmidler, de spesielle elvebåtene, som tar deg langt og lenger enn langt innover floden i Orinoco. På veien får du besøke indianerlandsbyene som ligger langs elvebredden, se vannbøfler og blir tatt med på jungelvandring i vegetasjon så tett og frodig at vi var glad for vår manchete-operatør som gjorde vei i vellinga.

Du innlosjeres i enkle lodger langs elvebredden, og myggnettingen gjør sitt til at vi får sove ganske så alene. Argentinske Maria Cabrera (30), hennes samboer og deres felles papegøye Pastage passer godt på oss og serverer oss deilig mat. Men det er én regel: "Først spiser papegøyen - så spiser du". Sånn er det bare. Og hvis du ikke overholder dette, kommer han likevel bare og tar maten din, så pass på...

Vår lokale kjentmann, Anikasio, forteller at det er når mørket er i ferd meg å senke seg, at det er på tide å prøve fiskelykken. Og vi snakker altså ikke småsei - vi snakker piraja... Og er du av den ekstra tøffe sorten, blir du med for å lyse etter alligatorene etter middag.
Som du skjønner. Mulighetene er mange og mangfoldige på den nye karibiske charterfavoritten.

Maks avslapning, maks opplevelse og antagelig de vakreste strendene du noensinne har sett.

Men det er jo tre ting på en gang. Er det mulig da?

Ja, på Isla de Margarita er det faktisk mulig.
Men altså. Fort deg før det blir utsolgt.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer