EN FORDEL: For to år siden fikk Kari-Ann Grønsunds ektemann, Eirik Brathole, diagnosen Lewy body demens. - En fordel at folk vet, sier Grønsund. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
EN FORDEL: For to år siden fikk Kari-Ann Grønsunds ektemann, Eirik Brathole, diagnosen Lewy body demens. - En fordel at folk vet, sier Grønsund. Foto: Andreas Fadum, Se og HørVis mer

Kari-Ann Grønsund snakker åpent om ektemannens sykdom

- Jeg vil ikke late som om jeg lever i en problemfri sone, sier den norske skuespilleren.

SEOGHØR.NO: For to år siden fikk den populære skuespilleren Kari-Ann Grønsund (64) livet snudd på hodet, da ektemannen Eirik Brathole (64) ble syk.

IKKE UPROBLEMATISK HVERDAG: Grønsund sier hun ikke vil late som at hun lever i en problemfri sone. Foto: Se og Hør
IKKE UPROBLEMATISK HVERDAG: Grønsund sier hun ikke vil late som at hun lever i en problemfri sone. Foto: Se og Hør Vis mer

Kari-Ann - som blant annet er kjent fra Barne-TV serien «Lillys butikk» - forteller til Her og Nå at mannen slet med retningssansen, fikk hallusinasjoner og problemer med motorikken. Det viste seg å være Lewy body demens.

Nå bor ektemannen på et hjem for unge demente. Men Kari-Ann besøker ham annenhver dag, og én dag i uken er han hjemme.

- På gode dager går vi på restauranter, teater og kunstutstillinger. Det gjør livet hans litt videre. Vi står hverandre svært nær, og jeg er uendelig glad i ham, sier hun til bladet.

Grønsund har valgt å være åpen om ektemannens sykdom, noe hun mener er en fordel.

I 2010 viste Kari-Ann og Eirik frem sitt vakre hjem for Se og Hør.

Overnaturlige fenomener hjemme

Da avslørte skuespilleren at hun hadde opplevd overnaturlige fenomener i huset.

– En gang mens noen gjester av oss satt i vinterhagen og nøt et glass vin, kom det plutselig en ung gutt i gammeldagse klær inn i rommet og gikk tvers igjennom veggen.

- Ved andre anledninger har det vært rasling og rare lyder i huset. Selv har jeg aldri verken sett eller hørt noe til dem, men jeg skulle ønske jeg hadde gjort det.

Kari-Ann sa til Se og Hør at hun tror på spøkelser og overnaturlige krefter, men hun er på ingen måte redd for å være i huset alene.

– Nei da – de åndene som går igjen her tror jeg er både gode og trivelige!


LES OGSÅ: Havnet på forsiden av manneblad