Kylie Jenner:

Kåret til verdens yngste selfmade milliardær

Åpner opp om suksessen i nytt intervju.

MILLIARDÆR: Realitystjerne og sminkemogul Kylie Jenner gjør det storartet med sminkeselskapet Kylie Cosmetics. Foto: NTB scanpix
MILLIARDÆR: Realitystjerne og sminkemogul Kylie Jenner gjør det storartet med sminkeselskapet Kylie Cosmetics. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke til å stikke under stol at «Keeping Up With The Kardashians»-stjernen Kylie Jenner (21) har gjort det særdeles bra med sminkeselskapet Kylie Cosmetics, som hun startet opp i 2015.

I juli la Forbes ut den prestisjetunge listen over «USAs rikeste selfmade kvinner». Og det var ingen ringere enn Jenner som prydet forsiden, under tittelen «America's Women Billionaires».

Tre norske på samme Forbes-liste

Ifølge Forbes har Kylie Jenners selskap en verdi på 900 millioner dollar, eller 7,3 milliarder kroner.

I tillegg har hun 100 millioner dollar, eller 866 millioner norske kroner, i andre selskaper eller som privat formue. Det vil si at hun nå er den yngste dollarmilliardæren noensinne.

I GODT SELSKAP: Norske Gustav Witzøe, her avbildet på Se og Hørs kjendisgalla i 2018 sammen med Tone Damli, er på samme Forbes-liste som Kylie Jenner. Foto: Astrid Valler og NTB scanpix
I GODT SELSKAP: Norske Gustav Witzøe, her avbildet på Se og Hørs kjendisgalla i 2018 sammen med Tone Damli, er på samme Forbes-liste som Kylie Jenner. Foto: Astrid Valler og NTB scanpix Vis mer

På Forbes sin ferske liste over verdens yngste millardærer under 30 år, finner man også den norske Salmar-arvingen Gustav Magnar Witzøe (25) - som troner øverst på listen med en formue på tre milliarder dollar.

Også Ferd-arvingene Katharina (24) og Alexandra Andresen (22) er med på topplisten, med en formue på 1,4 milliarder dollar hver.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Hadde ikke sett det for seg

Kylie Cosmetics har de siste tre årene solgt sminken sin på nettet og i pop-up butikker, men etter at 21-åringen undertegnet en eksklusiv distribusjonsavtale med skjønnhetsforhandleren Ulta Beauty i august, dukket sminkemerket opp i tusen av selskapets butikker.

Ifølge Forbes solgte Kylie Cosmetics sminkeprodukter til en verdi av 54,5 amerikanske dollar, eller 472 millioner norske kroner, i løpet av seks uker etter samarbeidet ble inngått.

View this post on Instagram

SETTING POWDERS by @kyliecosmetics launching March 7th💗

A post shared by Kylie (@kyliejenner) on

I et nytt intervju med Forbes åpner 21-åringen opp om suksessen med sminkeselskapet.

- Jeg dukket opp i noen av butikkene og fortsatte med promoteringen på sosiale medier. Jeg gjorde det jeg pleier, og det funka, forteller Jenner til magasinet.

Ifølge Forbes gjør suksessen Jenner til den yngste «selfmade» milliardæren noensinne.

- Jeg hadde ikke forventet noe. Jeg forutså ikke fremtiden, men anerkjennelsen føles veldig bra. Det er en fin klapp på skuldren, sier Jenner.

Alle inntektene fra sminkeselskapet går rett i lomma på 21-åringen, da hun eier hundre prosent av selskapet selv, og imperiet består bare av sju fulltidsansatte og fem deltidsansatte.

Jenner mener selv at mye av suksessen kommer fra populariteten i sosiale medier, og det er også her store deler av markedsføringen finner sted.

- Det er kraften i sosiale medier. Jeg hadde en stor rekkevidde før jeg klarte å starte noe, forteller hun.

Vis mer

Kritikken haglet

Da Kylie Jenner prydet forsiden til Forbes, under tittelen «America's Women Billionaires», i juli, fikk hun også en del krass kritikk rettet mot seg.

Kritikken gikk ut på at ungjenta har fått hjelp av familien, og ikke fortjener tittelen «selfmade».

Det amerikanske forretnings- og finanstidsskriftet omtalte nemlig Kylie som «selfmade», altså en som har jobbet seg opp og fram på egenhånd. Og nettopp her lugget det for mange.

CNN var blant mediene som skrev at Twitter har boblet over av kritikk etter Forbes-oppslaget, og viste da til ovennevnte problemstilling.

Brorparten av kritikken bunnet nemlig i det faktum at folk mener Kylie Jenner allerede kom fra en velstående og svært berømt familie, med blant andre Kim Kardashian West (37) i spissen, da hun lanserte sitt sminkeimperium.

Mange mente at 21-åringen slett ikke hadde vært der hun er i dag uten dem.

For ordens skyld har Store norske leksikon følgende beskrivelse av «selfmade man»: «En som ved egen innsats har arbeidet seg opp til velstand og sosial posisjon.» Bokmålsordboka: «En som har arbeidet seg opp på egen hånd.»

Debatten ble så opphetet at Forbes så seg nødt til å forsvare sin egen ordbruk. De definerte nemlig «selfmade» på følgende vis:

- Magasinet anerkjenner fullt ut at i begrepet «selfmade» finnes det mange som er mer «selfmade» enn andre. Ja, Kylie kommer fra en velstående familie og får mye PR for å være en del av nettopp denne familien, men hun eier sitt selskap og er verdivurdert ut fra det hun personlig har tjent, og ut fra verdien av selskapet hun har grunnlagt, sa en talsperson for Forbes til CNN i juli.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Forsvarte lillesøsteren

Kylie er som kjent datter av realitystjernene Caitlyn Jenner (69) og Kris Jenner (63). I over et tiår har publikum kunnet følge den velstående familien gjennom tv-serien «Keeping Up with the Kardashians».

Etter at kritikken haglet stilte storesøster Kim Kardashian West (38) opp for Kylie. Hun mente at ingen av søsknene har vært avhengig av foreldrene, unntatt når det kommer til det å få gode råd.

SHOW: Kim Kardashians kjole under «Hollywood Beauty Awards» vekker oppsikt. Vis mer

- Vi er alle selfmade, sa hun til Refinery29 i juli, og la til:

- Fordi vi kom fra en familie som har hatt suksess? For meg er ikke det veldig logisk … Jeg vet om så mange mennesker som kommer fra sånne bakgrunner som ikke har hatt like mye suksess som Kylie. Om noe, så har jeg sett det stikk motsatte, sa den mye omtalte søsteren.

LES OGSÅ: Paris Jackson frykter for karrieren etter sjokk-dokumentaren

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer