Kåret til tidenes mest urovekkende film

Ingmar Bergmans «Persona» med Liv Ullmann og Bibi Andersson i hovedrollene er mer «disturbing» enn filmer som «Requiem for a Dream» og «Piknik med døden».

FORSTYRRENDE: Liv Ullmann og Bibi Andersson spilte mot hverandre i Ingmar Bergmans «Persona» fra 1966.
FORSTYRRENDE: Liv Ullmann og Bibi Andersson spilte mot hverandre i Ingmar Bergmans «Persona» fra 1966. Vis mer
SEHER.NO: Kjendissladder-nettstedet Popcrunch.com har kåret Ingmar Bergmans (1918-2007) storfilm fra 1966, «Persona», med Liv Ullmann (72) og Bibi Andersson (75) i hovedrollene til tidenes mest urovekkende («disturbing») spillefim.

Hvorvidt førsteplassen er å betrakte som en ære er et åpent spørsmål, men filmen har en rekke legendariske filmer bak seg på listen.

«Persona» handler om skuespillerinnen Elisabet Vogler (Andersson) som har sluttet å snakke og den unge sykepleieren Alma (Ullmann) som er satt til å ta seg av henne. Forholdet mellom de to kvinnene er et nerveslitende psykologisk drama. Det er også voldelig og bisarr. Og det inneholder en urovekkende vampyrscene...

På andreplass på listen over tidenes mest mentalt forstyrrende film er finner vi «Human Centipede», som handler om en gal tysk lege som fanger en gruppe turister og syr dem sammen i rekke, munn til analåpning.

Tredjeplassen innehas av gladvoldklassikeren «A Clockwork Orange».

Lenger ned på listen finner vi klassiske filmer som «Requiem for a Dream», «Piknik med døden» og «Antichrist».
 
Se hele Topp 15-listen på Popcrunch.com!

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Lise Fjeldstad om Bergman-rolle: - Det har vært smertefullt