Kardashians:

Kardashian-familiens ukjente slektstre

Hevder familien har blått blod i årene.

KJENTE FJES: Kardashian/Jenner-familien er en av verdens mest kjente. Nå viser det seg at de også har et helt spesielt slektskap. Foto: NTB Scanpix
KJENTE FJES: Kardashian/Jenner-familien er en av verdens mest kjente. Nå viser det seg at de også har et helt spesielt slektskap. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det er neppe mange andre familier som dukker opp i mediene like ofte som Kardashian/Jenner-klanen.

Selv om familien ble kjent i Los Angeles under O.J Simpsons rettssak, da Kardashian-søstrenes far, avdøde Robert Kardashian var hans forsvarsadvokat, var det en langt mer pikant sak som satte fart på familiens popularitet. Nemlig Kim Kardashians sexvideo som ble lekket i 2007.

Familien har vært i rampelyset siden, og i oktober samme år dukket realityserien «Keeping Up With The Kardashians» opp på TV-skjermen i amerikanske hjem.

Tolv år senere er to av medlemmene på Forbes liste over verdens yngste «selfmade» kvinner, og Kim har i tillegg møtt president Trump på det ovale kontor.

Nå viser det seg at den svært så celebre familien også har blått blod i årene.

Kongelig slekt

Det er den skotske avisen Daily Record som har kommet over familiens aner i regionen. Det har de gjort ved hjelp av den lokale journalisten Craig Williams.

Saken fortsetter nedenfor.

Williams bestemte seg for å undersøke familiens røtter etter at det ble kjent at familiens eldste datter, Kourtney (40), ga datteren Penelope (6) mellomnavnet Skottland for å hedre sin mor, Kris Jenner (63), sine skotske aner.

Selv om han altså allerede mistenkte at familien hadde røtter i Skottland, ble han overrasket over hva han fant ut.

Ifølge journalisten nedstammer familien nemlig fra den skotske klanlederen og folkehelten Robert Roy MacGregor, som levde fra 1671-1734. Han ble kalt både Rob Roy og Røde MacGregor, etter sitt røde hår.

Saken fortsetter nedenfor.

I SLEKT: Ifølge den skotske journalisten nedstammer Kardashian-familien fra den skotske klanlederen og folkehelten Rob Roy, også kjent som Røde MacGregor. Her er et portrett av ham fra 1820. Foto: Wikimedia commons
I SLEKT: Ifølge den skotske journalisten nedstammer Kardashian-familien fra den skotske klanlederen og folkehelten Rob Roy, også kjent som Røde MacGregor. Her er et portrett av ham fra 1820. Foto: Wikimedia commons Vis mer

Tross uenighet om mannens historie, er han i dag nærmest ansett som en moderne Robin Hood. Det er laget flere spillefilmer om legenden og i den siste av disse, som ble produsert i 1995, hadde den profilerte skuespilleren Liam Neeson (66) hovedrollen som folkehelten.

Saken fortsetter nedenfor.

FOLKEHELT: Rob Roy er en folkehelt i Skottland og det er skrevet flere bøker og produsert flere filmer om ham. Her er Liam Neeson i rollen i 1995. Foto: NTB Scanpix
FOLKEHELT: Rob Roy er en folkehelt i Skottland og det er skrevet flere bøker og produsert flere filmer om ham. Her er Liam Neeson i rollen i 1995. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Slektskapet skal ifølge avisen gi en direkte link til mannen som blir regnet som den første kongen av Skottland, Kenneth MacAlpin, da MacGregor-klanen hevder å stamme fra denne kongens bror.

- Kan ha krav på tronen

Journalisten var slett ikke klar over at han ville finne familiære bånd til en av Skottlands eldste klaner da han begynte å forske på slekten.

- Vi fant ut av alt dette kun fordi jeg hadde sett at navnet til Kims niese var Penelope Scotland Disick, sier Williams, og legger til at Kim kanskje kan ha krav på tronen.

MacGregor-klanen har nemlig «Royal is my race» som sitt offisielle motto, ifølge avisen, noe som løst kan oversettes til «jeg er av kongelig opphav». De har med andre ord alltid hevdet å ha en direkte linje til tronen.

Hvorvidt Kardashian-familien selv er kjent med sitt kongelige skotske opphav, er ukjent, men de har foreløpig ikke kommentert journalistens funn.

LES OGSÅ: Derfor gjorde Rob sjelden opptreden i «Keeping Up»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer