Christian Eriksen:

Kapteinen blir hyllet

Danskenes kaptein får ros for måten han fremsto etter gårsdagens forferdelige scener, da hans lagkamerat fikk et illebefinnende.

FORBILDE: Simon Kjær roses for hvordan han tok vare på menneskene rundt seg i går. Foto: Jonathan Nackstrand/Reuters/NTB
FORBILDE: Simon Kjær roses for hvordan han tok vare på menneskene rundt seg i går. Foto: Jonathan Nackstrand/Reuters/NTB Vis mer
Publisert

Skrekkbildene av Christian Eriksen lørdag kveld setter fotball bakerst i køen, og ballspillet mange er så glad i blir plutselig helt ubetydelig.

En sterkt preget dansk landslagssjef sa etter hendelsen at han er stolt av spillergruppen, og hvordan de håndterte situasjonen, etter at en av deres egne kjempet for livet.

- De passer godt på hverandre, i tiden hvor en av våre kjære ligger og kjemper. Måten spillerne samler seg i garderoben, snakker sammen, snakker om hvordan man har det, tør å vise følelser og beslutter at man ikke vil gjøre noe før vi vet at Christian er ved bevissthet og OK, sa Kasper Hjulmand.

Kaptein med stor K

En av dem som blir hyllet for håndteringen av hendelsen, er Danmarks landslagskaptein, Simon Kjær. Han var svært oppmerksom på hva som foregikk og løp over hele banen for å hjelpe sin danske kollega.

Milan-spilleren begynte hjerte- og lungeredning da han ikke fikk kontakt med Eriksen. I tillegg forsikret han seg om at Eriksen ikke svelget tungen, og la ham over i stabilt sideleie.

32-åringen beordret deretter sine lagkamerater til å lage en ring rundt spilleren, slik at TV-kameraer ikke skulle fange opp en Eriksen som kjempet for livet.

Henry Winter, den fremste fotballskribenten i The Times, hyller Kjær og lagkamerat Kasper Schmeichel for hvordan de opptrådte.

- Folk som Simon Kjær og Kasper Schmeichel er ikke bare lagkamerater. De er venner og de kom Christian Eriksen til unnsetning da han trengte det som mest, hyller Winter.

Trøstet kjæresten

Imens helsepersonell gjennomført hjerte- og lungeredning på Eriksen, fanget TV-kameraene opp en gråtende kvinne stående sammen med Kjær og Schmeichel - det var Eriksens kjæreste, Sabrina Kvist Jensen, som naturligvis var svært opprørt.

Etter at Eriksen var fraktet av banen, ble kampen utsatt på ubestemt tid. Til slutt ble det bestemt at kampen skulle sparkes i gang igjen 20.30. Danskenes kaptein ble bedt om å byttes ut 19 minutter ut i andre omgang.

Han klarte rett og slett ikke spille etter det som hadde skjedd.

FEIRING: Romelu Lukaku feiret sitt mål mot Russland ved å erklære sin kjærlighet til Christian Eriksen inn i kamera. Video: Rødt Kort. Vis mer

Det bekreftet landslagstrener Kasper Hjulmand på en pressekonferanse etter kampen:

– Jeg har vanskelig for å forestille meg at jeg skulle klart å spille den kampen selv. Følelsene var ganske enkelt overveldende. De er riktig gode venner, sa landslagstreneren.

LES OGSÅ: Kommer med desperat bønn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer