Astrid S:

Kapret rolle som Askepott

Popikonet debuterer som skuespiller når klassikeren «Tre nøtter til Askepott» skal spilles inn i en ny, moderne og påkostet versjon.

DEBUTERER SOM SKUESPILLER: Astrid Smeplass skal spille Askepott. Foto: Berit Roald / NTB
DEBUTERER SOM SKUESPILLER: Astrid Smeplass skal spille Askepott. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selskapet bak spillefilmene om «Kaptein Sabeltann» og «Julekongen» står bak storsatsningen, og har samlet et a-lag av norske filmarbeidere både foran og bak kamera for en ny versjon av «Tre nøtter til Askepott». Hvert år ser 800 000 nordmenn julefilmen på NRK.

Nå melder Norsk Film Distribusjon at artist Astrid Smeplass (24), kjent under artistnavnet Astrid S, har fått rollen som Askepott.

GLAD: Astrid Smeplass forteller at hun har et sterkt forhold til originalversjonen og trodde det hadde skjedd en feil da hun ble tildelt rollen. Foto: Lars Hellebust /Norsk Film Distribusjon.
GLAD: Astrid Smeplass forteller at hun har et sterkt forhold til originalversjonen og trodde det hadde skjedd en feil da hun ble tildelt rollen. Foto: Lars Hellebust /Norsk Film Distribusjon. Vis mer

- Vi har lett høyt og lavt i by og land, østenfor sol og vestenfor måne på jakt etter vår Askepott. Da vi fant Astrid, var det ikke lenger noen tvil! Hun har en utstråling som skinner rett gjennom kameralinsene. Jeg fikk ordentlig gåsehud da jeg så prøvefilmingen hennes, sier produsent Frederick P N Howard i en pressemelding.

Vis mer

Glad

I pressemeldingen forteller en henrykt Astrid Smeplass om rollen.

- Jeg er så utrolig glad og ydmyk over å kunne fortelle at jeg har fått muligheten til å spille i min første film! Jeg trodde først det var en feil da jeg ble kontaktet, men etter flere runder med auditioner og samtaler med vår fantastiske regissør Cecilie Mosli, ble jeg spurt om jeg ville gjøre rollen som Askepott. Da ble jeg mildt sagt glad.

Smeplass sier hun har et sterkt forhold til filmen fra før av.

- Det er en historie jeg har et sterkt forhold til fra før, og som jeg nærmer meg med stor respekt. Jeg gleder meg utrolig mye til å jobbe med dette og alle de talentfulle menneskene som er involvert i prosjektet, sier Smeplass.

GRUET SEG: Denne uken gjester artist Astrid Smeplass «Lindmo». Og her forteller hun om hva hun gruet seg til da hun la ut på en akustisk turné. Vis mer

Nyinnspilling

Det var i februar i fjor at det ble kjent at juleklassikeren skulle komme i ny drakt. Filmen har ifølge NFI et totalbudsjett på 38 millioner kroner, og har nå fått tildelt syv millioner kroner i støtte.

Den tsjekkiske julefilmen fra 1973 har blitt vist på NRK hver jul siden 1996, og er et fast innslag på julaften for svært mange.

Filmen har premiere i november.

LES OGSÅ: - Jeg har valgt å vise kun en liten del av meg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer