<strong>TILBAKE I TID:</strong> I fjor var det disse kjendisene som deltok i «Farmen Kjendis». Vi har tatt en prat med flere av dem om hvordan deltakelsen har påvirket livene deres i etterkant. Foto: TV 2
TILBAKE I TID: I fjor var det disse kjendisene som deltok i «Farmen Kjendis». Vi har tatt en prat med flere av dem om hvordan deltakelsen har påvirket livene deres i etterkant. Foto: TV 2 Vis mer

«Farmen Kjendis»

Kapret ny jobb etter «Farmen Kjendis»

Flere av fjorårets deltakere har surfet videre på «Farmen»-bølgen etter deltakelsen.

Publisert
Sist oppdatert

Det er akkurat ett år siden tolv kjente nordmenn pakket sekken og reiste hundre år tilbake i tid på Finnsvika gård.

På gården ventet beinhardt arbeid og masse intriger - og selv om mange av deltakerne var rimelig ukjente for det norske folk før gårdsprogrammet, har flere av dem surfet videre på «Farmen»-bølgen etter at kameraene ble slått av.

DE FØRSTE TV-BILDENE: Flere av de mannlige deltagerne i Farmen Kjendis, deriblant Charter-Svein og Runar Søgaard, støter på problemer når de får i oppdrag å montere en brygge. Vis mer Vis mer Vis mer

Mange husker kanskje Inga Berit Lein (37) som den aller første kvinnelige «Jakten på kjærligheten»-bonden i 2004, året da tv-seerne ble introdusert for TV 2s bonderomantikk-konsept.

Fikk ny jobb etter «Farmen Kjendis»

I fjor kom hun på en imponerende andreplass, etter å ha måttet se seg slått på målstreken av Pål Anders Ullevålseter (50) i «Farmen Kjendis». Det siste året har Lein imidlertid trukket seg tilbake til livet utenfor rampelyset.

- Livet har ikke forandret seg så altfor mye etter «Farmen». Det som kanskje er annerledes nå er at flere folk vet hvem jeg er, men jeg hadde aldri en intensjon om å tjene penger på deltakelsen - med tanke på videre jobbing i etterkant, sier hun til Se og Hør.

Lein har likevel kapret ny jobb som følge av deltakelsen i realityprogrammet.

- Arbeidsgiver hadde sett meg på «Farmen», og tok kontakt, sier hun, og legger til at hun fremdeles jobber innen helsefag, nå i nabokommunen.

<strong>NY JOBB:</strong> Inge Berit har i løpet av det siste året blant annet fått seg ny jobb. Her fra tiden på gården. Foto: Espen Solli
NY JOBB: Inge Berit har i løpet av det siste året blant annet fått seg ny jobb. Her fra tiden på gården. Foto: Espen Solli Vis mer

Vil være mer på TV

Youtuberen Dennis Vareide (28) har vært på skjermen i mange år, og har svimlende 97 000 følgere på videoplattformen. Likevel var han rimelig ukjent for mange før «Farmen Kjendis».

Etter hvert som ukene gikk ble 28-åringen en yndling blant norske tv-seere, og det er tydelig at realityprogrammet har gitt ham noe å leve videre på, ved siden av YouTube.

I fjor høst ble det kjent at Vareide skal søke etter kjærligheten i «Kjendis søker kjæreste» på TV 2. Vareide tror det er godt mulig at «Farmen» har sørget for flere tv-oppdrag.

- Det er godt mulig. Det var flere som fikk øynene opp for meg etter «Farmen Kjendis», og da jeg ble singel var det flere artikler om bruddet. I tillegg så de kanskje at jeg funker i reality, sier han, og legger til at han gjerne vil være mer på tv fremover.

- Kanskje ikke nødvendigvis i reality, men noe som ligner på «Farmen», hvor det er konkurranse involvert. Jeg har faktisk veldig lyst til å være med på «Skal vi danse», for jeg er elendig til å danse, sier han.

Selv om oppmerksomheten var enorm, og Vareide opplevde mer blest rundt ham, har det roet seg noe i dag.

Video: Sofie Braseth og Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer Vis mer

Vil flytte på gård

«Newton»-profil Stian Sandø (26) forteller til Se og Hør at han takket ja til «Farmen kjendis» for å koble av fra den virkelige verden. Han hadde på det aktuelle tidspunktet nok å holde fingrene i, og ønsket å koble av på et noe spesielt vis. Selv om det var tungt arbeid og lite mat, fikk Sandø den avkoblingen han lengtet etter, og har det siste året fått langt flere forespørsler enn tidligere.

- Jeg fikk fornyet motivasjonen etter «Farmen», og det har vært ekstremt mange tilbud, sier han og legger til at han har holdt spesielt mange foredrag.

Selv om han ikke er helt klar over hvor mye deltakelsen har påvirket økonomien hans, fastslår han at tv-deltakelsen har påvirket ham svært positivt.

- Jeg hadde absolutt blitt med igjen. Oppholdet forandret virkelig mitt syn på hva jeg ønsker meg i livet og hva jeg verdsetter.

Saken fortsetter nedenfor.

Flyttet over dammen

Da «Farmen Kjendis» rullet over skjermen i fjor, hevdet modell Maiken Wahlstrøm Nilssen (28) at hun var den minst kjente på kjendisgården.

Da Dagbladet møtte 28-åringen halvveis inn i sesongen, fortalte Stokke-jenta at hun aldri hadde som mål å stikke seg ut i tv-ruta. Derimot måtte hun spørre seg selv om opptredenen egentlig var riktig for hennes karrierevalg.

Hun sa imidlertid til avisen at hun var glad for at hun takket ja.

28-åringen kunne samtidig fortelle at hun hadde mange ambisjoner for fremtiden, blant annet drømmer om å jobbe med noen av verdens mest anerkjente fotografer - men også å gjøre karriere som skuespiller eller programleder, hvis muligheten byr seg.

I sosiale medier lever hun et tilsynelatende luksuriøst liv, hvor hverdagen ser ut til å være preget av mye reising.

La karrieren på hylla

Langrennsløper Martine Ek Hagen (27) markerte seg gjennom «Farmen Kjendis» som en tøff og empatisk jente med bein i nesa. Hun var en av dem som kom seg helt til finaleuken på gården.

Det siste året har hun trukket seg stille og rolig tilbake fra rampelyset, og i april i fjor slapp hun bomben om at hun legger skikarrieren på hylla.

- Jeg hadde lagt en fireårsplan fram mot OL i 2022, men i påsken kjente jeg at jeg ikke har motivasjon til å legge ned den treningen som kreves. Følelsen av å gå i mål i Holmenkollen på tremila tidligere i vinter gir meg ikke noe mer glede enn en skitur på fjellet i påskesola, forklarte Ek Hagen til Dagbladet.

27-åringen ligger imidlertid ikke på latsiden av den grunn, og i sosiale medier er det lett å se at ski og langrenn fremdeles er en stor del av hverdagen hennes.

<strong>SEIG KAMP:</strong> Martine Ek Hagen satte ny «Farmen»-rekord i melkespannkonkurranse, men måtte likevel se seg slått av Pål Anders Ullevålseter her til slutt. Foto: Alex Iversen / TV 2
SEIG KAMP: Martine Ek Hagen satte ny «Farmen»-rekord i melkespannkonkurranse, men måtte likevel se seg slått av Pål Anders Ullevålseter her til slutt. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Ble kastet ut

En som langt ifra har gått stille i dørene det siste året er tidligere håndballspiller Frank Løke (38), som markerte seg godt i løpet av 2018.

Da han dukket opp i fjorårets utgave av programmet «Skal vi danse» på TV 2, var det mange som husket ham som den rappkjefta bråkmakeren fra sin deltakelse i «Farmen Kjendis».

Ved å blant annet henge ut samtlige av «Skal vi danse»-dommerne i sosiale medier - og ikke minst bli kastet ut av programmet for upassende oppførsel, etter at han strippet ned til en borat-truse, har overskriftene kommet deretter.

Han benyttet også sin plass i rampelyset til å gi ut julelåta, «Jul hos ActionFrank», som han fikk en ener for av Dagbladets anmelder.

<strong>FORLOT PARKETTEN FOR SISTE GANG:</strong> Etter å ha dukket opp i denne drakten på parketten ble Frank kastet ut av dansekonkurransen. Foto: TV 2
FORLOT PARKETTEN FOR SISTE GANG: Etter å ha dukket opp i denne drakten på parketten ble Frank kastet ut av dansekonkurransen. Foto: TV 2 Vis mer

Konflikt

Stylist Erlend Elias Bragstad (36) har i mange år vært en del av kjendisnorge, og sto også for flere overskrifter i løpet av sin tid på «Farmen Kjendis».

På gården var han en av dem som stilte krav om tilgang til tobakk før han flyttet inn, og særlig uvoerenstemmelsene med Frank Løke fikk mye oppmerksomhet, spesielt etter at han stormet ut av «Farmen»-settet i protest første uken.

Det siste året har han funnet tilbake til hverdagen, og byttet tilbake gårdsarbeid mot glitter og glam.

Han er også aktuell som deltaker i den nye sesongen av «Camp Kulinaris», hvor han sammen med andre kjendiser skal drive en restaurant.

SØSKEN: Erlend Elias røper hemmeligheten bak lillebrorens klesstil, og forteller samtidig hva han synes om «Paradise»-innsjekken. Video: Marie Røssland / Reporter: Kine Falch Vis mer Vis mer

LES OGSÅ: Var den hemmelige «Fairytale»-jenta

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer