Øystein Stray Spetalen:

Kapret luksushytte til over 40 millioner

Milliardæren skal ha kjøpt Norges nest dyreste fjellhytte, ifølge Finansavisen.

PRIVAT INVESTERING: Øystein Stray Spetalen regnes som en av Norges rikeste. Nå har han kjøpt luksushytte på Norefjell. Her med kona Charlotte Spetalen. Foto: Espen Solli
PRIVAT INVESTERING: Øystein Stray Spetalen regnes som en av Norges rikeste. Nå har han kjøpt luksushytte på Norefjell. Her med kona Charlotte Spetalen. Foto: Espen Solli Vis mer
Publisert

Milliardær og investor Øystein Stray Spetalen (58) kan se frem til flere luksuriøse vinter- og påskeferier i årene fremover. Ifølge Finansavisen har han nylig sikret seg Norges nest dyreste hytte på Norefjell.

Luksuseiendommen skal bestå av en tomt på 2,2 mål, der selve bebyggelsen rommer 352 kvadratmeter og går over tre etasjer.

Offentlige dokumenter viser at hytta ble tinglyst 2. mars i år. Da la Sem & Johnsen inn en sikring på 48 millioner kroner.

PREMIERE: «Helt Harald» har premiere mandag 1. februar, og i første episode reiser Harald til Bergen og besøker «Kygo». Vis mer

Kjøpte i 2012

Finansavisen skriver at bakteppet var Spetalens kjøpsinnrykk, og at milliardæren skal ha punget ut 41 millioner for eiendommen.

- Jeg har ikke noen kommentar til det, sier Øystein Stray Spetalen til Børsen på spørsmål om hyttekjøpet.

KREMTOMT: Øystein Stray Spetalen har ifølge Finansavisen sikret seg denne hytta på Norefjell. Flyfoto: Kartverket /
KREMTOMT: Øystein Stray Spetalen har ifølge Finansavisen sikret seg denne hytta på Norefjell. Flyfoto: Kartverket / Vis mer

Grunnboksinformasjon viser at investor Per Christian Haukenes er selger av prakthytta. Han kjøpte tomten i oktober 2012 for 4,5 millioner kroner, og har siden lagt store summer i utbygging.

HJEM: Linda Johansen er blant deltakeren i denne ukens «4-stjerners middag», og der viser hun frem hjemmet. Video: Discovery+ Vis mer

Landets dyreste

Spetalens nye investering sikrer ham en andreplass over Norges dyreste hyttekjøp. I 2019 kjøpte Aage Thoresen tidenes dyreste fjellhytte på toppen Geilo Fjellandsby for 44 millioner, ifølge DN.

I februar i år ble også en mye omtalt prakthytte i Budalen på Geilo, lenge regnet som landets dyreste på det åpne fritidsmarkedet, omsider solgt. Det skjedde 13 år etter at den først ble lagt ut for salg.

Selger, vinimportør Steinar Mikkelsen, ba på det høyeste om 65 millioner kroner, men det var til slutt 39 millioner som skiftet hender.

Spetalen regnes som en av Norges rikeste, og har - etter Kapitals beregninger - en formue på 3,8 milliarder kroner.

«EXIT»-HUSET: Nylig var Ørnulf Høyer med i «4-stjerners middag». Der viste han frem huset som er blitt brukt i blant annet i «Exit» og «Olsenbanden jr.» Video: Discovery+ Vis mer

LES OGSÅ: «Mystisk» prins kjøpte hus i Norge

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer