Anne Brith Davidsen:

Kapret drømmehuset etter fem år

- Jeg har jobbet døgnet rundt for å få til dette huskjøpet.

NYSLÅTT HUSEIER: Den tidligere bloggeren Anne Brith Davidsen flytter snart inn i nykjøpt hus i Sørumsand sammen med barna sine. Foto: Privat
NYSLÅTT HUSEIER: Den tidligere bloggeren Anne Brith Davidsen flytter snart inn i nykjøpt hus i Sørumsand sammen med barna sine. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er er liten tvil om at det har stormet rundt den tidligere bloggeren og TV-profilen Anne Brith Davidsen (44) den siste tiden. Hun har vært med i realityserien «Bloggerne» i flere sesonger, men i november i fjor kom nyheten om at hun ga seg i den populære bloggserien.

Bare et par måneder senere - i februar i år - ble det også kjent at 44-åringen la bloggkarrieren på hylla på grunn av omfattende trusler og hatefulle ytringer. Sikkerheten og hensynet til barna veide tyngst for Davidsen - og med det var bloggeventyret over.

44-åringen har både gjennom sin egen blogg og «Bloggerne»-deltakelsen på TV 2 latt publikum få følge både hennes opp- og nedturer i dagliglivet.

ENDELIG: Etter fem år med sparing og prioriteringer har Anne Brith Davidsen endelig fått oppfylt boligdrømmen. Foto: Privat
ENDELIG: Etter fem år med sparing og prioriteringer har Anne Brith Davidsen endelig fått oppfylt boligdrømmen. Foto: Privat Vis mer

De som har fulgt bakebloggeren tett gjennom årenes løp, er muligens klar over at den tidligere bloggerens store drøm og langsiktige mål har vært å kjøpe sin egen bolig - og nå har husdrømmen endelig blitt realisert for den blide influenseren.

- Jeg kjøpte huset i går. Jeg og barna gråt av lykke da vi endelig fikk det, sier Davidsen til Se og Hør.

SESONGSTART: «Bloggerne» er å se på skjermen igjen fra august - her er en sniktitt. Video: TV 2 Vis mer

Kjempet i fem år

Huset ligger i Sørumsand - ikke langt unna der bloggeren og barna bor i dag. Boligen har to bad, stor hage - og soverom til alle barna.

- Det er en enebolig. Det er et fint hus som er stort nok for oss. Huset hadde en veldig god energi, sier bloggeren og fortsetter:

- Det er litt uvirkelig. Jeg har jobbet døgnet rundt for å få til dette huskjøpet. Det har vært 18 timer lange arbeidsdager i nesten ett år, sier den tidligere bloggeren.

44-åringen sier at hun har snakket om å kjøpe seg sitt eget hus i over fem år - og at kampen nå endelig er over. Veien frem mot huskjøpet har likevel vært alt annet enn en dans på roser.

Davidsen sier blant annet at det har vært en lang prosess - mye fordi det ikke er lett å komme inn på boligmarkedet som alenemor.

- Vi har snakket om dette i fem år, og nå skjer det.

- Det er veldig vanskelig å få lån som enslig. Jeg måtte bytte bank for å få lån, sier den tidligere TV 2-profilen.

KVINNER SOM HATER KVINNER: Det tidligere toppbloggeren Anne Brith Davidsen er aktuell med boka «Kvinner som hater kvinner», som slippes på selveste kvinnedagen 8. mars. Video: Elias Kr. Zahl-Pettersen / Ingunn Doholt Vis mer

Flytter inn til eksen

Eks-bloggeren forteller videre at hun er svært sliten etter å ha kjempet hardt for å kapre drømmehuset - og sammenligner det med å ha løpt maraton. Nå ser imidlertid Davidsen frem til roligere tider, og resten av sommeren skal hun og barna bruke til å komme i orden i det nye huset.

TIDLIGERE BLOGGER: Anne Brith la ned bloggeren tidligere i år på grunn av barnas sikkerhet. Her ankommer hun Vixen Blog Awards i 2017. Foto: NTB Scanpix
TIDLIGERE BLOGGER: Anne Brith la ned bloggeren tidligere i år på grunn av barnas sikkerhet. Her ankommer hun Vixen Blog Awards i 2017. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Nå skal vi pusse opp litt og innrede. Det blir nok et litt romantisk og landlig interiørtema, sier hun.

Davidsen og barna skal ta over det nye huset 15. august - noe de ser svært frem til. Huset de bor i nå må de være ute av innen 1. august - noe som gjør at familien må finne alternativ overnatting i to uker før de tar over den nye boligen.

- Vi flytter ut 1. august, så mens vi venter på eneboligen skal vi overnatte litt hos venner og hos eksen. Det blir en spennende høst, sier Davidsen.

Ga ut bok

Det er liten tvil om at det har skjedd mye i livet til Anne Brith Davidsen den siste tiden. I starten av juli ble det kjent at en politimann ble funnet skyldig for en tjenestefeil etter at Davidsen anmeldte mannen for trusler.

Davidsen hadde anmeldt mannen for både trusler og bestikkelser - anklager hun ikke fikk medhold for. Anmeldelsen kom kort tid etter at eks-bloggeren hadde gitt ut boka «Kvinner som hater kvinner» - hvor hun tok et kraftig oppgjør med nettrollene og sjikanen som foregår i anonyme nettforum.

Blant historiene som kom frem i boka, var hendelsen med den aktuelle politimannen som Davidsen mente hadde oppført seg truende mot henne.

Senere måtte bloggeren også beklage for deler av innholdet i boka.

Truslene og hatet Davidsen har opplevd på nett var også mye av grunnen til at hun i februar i år besluttet å legge ned bloggen - som har vært blant landets ti mest leste.

I bloggen tok hun opp temaer som baking, livsstil og familieliv. Til slutt gikk truslene og hatet også ut over bloggerens barn - noe som gjorde at hun fryktet for familiens sikkerhet.

- Når det sendes en trussel til en uskyldig mindreårig, da er det tydelig at det har gått alt for langt. Jeg ser at det ikke blir bedre med tiden, det blir bare verre. De kommer ikke til å gi seg med mindre jeg legger ned bloggen, sa Davidsen til TV 2 da det ble kjent at hun la ned den populære bakebloggen.

LES OGSÅ: Toppblogger anker ikke - må i fengsel

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer