Lothepus' samboer har fått livet snudd på hodet:

- Kaotisk, surrealistisk og helt sprøtt

Rennes ned av fanbrev.

TÅREVÅTT: Det ble tårevått da vinneren av Farmen Kjendis 2017ble utropt. Leif Einar Lothe ga samboeren et godt kyss, og deretter fikk hun hele premien. Video: Christian Roth Christensen / Reporter Henriette Eilertsen Vis mer

- Det er kaotisk, surrealistisk og helt sprøtt. En ute av seg sjæl-opplevelse, rett og slett, forteller Randi Sørum til Dagbladet.

Gjennom de siste ukene har hun sett hvordan samboeren, Leif Einar Lothe (47), har gått fra å være en til dels kjent «Fjorden Cowboys»-villstyring, til å bli en av Norges mest populære og omtalte menn.

En hel nasjon har fått øynene opp for entreprenøren, gründeren og visesangeren fra Odda etter deltakelsen i TV 2s «Farmen kjendis», som har samlet 2,5 millioner tv-seere i uka. I går gikk han seirende ut av realitykonkurransen.

FARMEN-VINNER: Leif Einar Lothe vant Farmen Kjendis 2017. Her er et tilbakeblikk på noen av øyeblikkene vi har fått dele med Lothepus. Video: TV 2 / Flimmer Film / Dagbladet Vis mer

Lothepus' bedre halvdel

Det var kaotiske tilstander og høy champagnesprutfaktor da tv-bragden ble feiret på Bølgen & Moi i Oslo i går. Like fullt som «alle» har villet ha en bit av Lothepus de siste månedene, var ikke oppmerksomheten noe mindre nå.

Kvinnen han tidligere har erkjent at han er «totalt avhenging» av, samboeren gjennom ni år, var selvsagt på plass for å feire sin voldsomt populære kjæreste.

- Jeg svever i grunn på en rosa sky nå. Folk er bare kjempefine, sier hun, og legger til:

- Dette dreier seg riktignok om ham, men det som er litt koselig, og som jeg ikke sier til Leif Einar, er hvor mange hyggelige tilbakemeldinger jeg selv har fått.

Sørum forteller at hun daglig mottar et hav av meldinger på telefonen fra ukjente nordmenn. Noen vil skryte av Lothepus, andre av henne.

- Jeg skåner Leif Einar for det, ha-ha. Han har jo så mye annet å tenke på. Men jeg setter utrolig pris på å høre at jeg er ei bra dame!

HJEMME I ODDA: Leif Einar Lothe og Randi Sørum har fått livet snudd på hodet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HJEMME I ODDA: Leif Einar Lothe og Randi Sørum har fått livet snudd på hodet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Tatt fullstendig av

Hun dukket sporadisk opp på tv allerede i 2014, da tv-serien om Lothepus og makkeren Joar «Levemann», «Fjorden Cowboys», hadde premiere.

- Det var jo litt oppmerksomhet da også, men det kan ikke sammenliknes med hvordan det er nå. Det har tatt fullstendig av.

Hun legger til:

- Leif Einar er en kjempefin mann, det har jeg visst lenge. Jeg er like heldig nå som jeg alltid har vært.

På Lothepus' vegne ser Sørum fram til noen litt mer rolige dager framover.

- Jeg tror han er rimelig klar for å slappe av litt, humrer hun.

Tjener fett på Lothepus-ting

Sørum har ansvar for samboerens nettbutikk, der paret selger diverse Lothepus-effekter, som naturlig nok har solgt som hakka møkk de siste ukene.

- Det er flere tusen innom siden hver dag, og det går en del varer nå. Siden oppstarten i oktober har vi vel omsatt for litt over 200 000, bare på Lothepus-ting, fortalte Søum til Dagbladet tidligere denne måneden.

Lothepus rennes ned av diverse tv-tilbud og forespørsler etter «Farmen». Selv vet han ikke helt hva han synes om «disse kjendisgreiene».

- Det er mye greier nå. Livet mitt hadde sikkert vært mindre komplisert hvis jeg ikke åpnet kjeften hele tida. Men så er jeg bare meg selv.

VENNSKAP: Petter Pilgaard og Leif-Einar Lothe viste å sette pris på vennskapet sitt da de ankom årets finalefest for Farmen Kjendis 2017. Video: Christian Roth Christensen / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

LES OGSÅ: - Skilsmissen var mitt verste mareritt