SKUTT OG DREPT: Natt til mandag ble Hussle drept i Los Angeles. Mandag kveld lokal tid brøt det ut kaos i det som skulle være en rolig minnemarkering for den unge avdøde rapperen. Foto: NTB Scanpix
SKUTT OG DREPT: Natt til mandag ble Hussle drept i Los Angeles. Mandag kveld lokal tid brøt det ut kaos i det som skulle være en rolig minnemarkering for den unge avdøde rapperen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nipsey Hussle:

Kaos og skader da den drepte stjernen skulle minnes

Flere ble skadet under det som skulle være en minnestund for den avdøde rapperen.

Publisert

Natt til mandag kom den tragiske beskjeden om at den Grammy-nominerte rapperen Nipsey Hussle var blitt skutt og drept i Los Angeles, 33 år gammel.

Artisten befant seg i en butikk i området rundt Slauson Avenue og Crenshaw Boulevard da det rundt halv fire på ettermiddagen ble åpnet ild. Flere ble også skadd i skyteepisoden, meldte CNN.

I morges ble det meldt om at det pågikk en skyteepisode under en minnemarkering for rapperen, hvor flere mennesker skal ha blitt skadd. Det var meningen at artisten skulle hedres i minnemarkeringen som etter hvert brøt ut i et stort kaos.

Kort tid etter ble det avkreftet at det var snakk om en skytepisode, men det skal ha oppstått kaotiske tilstander på stedet, og flere mennesker skal ha blitt skadet i hendelsen, opplyste lokalt politi på Twitter.

Flere hundre mennesker hadde møtt opp utenfor butikken der 33-åringen ble drept.

DØD: Den unge rapperen ble drept for et par dager siden. I dag brøt det ut kaos i minnestunden hans. Foto. NTB Scanpix
DØD: Den unge rapperen ble drept for et par dager siden. I dag brøt det ut kaos i minnestunden hans. Foto. NTB Scanpix Vis mer

Politiet i Los Angeles skrev på Twitter at det ikke er noe som tyder på at det er blitt avfyrt skudd, men at noen ble skadd og at de jobbet med å få oversikt over situasjonen.

I etterkant av hendelsen har politiet etterlyst en mann for drapet på Hussle tidligere i uka.

Hussle ble drept natt til mandag norsk tid. Han ble 33 år gammel. Artisten befant seg i en butikk i området rundt Slauson Avenue og Crenshaw Boulevard da det rundt halv fire på ettermiddagen ble åpnet ild.

GIKK BORT: Fans og mange andre har tent lyst for å minnes den avdøde rapperen utenfor stedet han ble drept. Foto: NTB Scanpix
GIKK BORT: Fans og mange andre har tent lyst for å minnes den avdøde rapperen utenfor stedet han ble drept. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Grammy-nominert

Artisten hadde en karriere som varte i omtrent 15 år. I 2010 startet han sitt eget plateselskap, som han selv begynte å utgi mixtaper fra. Han begynte etter hvert å oppnå suksess med musikken sin, og samarbeidet gjennom sin karriere med blant andre Kendrick Lamar, Drake og Meek Mill.

Tidligere i år kunne han vinne Grammy-pris da debutalbumet «Victory Lap» var nominert i kategorien årets beste rapalbum. Cardi B stakk derimot av med prisen.

GRAMMY: Her er Hussle avbildet under årets Grammy-utdeling. Foto: NTB Scanpix
GRAMMY: Her er Hussle avbildet under årets Grammy-utdeling. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Han eier også Marathon Clothing, som hadde en egen filial i Los Angeles. Det var her rapperen ble skutt søndag ettermiddag amerikansk tid. 33-åringen har vært medlem av gjengen Rolling Sixty Crips, som er en underdivisjon av Crips.

Det er anslått at det er en av de største gjengene i Los Angeles, med flere tusen medlemmer. De har også flere fiender i bybildet, og det er ikke uvanlig at det bryter ut bråk mellom rivaliserende gjenger. Politiet leter nå etter en navngitt mann, som de mistenker er involvert i drapet.

Stjerner i sorg

Da dødsbudskapet ble kjent natt til mandag, var det flere av rapperens venner som la ut kondolanser i sosiale medier.

- Ermias Asghedom, kjent for oss som artisten Nipsey Hussle, var en far, en forretningsmann, en underholder og en inspirasjon til mange. Miljøet vårt har mistet altfor mange unge menn og lysende framtider som følge av skytevåpen, har Mark Ridley-Thomas, et medlem av Los Angeles' Board of Supervisors, uttalt.

Flere av artistens mer kjente venner har også åpnet seg om sorgen. Artisten Rihanna la ut et langt innlegg sent i natt.

«Dette gir ikke mening. Sjelen min er rystet av dette», var noe av det hun skrev, etterfulgt av en bønn til gud.

LES OGSÅ: Brudd med kjæresten

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer