Kaos da TV-kokken møtte i retten

Nigella Lawson er i hardt vær etter beskyldningene om narkotikamisbruk.

SEOGHØR.NO:  Den verdenskjente TV-kokken Nigella Lawson (53) ankom rettsalen straks etter 10.30 onsdag morgen. Lawson ble eskortert frem til rettsbygningen av politibiler.

Der skal hun i løpet av formiddagen vitne i den pågående rettsaken mot hennes tidligere assistenter Elisabetta og Francesca Grillo. Nigellas eksmann, Charles Saatchi (70) har også en stor rolle i den pågående rettsaken.

RASER MOT EKSKONA: - Du og Mimi var så ruset at dere tillot søstrene å bruke penger på alt de ville, skrev Saatchi i en email til den populære TV-kokken. Foto: Getty Images/Getty Images/All Over Press
RASER MOT EKSKONA: - Du og Mimi var så ruset at dere tillot søstrene å bruke penger på alt de ville, skrev Saatchi i en email til den populære TV-kokken. Foto: Getty Images/Getty Images/All Over Press Vis mer

Assistentene er anklaget for bedrageri. De skal ha brukt store summer av parets penger, men denne uken slo de tilbake i retten og avslører det de hevder har vært TV-kjendisens største hemmelighet.

Ifølge assistentene har Nigella i ti år har vært avhengig av kokain og hun skal ha gjort alt for å skjule rusmisbruket. Under rettssaken har også flere av Charles Saatchis personlige mailer blitt lest opp. I en av dem kommer det tydelig frem at han var bekymret for Lawsons rusmisbruk og hvordan dette påvirket barna.

Skal ha ruset seg med datteren
Han hevder Nigella skal ha ruset seg sammen med sin 19 år gamle datter Cosima, også kalt Mimi.

- Du og Mimi var så ruset at dere tillot søstrene å bruke penger på alt de ville, skrev Saatchi i en email.

MEDIESIRKUS: Nigellas rettsak er for tiden den store snakkisen i England. Foto: Photoshot/All Over Press
MEDIESIRKUS: Nigellas rettsak er for tiden den store snakkisen i England. Foto: Photoshot/All Over Press Vis mer

Saatchi tilgir søstrene som brukte pengene hans, men har ingen planer om å støtte sin tidligere kone, som han kaller Higella.

- Jeg tror hvert ord assistentene har sagt, som tross alt bare stjal penger. Du Higella, på den andre siden, forgiftet barnet ditt med narkotika og ødela livet hennes.

Det er ingen overraskelse at ikke Charles støtter Nigella i retten. Forholdet dem imellom har vært svært turbulent etter at han tok kvelertak på Lawson under et restauratbesøk tidligere i år. De gikk fra hverandre kort tid etter. Saatchi dater nå den britiske stylisten og Norgesvennen Trinny Woodall.

Brukte penger på luksusvarer

De to assistentene skal ha brukt tre millioner kroner av familiens penger. Ifølge Daily Mail skal pengene ha blitt brukt på luksusprodukter som reiser og designervesker.

ANKLAGET: Grillo-søstrene er anklaget for å ha stjålet til seg flere millioner kroner fra Nigellas eksmann. Foto: REX/Paul Grover/All Over Press
ANKLAGET: Grillo-søstrene er anklaget for å ha stjålet til seg flere millioner kroner fra Nigellas eksmann. Foto: REX/Paul Grover/All Over Press Vis mer


Pengestøtten til assistentene skal ha hjulpet Nigella med å skjule det faktum at hun har vært avhengig av kokain i drøyt ti år.

- Hun tok narkotika daglig og misbrukte også cannabis og reseptbelagte medisiner. For å holde misbruket hemmelig for ektemannen, kjøpte hun stillhet fra sine assistenter, skriver Daily Mail.

Nigella har barna Cosima og Bruno med eks-mannen John Diamond.

Saatchi har i etterkant sagt at han ikke har noen bevis for at hun bruker narkotika. Det melder Sky News.

Nigella Lawson har via sine talspersoner avfeid narkopåstandene som løgner. Begge assistentene har sagt seg «ikke skyldig».

LES OGSÅ:   Hevder hun ga datteren narkotika