Kanye West:

Kanyes nerve­pirrende skjebneuke

Seriøs eller ei, Kanye Wests reelle sjanse for å være med i valget avgjøres denne uken.

VIKTIG TID: Kanye West kunngjorde den 4. juli at han skulle stille som presidentkandidat. Dersom han skal holde ord, har han en hektisk og særdeles viktig uke foran seg. Foto: NTB scanpix
VIKTIG TID: Kanye West kunngjorde den 4. juli at han skulle stille som presidentkandidat. Dersom han skal holde ord, har han en hektisk og særdeles viktig uke foran seg. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Da Donald Trump kunngjorde at han skulle stille til valg, sendte redaksjonene i New York sine underholdningsreportere for å dekke pressekonferansen. «Ingen» hadde tro på den eksentriske milliardæren og realityprofilen, som i disse dager snuser på å kapre sin andre sammenhengende presidentperiode.

Derfor skal en heller ikke kimse av at rapper Kanye West har kastet seg inn i presidentracet. I motsetning til Trump ønsker han å stille som individuell kandidat, for det han kaller «Birthday Party», og må dermed konkurrere mot både Trump og Biden i den kommende kampen.

Likevel er det ikke til å stikke under stol at Wests valgkamp er blitt overskygget av overskrifter om maniske utbrudd på Twitter, oppsiktsvekkende taler og privat familiekaos. Oppi det hele er det blitt snakket lite om hvilke reelle muligheter West faktisk har for å bli amerikanernes overhode.

Wests faktiske sjanse kan nemlig avgjøres for godt denne uken.

Frist på fredag

Litt fakta må på bordet for å kunne forstå mulighetene til rapperen. I USA er det 50 stater, hvor alle har forskjellige antall valgmenn, eller «electoral collage». Disse baserer seg på innbyggertall i statene, og det totale antallet fordelt på statene er 583. West har allerede mistet 225 av disse, fordi han ikke har rukket å registrere seg i enkelte stater.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer