LØP OPP PÅ SCENEN IGJEN: Beck ble tydelig satt ut da han plutselig fikk besøk av Kanye West på scenen under Grammy-utdelingen.  Foto: Afp/Scanpix
LØP OPP PÅ SCENEN IGJEN: Beck ble tydelig satt ut da han plutselig fikk besøk av Kanye West på scenen under Grammy-utdelingen. Foto: Afp/ScanpixVis mer

Kanye West skylder på stemmer i hodet etter Grammy-skandalen

- Stemmene i hodet mitt sa jeg skulle gjøre det, sier Kanye West etter Grammy-skandalen med Beck.

EOGHØR.NO: Denne ukens Grammy-awards, var som en reprise av MTV Video Music Awards i 2009. 

Etter at den gang 19 år gamle Taylor Swift entret scenen etter å ha vunnet prisen for «Beste Kvinnelige Video», og hadde slått ut Lady GaGa, Katy Perry og Beyonce, stormet Kanye West scenen.

Han tok mikrofonen fra Taylor midt i hennes takketale.

- Jeg er virkelig glad på dine vegne. Jeg skal la deg fullføre, men Beyonce har en av de beste videoene noensinne! Noensinne!, sa Kanye og peker på en tydelig pinlig berørt Beyonce i salen.

Publikum begynte å pipe mot Kanye, som etter den lille appellen forlot scenen. Men da var allerede Swifts store øyeblikk ødelagt.

Historien gjentok seg

Nesten seks år seinere skjedde noe av det samme igjen, under Grammy awards natt til mandag. West snek seg opp på scenen da Beck vant for «Årets album», og stjal nok en gang overskriftene for en stjernes store øyeblikk. Denne gangen motstod han imidlertid fristelsen til å ta mikrofonen, men i etterkant langet han ut.  

VILLE SPØKE MED SWIFT-SKANDALEN: Kanye West hevder nå at han prøvde å tulle med episoden med Taylor Swift på MTV Video Music Awards da han stormet scenen nok en gang under Grammy.  Foto: MTV/Splash News/ All Over Press
VILLE SPØKE MED SWIFT-SKANDALEN: Kanye West hevder nå at han prøvde å tulle med episoden med Taylor Swift på MTV Video Music Awards da han stormet scenen nok en gang under Grammy. Foto: MTV/Splash News/ All Over Press Vis mer

- Akkurat da det skjedde, så alle på meg og så begynte folk å rope «Kanye! Kanye! Gjør det!» OK, det skjedde egentlig ikke. Men dette var stemmene i hodet mitt. Så stemmene i hodet mitt fortalte meg at jeg skulle gå, og så bare gikk jeg halvveis opp på scenen, sier Kanye West i et intervju med Ryan Seacrest.

En spøk

West selv hevder det hele var ment som en spøk om den gangen han avbrøt Taylor Swift. 

- Det jeg egentlig ville gjøre var å tulle med det som skjedde tidligere, men jeg ville virkelig ikke ødelegge øyeblikket fra Beck eller tiden han hadde til å snakke.  

Men han innrømmer at han benyttet muligheten da han ble spurt av E! etterpå om Becks seier over Beyoncé. 

- Jeg ble spurt om min mening og jeg ble gitt en platform. Og når man blir gitt en plattform, er det veldig vanskelig, som man vet, og jeg skal ikke snakket i tredje person som om jeg er en gal person, men det er veldig vanskelig for Kanye West å ikke være veldig ærlig, sa rapperen til Ryan Secreast.

Beck selv tok opptrinnet med den største mulige raushet. 

- Han fortjente å være på den scenen. Jeg synes fortsatt han er et geni, sa Beck i etterkant. 

LES OGSÅ: Her kopierer Kim Kardashian supermodellen