Kanye West:

Kanye West i full krig mot forsikringselskap

Forsikringsselskapet tror innleggelsen på psykiatrisk avdeling var en bløff.

FAMILIEN: Kanye West ble psykisk syk etter at konen, Kim Kardashian, ble ranet og truet med pistol i Paris. Nå krever han forsikringsspenger etter avlyste konserter. Her med Kim og datteren North i februar i fjor. Foto: NTB Scanpix
FAMILIEN: Kanye West ble psykisk syk etter at konen, Kim Kardashian, ble ranet og truet med pistol i Paris. Nå krever han forsikringsspenger etter avlyste konserter. Her med Kim og datteren North i februar i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): I november avbrøt den verdensberømte rapperen Kanye West (40) turneen sin og ble innlagt på sykehus. Ryktene gikk som ild i tørt gress, og fansen spekulerte i stjernens helse.

Nå, godt over et halvt år senere, hevder stjernen at han ikke har fått penger fra forsikringsselskapet sitt som angivelig skal skylde han ti millioner dollar, noe som tilsvarer omtrent 80 millioner norske kroner.

Trolig skal forsikringsselskapet ha holdt igjen stjernens penger fordi de hevder at han skal ha brukt narkotika.

Søksmålet mot forsikringsselskapet dreier seg om de enorme kostnadene stjernen måtte ut med da han gjennomgikk omfattende medisinske undersøkelser. Dette skriver Hollywood Reporter.

Kanye saksøker ulike parter av forsikringsselskapet Lloyd's i London, og hevder at de holder igjen på et ubetalt krav som ble bestemt kun to dager etter at rapperen sjekket inn på et psykiatrisk senter.

Saken fortsetter nedenfor.

Hele åtte måneder senere har fremdeles ikke West og hans selskap, «Very good touring, inc.», mottatt noen betaling ifølge søksmålet.

- De har heller ikke gitt noen beskrivende forklaring på hvorfor de ikke har betalt, eller noen indikasjon på om de noen gang vil betale, heter det i søksmålet.

Videre kommer det frem i dokumenter levert til den føderale domstolen i California at stjernens bruk av marihuana kan gi grunnlag for at forsikringsselskapet ikke vil betale det store beløpet stjernen hevder han skyldes.

Kansellerte turné

Turneen «Saint Pablo Tour» skulle bestå av 38 konserter fra 12. august til 2. november i fjor. Teamet til Kanye ville forsikre turneen i tilfelle noen av showene måtte kanselleres underveis.

Flesteparten av konsertene ble gjennomført, helt til Kanyes kone, Kim Kardashian (36) ble ranet i Paris 2. oktober.

Den kvelden stormet Kanye av scenen da han fikk vite om hendelsen, og avlyste deretter de to neste konsertene, skriver Hollywood Reporter.

Saken fortsetter under videoen.

KIM TRUET MED PISTOL: Kanye West avbrøt konserten i New York etter at kona, Kim Kardashian ble truet med pistol på hotellrommet hennes i Paris. Norske Marianne Skøien var tilstede på konserten og filmet øyeblikket West forlot scenen. Video: Marianne Skøien / Twitter/Sammy_Smiley_ via Storyful Vis mer

Fordi turneen hadde vært såpass populær, ble det satt opp ekstra konserter. Det var da det begynte å gå nedover med Kanyes mentale helse.

På scenen i San Jose i California, lirte han av seg ting som at han «ikke stemte, men hadde jeg stemt så hadde jeg stemt på Trump» til buing fra publikum.

To dager etterpå, i Sacramento, brukte han nærmere et kvarter på å snakke om Beyoncé (35), Jay-Z (47) og Hillary Clinton (69) midt under konserten.

Dagen etter avlyste Kanye resten av «Saint Pablo Tour»-konsertene.

Måtte undersøkes flere ganger

Den verdensberømte rapperen ble så lagt inn på psykiatrisk avdeling på UCLA. Forsikringsselskapet Lloyd's fikk tilsendt et utsagn fra Kanyes lege om at han var for syk til å opptre.

Men det var ikke nok.

I Kanyes søksmål står det at LLoyd's nesten umiddelbart prøvde å forhandle seg til en rabatt på pengene de skulle utbetale, samt prøve å motbevise at Kanye virkelig var syk.

MÅ I RETTEN: Kanye West må trolig i retten for å vinne over forsikringsselskapet Lloyd's. Her med datteren North i juni. Foto: NTB Scanpix
MÅ I RETTEN: Kanye West må trolig i retten for å vinne over forsikringsselskapet Lloyd's. Her med datteren North i juni. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lloyd's krevde at rapperen ble undersøkt av en uavhengig lege, i tillegg til at de i hans nærmeste team og omgangskrets ble spurt om hans mentale helse.

Den uavhengige legen konkluderte også med at Kanye var for syk til å fortsette turneen, skriver Hollywood Reporter.

Hevder Lloyd's lekket informasjon i media

Kanye West har fremdeles ikke fått svar på hvorfor forsikringsselskapet ikke har betalt pengene, men ifølge rettsdokumentene vil de intervjue flere som kan ha andre sider av saken.

I tillegg til pengene som ikke er utbetalt, nevner også Kanyes søksmål at Lloyd's skal ha lekket privat informasjon om rapperens tilstand til pressen.

Derfor handler Kanyes søksmål om brudd på kontrakt, god tro og rettferdig handel, ifølge saksdokumentene.

- Deres businessmodell handler om evigvarende etterforskninger, sette ting på vent, oppjustering av kostnadene på forsikringer og unngå kostnader basert på dårlige unnskyldninger. Artistene tror de kjøper ro i sjelen, men forsikringsselskapet vet at de selger billetter til rettssalen, skriver Kanyes advokat Howard King i søksmålet.

LES OGSÅ: Kim Kardashians selskap saksøkt for 800 millioner kroner

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer