Kanye West i ellevill tale: - Derfor ringte jeg Taylor

Rapperen fornektet seg ikke under nattas prisutdeling.

Kanye West (39) er ikke kjent for å spare på kruttet når han er tildelt taletid, og i år som i fjor stjal han showet under MTV Video Music Awards i New York.

I løpet av sine fire minutter på scenen rakk rapperen blant annet å nevne kona Kim Kardashians tidligere sexpartner, mordraten i Chicago - og hans egen krangel med artistkollega Taylor Swift.

Uenige om sex-linje

Det ble nemlig bråk tidligere i år da West ga ut låta «Famous», der han hevder at det var han som gjorde Swift berømt - noe den 26-årige popstjerna slo hardt tilbake mot i et veldig offentlig tilsvar.

West har siden hevdet at Swift ble gjort kjent med og godkjente tekstlinjene «I feel like me and Taylor might still have sex. Why? I made that bitch famous (God damn)», noe Swift har avvist, til tross for at West hevder han har videobevis.

Saken ble ikke bedre av at 26-åringen var en av kjendisene som var å se i musikkvideoen til nevnte West-låt - naken.

- Nå er vi alle i samme seng

Rapperen utbroderte ikke «Famous»-bråket i nattas MTV-tale, men var kort inne på hva som angivelig var grunnen til at han ringte Swift for å få godkjent de mye omtalte tekstlinjene.

Det advares om vage formuleringer:

- Vi kom over i samme båt, nå er vi alle i samme seng. Vel, kanskje, forskjellige båter, men dere vet. Men, hvis dere tenker på det, var det 22 mennesker som ble drept i Chicago i forrige uke. Folk kom til meg og sa, «Det stemmer. Taylor. Jeg elsker dere alle. Det er derfor jeg ringte henne.», sa West ifølge Rolling Stone.

I samme tale nevnte rapperen Ray J, mannen som ble verdensberømt da en sexvideo med ham og hans daværende kjæreste Kim Kardashian lekket på nett.

- Puttet «Ray J» i den

West snakket om hvor velsignet kjendisene er i sin berømmelse, og påpekte hvor dristig det er å plassere motelegende Anna Wintour ved siden av presidentkandidat Donald Trump, før han kvitterte med følgende utsagn:

- Jeg puttet «Ray J» i den, bror. Dette er berømmelse, bror, sa rapperen, og la til et utrop til sin egen ekskjæreste, Amber Rose:

- Jeg ser deg, Amber.

Også Kim Kardashian ble omtalt fra scenen. Ifølge Rolling Stone beskrev West kona si som en «G», som ifølge Urban Dictionary er en forkortelse av ordet «gangster».

35-åringen stilte forøvrig på den røde løperen i en meget avslørende sort kjole, med store gullsmykker og høye hæler med snøring til.

Ektemannen stilte på den røde løperen i helhvitt, med ordet «Famous» (berømt), trykket på t-skjorta.

Saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Stjernene strålte under MTV Video Music Awards