- Kanskje hun oppdager at hun er norsk

Hans Erik Dyvik Husby gleder seg til å flytte tilbake til Oslo med datteren og resten av familien.

Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Til høsten er det klart for en ny runde med musikk-konkurransen «Stjernekamp» på NRK, hvor norske artister konkurrerer i forskjellige sjangre.

Onsdag ble årets deltagere presentert, og blant sangerne som skal kjempe om seier finner vi blant annet tidligere  Turboneger-vokalist Hans Erik Dyvik Husby (40). 

Mange ble overrasket over at den tidligere rockeren og skuespilleren Hans Erik skulle være med på talentkonkurransen. Selv forteller han at deltagelsen handler om å utfordre seg selv.

- Jeg håper jeg kommer så langt som mulig og får vist så mye som mulig. Det jeg gruer meg til er det helt ukjente for meg ved å stå live på TV og synge nøyaktig tre minutter, og så er det vinn eller forsvinn. Jeg er vant til å spille lange konserter. Hvis det da går galt på den ene låta har du ti andre du kan rette det opp med.

I sangkonkurransen skal artistene prøve seg på alt fra hip hop og rock til opera. Hans Erik er skeptisk til hvordan operakvelden skal gå, men gleder seg til å kaste seg ut i nytt og uprøvd farvann.

- Jeg vet hvertfall hvordan jeg skal gå inn i et helt nytt landskap. Jeg tror jeg har litt fordeler med det at jeg ikke har så stor frykt ved å gjøre det. Jeg vet hvordan det fungerer å omstille seg.

Husby og familien har de siste årene bodd i Sverige, men flytter nå tilbake til Norge og Oslo. 

- Jeg tror det blir deilig å komme hjem. Nå har vi vært tre år i Sverige og kanskje hatt en avstand til Norge som har vært sunn for meg. Jeg har klart å senke skuldrene og vært mindre selvhøytidlig. Det er deilig å komme til Oslo med senka skuldre.

Datteren Else Victoria (2) har aldri bodd i Norge, mens stesønnen Teodor (10) og kona Gro gleder seg til å flytte tilbake til hjemlandet.

- Det blir veldig gøy. Kanskje hun oppdager at hun er norsk og begynner å snakke norsk. Nå blander hun jo både svensk og norsk. Jeg tror nok det er gøy for både henne, kone og Teodor å være i Oslo. Her vi hører hjemme.

Resten av deltagerlisten i «Stjernekamp» består av Agnete Johnsen, Atle Pettersen, Elisabeth Andreassen, Helene Bøksle, Eli Kristin Hansveen, Vidar Johnsen, Silje Nymoen, Mimmi Tamba og Espen Grjotheim.

Programleder for showet er som i fjor Kåre Magnus Bergh, mens musikkpanelet skal bestå av Mona B. Riise og artisten Øyvind «Vinni» Sauvik. 

LES OGSÅ:  Klare for «Stjernekamp»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer