- Kan vi forandre Norway til NorWill?

Will Smith og familien var i storslag i Oslo.

I NORGE: «The Karate Kid»-skuespillerne Jackie Chan og Jaden Smith stilte opp på bilder med regissør Harald Zwart. Will Smith og kona Jada Pinkett Smith lot seg ikke avbilde.  Foto: Adéle C. Blystad/Seher.no
I NORGE: «The Karate Kid»-skuespillerne Jackie Chan og Jaden Smith stilte opp på bilder med regissør Harald Zwart. Will Smith og kona Jada Pinkett Smith lot seg ikke avbilde. Foto: Adéle C. Blystad/Seher.no Vis mer
SEHER.NO:  Torsdag kveld ankom superstjernene Will Smith (41), kona Jada Pinkett Smith (38) og sønnen Jaden (12) Norge i anledning førpremieren på Harald Zwarts (45) suksessfilm «The Karate Kid», som skal avholdes i Zwarts hjemby Fredrikstad fredag kveld.
 
Og sammen med den norske stjerneregissøren, skuespiller Jackie Chan, samt produsent Ken Stovitz, stilte familien opp til pressekonferanse på Grand Hotel i Oslo fredag formiddag.

Filmteamet har de siste ukene vært på reisefot rundt om i Europa for å promotere filmen, som har hatt kjempesuksess i USA.

Men tross de travle dagene, og lite søvn, var det en utrolig blid og humørfylt gjeng som møtte opp til en fullsatt pressesal fredag.

Bak regissør Harald Zwart, entret en hylende og tullete Will konferansesalen, tett etterfulgt av kona Jada, samt sønnen Jaden, som spiller hovedrollen i filmen.

- Wohooo, dette er meg, Will Smith, lo «I am Legend»-stjernen, før han og de andre familiemedlemmene satte seg ned på plassene med sine navnskilt.

Og selv om de er blant Hollywoods mektigste filmpersonligheter, viste den lille familien seg å være  overraskende åpenhjertige overfor det norske pressekorpset, og kunne fortelle at de elsket å jobbe med Harald Zwart.

- Det har vært en sann glede å jobbe med Harald. Jeg må si at han er en av de mest samarbeidsvillige regissørene vi har hatt gleden av å jobbe med. Han var fantastisk og er et stort talent, sa Jada Pinkett-Smith. 

Både Will og Jada var i Norge i november i fjor, da de var programledere for Nobel-konserten, som ble avholdt i Oslo Spektrum. Og superparet innrømmet at det var fantastisk å få være tilbake i Norge, sammen med regissør-vennen.

- Det er så fantastisk å ha fått lov til å jobbe med Harald, og få komme tilbake til Norge. Vi hadde jo gleden av å være her i forbindelse med Nobels fredspris-utdelingen i fjor, og jeg ble helt forbauset over skjønnheten til dette landet. Det å få være tilbake nå, på denne tiden av året er også veldig flott. Da vi fløy over i går, sa Will til meg «babe, dette er akkurat ditt type sted, det er så grønt og vakkert». Så vi håper vi får tilbragt litt mer tid her og sett litt mer i dag, sier Jada, med en humrende ektemann ved sin side:
 
- Ja, og kanskje hvis vi får tilbragt litt mer tid her, så kunne vi overtalt dem til å forandre navnet fra Norway til NorWill? Det er bare et forslag altså, lo Will.

Også tolv år gamle Jaden, som har fått sitt store gjennombrudd med rollen som Dre, synes det har vært stort å samarbeide med Harald.

Unggutten innrømmet imidlertid at det var tider der den norske regissøren ble ganske frustrert.

- Harald er en fantastisk fyr og jeg elsket å henge med ham på settet. Men jeg tror han hadde det litt tøft iblant, særlig på grunn av språkbarrieren i Kina. Det var noen ganger at folk ble ganske irritert, og jeg så at han forsøkte å rive ut de gjenværende tustene av håret sitt, humret den unge skuespilleren.

Hva han synes om norske jenter, fant 12-åringen det litt vanskeligere å svare på.

- Eh, jeg har jo ikke akkurat vært her så veldig lenge. Jeg har vært her mindre enn 24 timer, og har ikke sovet siden jeg kom, sier han, mens en tullete pappa legger til:

- Men alle ser faaaantastiske ut!

Jaden kunne imidlertid avsløre at det ikke alltid er like enkelt å være verdens nye tenåringsidol.

- Ja, det blir jo en del oppmerksomhet fra jentene da, og det er vel kanskje litt kult? Jeg vet ikke. Noen ganger er det ikke det, for kanskje du er på date med en jente mens noen andre skriker «Jaden, jeg elsker deg». Det er pinlig, så da sier jeg bare veldig stille «shhhh...», humret han.

Det var ikke bare Smith-familien som var fornøyde med samarbeidet under innspillingen. Også Harald Zwart kunne fortelle at han stortrivdes med å jobbe med stjernene i Kina, hvor deler av filmen ble spilt inn.

- De har vært helt fantastiske. De er så profesjonelle og klarer virkelig å skille mellom det å være produsenter og det å være en familie. De gjorde det lett for meg og var veldig inspirerende. De er kreative genier. Det er klart det har vært vanskelig for de til tider, å skille mellom produsent-rollen og foreldre-rollen. Det var tider der jeg spurte om mer og mer, og da måtte Will og Jada diskutere litt, før de foreslo at vi kunne gjøre resten av scenen dagen etter. Men det var en fantastisk tid. Jaden er den mest hardtarbeidende ungen jeg noensinne har møtt, og Will og Jada er fantastiske foreldre og produsenter, sier Zwart.

Etter pressekonferansen og intervjuer reiser filmteamet videre til Hankø og Zwarts feriested, før de senere  på kvelden skal delta på den eksklusive førpremieren på «The Karate Kid» i Fredrikstad.

Familien Smith og resten av filmteamet forlater Norge lørdag morgen.

«The Karate Kid» har Norgespremiere 13. august!

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ: - Zwart-suksess i USA