Katarina Flatland:

- Kan være noe ordentlig dritt

Programlederen åpner seg om sykdommen.

ÆRLIG: Katarina Flatland deler ærlig bilde og tekst med følgerne sine. Foto: Privat
ÆRLIG: Katarina Flatland deler ærlig bilde og tekst med følgerne sine. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Programleder Katarina Flatland (32) har tidligere fortalt ærlig om hverdagen med diabetes type en, en sykdom hun fikk påvist i 2013.

Blant annet har 32-åringen fortalt at hun er nødt til å være nøye med å måle blodsukkeret, spise riktig og sette insulin når det trengs.

På Instagram har hun denne uken delt et åpenhjertig innlegg om sykdommen i forbindelse med at det er 100 år siden livreddende insulin ble brukt for første gang.

ÅPENHJERTIG: Katarina Flatland og Harald Dobloug delte klipp fra fødestuen i en episode av podkasten «Åpen journal». Video: Rød Løper Vis mer

- Takknemlig

«Og i dag så jeg et innslag på 'God morgen Norge' som gjorde sterkt inntrykk på meg. Om en fyr som delte åpent om at han som ungdom hadde brydd seg lite om å ta diabetesmedisinene sine, og som i dag måtte takle store konsekvenser som følge av dette», skriver hun til et bilde av seg selv, hvor man ser insulinpumpe på armen og sensor på magen hennes.

Videre skriver Flatland at dersom hun hadde fått diabetes i yngre alder, hadde hun kanskje gjort det samme.

«For diabetes kan som jeg har sagt før, være noe ordentlig dritt. 50 % av tida irriterer jeg meg over dingsene på kroppen som piper og ikke akkurat setter prikken over i’en når jeg pynter meg», skriver hun videre, og fortsetter:

INFLUENSER: Katarina Flatland er både programleder, podkaster og lege, men blogging lot hun ligge på hyllen. Reporter: Anniken Aronsen. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

«Men 50 % av tiden er jeg også utrolig takknemlig for at jeg lever i en tid hvor diabetes ikke lenger er enn dødsdom. Og for det kan jeg takke insulinet, og de dingsene her».

Se og Hør har vært i kontakt med Katarina Flatland og fått tillatelse til å gjengi innlegget. Hun hadde imidlertid ikke anledning til å kommentere saken ytterligere.

I kommentarfeltet under innlegget, som i skrivende stund har fått over 14 500 likerklikk, er følgerne tydelige glade for at Flatland deler sine egne erfaringer.

- Drittlei

Tidligere har 32-åringen selv fortalt at hverdagen med diabetes ikke bare er lett. Det viktigste for å holde blodsukkeret på riktig nivå er rutiner, og de har forsvunnet fullstendig etter at hun ble mor i 2020, har hun fortalt i podkasten «Trening etter fødsel» med Pia Seeberg.

- Jeg var veldig flink under graviditeten, for da hadde Bernard samme blodsukker som meg, så jeg følte at for hver gang jeg ikke hadde kontroll, var det noe som gikk utover han. Med en gang han var ute, var jeg så drittlei, og har ikke vært så flink som jeg burde, og ikke har jeg kontroll som jeg burde. Jeg burde spist mer strikt, men det er styrete med alt som foregår, fortalte Flatland.

SYK: Mens Shabana Rehman var å se i tvekamp på TV i «Farmen Kjendis» i vinter, var det en helt annen kamp hun måtte stå i på privaten. Nå åpner hun opp om sykdommen som har tatt over livet hennes. Video: Espen Solli/Se og Hør Vis mer

32-åringen sa for et år siden at hun lå høyere i blodsukker da enn hun burde, og innrømmet at hun har lett for å skru av alarmene om natta fordi hun allerede er oppe og ammer sønnen.

- Hvis jeg i tillegg skal opp en eller to ganger for å ta blodsukkeret, er jo natta helt kjørt på en måte, forklarte Flatland.

Programlederen ble mamma i august 2020 da hun fikk sønnen Bernard sammen med ektemannen Harald Dobloug.

KREFTSJOKK: Da Karsten Warholm løp seg inn i de norske hjertene med VM-gull i London i 2017, hadde kjæresten Oda Djupvik nettopp fullført sin siste kreftbehandling. Det kommer frem i NRK-serien «Karsten og Leif». Foto: NTB Vis mer

LES OGSÅ: - Kjennes ut som noe skal falle ut

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer