BERØMMELSENS BAKSIDE: I et nytt intervju åpner Brad Pitt om livet som en av Hollywoods mest populære menn. Det mener han ikke er utelukkende positivt. Foto: NTB Scanpix
BERØMMELSENS BAKSIDE: I et nytt intervju åpner Brad Pitt om livet som en av Hollywoods mest populære menn. Det mener han ikke er utelukkende positivt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Brad Pitt:

- Kan være kvelende

Brad Pitt har ikke bare positivt å si om berømmelsen.

Publisert

Brad Pitt (55) har i en årrekke vært en av Hollywoods mest populære menn. Med filmer som «Fight Club» (1999), «Troja» (2004) og «Den fantastiske historien om Benjamin Button» (2008), har han opp gjennom sin karriere sørget for et titalls prestisjefulle priser for sitt arbeid som både skuespiller og produsent.

Ikke nok med en forrykende karriere. Brad Pitt har også vært en av Hollywoods mest ettertraktede menn hva gjelder utseendet, og har flere ganger havnet høyt oppe på listene når kvinnemagasiner verden over har kåret klodens vakreste menn.

Selv om han nå altså har rundet 55 år, er skuespilleren, som disse dager er aktuell i storfilmen «Once Upon A Time In Hollywood», fortsatt en svært ettertraktet mann - både privat og profesjonelt.

STOR KARRIERE: Brad Pitt har opp gjennom årene sørget for å bli en av Hollywoods største skuspillere. Det hadde han slett ikke trodd selv, sier han i intervjuet. Her er han avbildet med skuespiller Harrison Ford i 1997. Foto: NTB Scanpix
STOR KARRIERE: Brad Pitt har opp gjennom årene sørget for å bli en av Hollywoods største skuspillere. Det hadde han slett ikke trodd selv, sier han i intervjuet. Her er han avbildet med skuespiller Harrison Ford i 1997. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Men det lyder ikke til at berømmelsen og populariteten er ensidig positiv. I et intervju med OK Magazine denne uken, innrømmer Pitt at han slett ikke alltid trives med kjendisstatusen som følger med jobben som skuespiller. På spørsmål om han mener berømmelsen er frigjørende eller kvelende, gir 55-åringen følgende svar.

- Det kan være begge deler, man må ta det vonde med det gode.

- Gir begrensninger

Som ung hadde Pitt helt andre planer for fremtiden enn et glamorøst Hollywood-liv. På universitetet tok han journalistikk og kommunikasjon, men stoppet studiene få uker før han skulle uteksamineres.

I stedet fulgte han hobbyen sin som skuespiller, og ifølge IMDb hadde han sin aller første rolle med replikker i tv-serien «Another World» i 1987, før han senere samme år fikk en liten rolle i tv-serien «Dallas».

Disse seriene markerte starten på det som gradvis skulle utvikle seg til å bli en forrykende skuespillerkarriere.

Mens Pitt erkjenner at jobben har medført «frigjørende muligheter», er han også klar på at kjendisstatusen har sine negative sider. I intervjuet med OK Magazine, blant annet gjengitt av Contact Music, forteller han blant annet at han ikke har sett en eneste hotellobby på 15 år, ettersom han alltid må entre og forlate hotellet via bakdørene.

Vis mer

I intervjuet forteller han også at han som person alltid har en tendens til å heie på den svakere parten, noe han forklarer med sin egen bakgrunn.

Ikke nok med at han slett ikke trodde han ville ende opp som en av verdens mest attraktive Hollywood-skuespillere, «Moneyball»-stjernen har også vokst opp under alt annet enn luksuriøse kår i en dypt religiøs familie i Oklahoma og Missouri.

NØKTERN BAKGRUNN: Brad Pitt kommer fra en dypt religiøs familie i Missouri, og hadde en helt annen oppvekst enn det glamorøse livet han fikk som skuespiller. Her er han avbildet i 1998. Foto: NTB Scanpix
NØKTERN BAKGRUNN: Brad Pitt kommer fra en dypt religiøs familie i Missouri, og hadde en helt annen oppvekst enn det glamorøse livet han fikk som skuespiller. Her er han avbildet i 1998. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg tror det er enkelt å glemme at jeg kommer fra Oklahoma og Missouri - steder hvor filmindustri ikke engang er en del av vokabularet, så jeg startet på utsiden og lærte meg opp i industrien sakte, men sikkert. Så jeg holder alltid med den som er «underdog».

Aldri reist før

Da karrieren førte ham utenlands for første gang, hadde Pitt aldri før opplevd andre deler av verden. Faktisk hadde han aldri før vært om bord på et fly før han ble skuespiller, så å reise med jobben var derfor noe av det største han opplevde i sine første år som skuespiller, forteller han i intervjuet.

- Jeg hadde aldri vært på et fly før jeg var 25 år gammel, så hvor enn jeg fikk reise var veldig spennende for meg. Det spilte ingen rolle om det var Nederland, Belgia eller Tokyo, jeg husker bare at jeg sugde til meg alt, sier Pitt i intervjuet.

I intervjuet forteller han også at han med sin religiøse bakgrunn hadde et helt annet liv enn det han har i dag, og at det å forlate dette religiøse miljøet var skremmende. Han slet flere ganger med å finne meningen med livet, og satt periodevis med en rekke spørsmål som religionen tidligere hadde gitt ham svar på.

Trailer for filmen "Allierte" med Brad Pitt og Marion Cotillard. Video licensed from United International Pictures Vis mer

- Nær døden

Nylig ble det kjent at Pitt på tidlig 1990-tallet var innom den mye omtalte Scientologikirken.

Det er den tidligere scientologen Sam Domingo (51) som i et intervju med Radar Online har fortalt om 55-åringens fortid i den omstridte kirken. Ifølge henne, var det blant annet en nær døden-opplevelse under et av kirkens «renselsesprogrammer», som gjorde at Pitt meldte seg ut igjen etter kort tid.

TILHENGER: Tom Cruise har vært medlem av scientologikirken siden 1990, og fikk rekruttert Brad Pitt for en kort periode. Her er de avbildet i 1994. Foto: NTB Scanpix
TILHENGER: Tom Cruise har vært medlem av scientologikirken siden 1990, og fikk rekruttert Brad Pitt for en kort periode. Her er de avbildet i 1994. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Renselsesprogrammet innebærer en «svetteboks», noe som ifølge Domingo er en populær metode bevegelsen ofte bruker på rusmisbrukere.

- Renselsesprogrammet er en gjennomgang der de rett og slett propper deg full av vitaminer og plasserer deg i en badstue, der du skal svette i fem timer om dagen, sa hun til nettstedet.

Hun hevdet videre at minst fire medlemmer har dødd gjennom dette renselsesprogrammet, og at det var dette som skjøv Pitt bort fra kirken. Også scientologikirkens egen nettside opplyser at renselsesprogrammet eksisterer, men Pitt har selv ikke uttalt seg om påstandene.

LES OGSÅ: Nå flytter eldstesønnen hjemmefra

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer