Vegard Ylvisåker:

- Kan være ganske kjipt

«71 grader nord - Norges tøffeste kjendis»-deltakeren ble akutt dårlig før etappen.

SEMIFINALIST: Vegard Ylvisåker er semifinalist i årets «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
SEMIFINALIST: Vegard Ylvisåker er semifinalist i årets «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forrige søndags episode av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» ble seerne vitne til at komiker Vegard Ylvisåker (43) ble sendt på sykehus rett før en etappe.

Ylvisåker fortalte i episoden at han kjente at det hogg til i magen da han var ute og snakket med meddeltaker Fritz Aanes (44) mens de satt isbjørnvakt. Han mente selv at det trolig var nyrestein, da han hadde hatt det før og kjente igjen smerten.

«Nyresteinsanfall har symptomer som plutselig innsettende, ensidige og ofte intense kolikksmerter. Betennelsesdempende medisiner er førstevalg ved behandling av nyrestein. Dersom steinen ikke kommer ut av seg selv, er sjokkbølgebehandling eller kirurgisk behandling nødvendig», skriver NHI på sine nettsider.

SYND: Etter smerter i kroppen, er en deltaker nødt til å trekke seg fra «71 grader nord kjendis». Videor: Discovery+ Vis mer

Komikeren er nemlig godt kjent med tilstanden.

- Jeg har opplevd at nyrestein kan være ganske kjipt og jeg kjente at et eller annet var galt. Jeg tenkte: «Dette vil jeg ikke ha videreutviklet til det verre», forteller han til Se og Hør om hendelsen på Svalbard.

KARTLESER: Vegard Ylvisåker er som oftest å se med kartet i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». Foto: Discovery +
KARTLESER: Vegard Ylvisåker er som oftest å se med kartet i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». Foto: Discovery + Vis mer

Ylvisåker er også godt kjent med at det kan bli «verre». Han forteller at han fikk nyrestein for første gang for ti år siden.

- Da ble jeg liggende på sykehus med morfin i ett døgn. Etter det har jeg vært livredd for å få det igjen.

Men det skulle skje flere ganger. Hele fire ganger har 43-åringen opplevd å ha nyrestein. Heldigvis har det ikke vært like heftig hver gang.

- Det har ikke vært så vondt de gangene jeg har fått det siden. Jeg har kanskje hornet opp urinlederne mine, fleiper han.

LES OGSÅ: I tårer: - Mye mer ved meg

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer