Jimmy Carr i hardt vær:

Kan være ferdig

Kritikken hagler etter holocaust-vits om «sigøynere» i Jimmy Carrs siste Netflix-spesial.

OVER STREKEN: Jimmy Carr er kjent for sin drøye stil, men nå mener mange han har tøyd strikken for langt. Foto: Matt Crossick/Pool via Reuters / NTB
OVER STREKEN: Jimmy Carr er kjent for sin drøye stil, men nå mener mange han har tøyd strikken for langt. Foto: Matt Crossick/Pool via Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jimmy Carr (49) er en av Storbritannias best kjente komikere, og lever av en humor som for de fleste vil fremstå som mørk. I sitt nyeste stand up-show fremførte komikeren en holocaust-vits som har skapt stort oppstuss på den andre siden av Nordsjøen.

Både politikere og minoritetsrepresentanter har rast mot vitsen. Også her hjemme vekker den sterke følelser:

- Usmakelig, respektløst og ureflektert, sier Guri Hjeltnes, direktør ved holocaustsenteret, til Dagbladet.

Sjokk-komiker

«Når folk snakker om holocaust, så snakker de om tragedien og grusomheten av at seks millioner jødiske liv gikk tapt til den nazistiske krigsmaskinen, men de snakker aldri om de mange tusen sigøynerne som ble drept av nazistene. Ingen snakker om dem, fordi ingen vil snakke om de positive tingene.»

Sånn lyder vitsen som Carr fremførte i sitt Netflix-produserte stand up-show, «His Dark Material». Carr er kjent for sine mørke vitser, som gjerne spiller på å si ting som er tabu eller sosialt uakseptabelt, for å sjokkere tilskueren.

Formodentlig var dette også hensikten med denne vitsen, men mange mener at komikeren nå har tråkket over streken. Deriblant har en talsperson på vegne av statsminister Boris Johnson fordømt Carrs vits, melder The Independent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer