KROPPEN SLITER: Det intense treningingsprogrammet til Madonna kan ha sine ulemper.  Foto: Stella Pictures
KROPPEN SLITER: Det intense treningingsprogrammet til Madonna kan ha sine ulemper. Foto: Stella PicturesVis mer

- Kan utvikle benskjørhet

Er de enorme treningsmengdene egentlig sunt?

SEHER.NO: Britney Spears er den siste i rekken av kjendiser som har utbrodert for fansen sitt knallharde treningsopplegg.

Hun er i full sving med å komme i form til lanseringen av albumet Circus på bursdagen sin, 2. desember, sier selv hun aldri har vært sunnere i hele sitt liv.

Nylig publiserte popstjernen en video av seg selv på hjemmesiden, hvor hun puster og peser sammen med sin personlige trener Seven.

Det heter at Britney trener tre ganger per dag, fem dager i uka, og tar 1000 situps om dagen. I tillegg følger hun en stram diett. I august fortalte hun OK Magazine at hun spiser bare 1200 kalorier om dagen.

- Jeg spiser ingenting med sukker. Jeg holder meg unna frukt og fruktjuicer fordi det inneholder sukker. Jeg spiser kylling og laks og ris. Jeg spiser avokado. Jeg spiser eggehviter til frokost og noen ganger kalkunburgere til lunsj. Det høres ikke ut som det er mye, men det er faktisk mye mat hvis du spiser de riktige tingene, sa Britney.

Men det er selvsagt flere kjendiser som er kjent for å trene hardt og spise riktig.

Gwyneth Paltrow er en av dem. På talkshowet til Oprah Winfrey avslørte Paltrow at hun trener knallhardt fordi hun ikke klarer å kontrollere hva hun putter i munnen.

Gwyneth fulgte i en årrekke fulgt en makrobiotisk diett, som gjorde at hun måtte unngå hvete, melkeprodukter, sukker, gluten, alkohol og rødt kjøtt. Det har hun sluttet med.

- Jeg klarer det bare ikke. Jeg klarer ikke å slanke meg. Jeg tror kanskje det er tanken på at noe er forbudt... For meg er det verdt det å trene ekstra så jeg kan spise det jeg har lyst på og slippe å tenke på diett, fortalte hun til Oprah og viste det intense treningsopplegget hun følger.

- Gwyneth trener opp mot tre timer om dagen, sier hennes venn Mario Batali og US Weekly magazine.
Madonna (50) har samme trener som Gwyneth, Tracy Anderson. Hun trener to timer om dagen, seks dager i uka, med en kombinasjon av løping, pilates, svømming og styrketrening. Britiske Daily Mail rapporterte tidligere i måneden at Madonnas opplegg har blitt så intenst at hun plages av smerter i ryggen og knærne og har med seg både en kiropraktor og en fysioterapeut på sin Sticky and Sweet-turné.

- Jeg kommer ikke til å roe ned, hoppe av dette løpet, holde meg hjemme og bli tjukk. Aldri i verden. Jeg vil aldri bli tjukk, sa Madonna til britiske Elle i vår.

Helseprofessor Michael Dupper ved universitetet i Mississippi har vurdert treningsmengden til kjendisene på vegne av ABC News, og sier at det kan være en påkjenning både for hode og kropp.

- Hvis du ikke er vant til tre treningsøkter om dagen, kan det være brutalt både fysisk og psykisk, sier han og kaller Britneys opplegg for "en kortvarig løsning som vil være nærmest umulig å holde ut med over lang tid."

Han mener Gwyneth har større sjanse til å opprettholde sitt intense treningsnivå, siden hun gradvis har bygget seg opp.

Professoren mener derimot at radmagre Madonna vil ha godt av å trappe ned noe.

- Madonna er 50 år. Hun risikerer å miste mensen og utvikle benskjørhet med denne treningsmengden, sier han - forøvrig uten å gjøre noe poeng av at det er helt vanlig at 50-åringer ikke har menstruasjon. 

Personlig trener fra Hollywood Valerie Waters, mener at man ikke kan måle Madonna etter vanlige standarer.

- Vi må forstå at det som Madonna gjør på scenen er hardcore. Det er en kjempeintens aerobic-økt på høye hæler som varer i timevis, hver kveld i flere måneder. Vi må se på henne som en profesjonell idrettsutøver i 50-åra.

LES OGSÅ: Popdronningens dramatiske forvandling

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.