Kan trolig innkassere flere hundre millioner

Bjørn Dæhlie har satset stort på tidenes største vindmølleprosjekt i Sverige.

GOD GEVINST: Nå er godkjennelsen i boks, og dersom Stena Group overtar bygging og drift av parken, kan Dæhlie trolig tjene flere hundre millioner. Her er Dæhlie med kona Vilde. Foto: Stella Pictures
GOD GEVINST: Nå er godkjennelsen i boks, og dersom Stena Group overtar bygging og drift av parken, kan Dæhlie trolig tjene flere hundre millioner. Her er Dæhlie med kona Vilde. Foto: Stella Pictures Vis mer
SEOGHØR.NO: Den tidligere norske skistjernen Bjørn Dæhlie har i snart fire år jobbet med en stor vindmøllepark i fjelltraktene i Nord-Sverige. Nå har han fått godkjenning for bygging av 105 vindmøller.

Finansavisen skriver at investeringene skal være anslått til omkring 3,5-4 milliarder kroner. Den styrtrike Stena-familien gikk i fjor inn i prosjektet, og har nå en opsjon på å overta både bygging og drift.

Dersom de realiserer opsjonen, kan Dæhlie trolig tjene flere hundre millioner kroner på prosjektet.

- Det viktigste for oss har vært vindmålingene. Når de var så høye som de var, får vi også godt betalt om de bestemmer seg for å fullføre prosjektet, sier Dæhlie til avisen.

Dæhlie har sikret seg en avtale med alle 100 grunneierne i området, noe som var en tidkrevende prosess.

- Å få en avtale med alle de 100 grunneierne i området var ekstremt viktig, og mye arbeid. Det hjalp nok at de selv får gode inntekter av en vindmøllepark, sier han.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på 2255@shf.no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Pippa sørget for Dæhlie-reklame