Se og Hør Reality Awards:

Kan ta storeslem

Juryen har talt - her er de som skal knive om kampen om å bli «Årets konkurransedrevne reality».

NOMINERT:«Kompani Lauritzen» er blant dem som kan stikke av med pris i høst. Foto: Matti Bernitz/TV 2
NOMINERT:«Kompani Lauritzen» er blant dem som kan stikke av med pris i høst. Foto: Matti Bernitz/TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommeren er på hell, og en begivenhetsrik TV-høst er i anmarsj, men først skal fjorårets seerfavoritter hedres under Se og Hør Reality Awards.

Her er de nominerte som kan stikke av med prisen for «Årets konkurransedrevne reality».

«Årets konkurransedrevne reality» er stemt frem av en fagjury som består av Pia Basberg, prosjektredaktør i NRK, Jostein Olsen, daglig leder i Mastiff, Marius Rønnekleiv, Executive Producer i Viaplay og Bjørn Asgeirsson i Warner Bros. Discovery.

Caroline Nitter var reporter for Se og Hør Reality Awards på Universal og fikk en pikant gave av Erik Sæter, som hun valgte å gi videre til Kevin Lauren. Video: Jenny Emilie Aas Vis mer

«24 stjerners julekalender»

Den nye adventsserien til NRK fikk mye oppmerksomhet og omtale da den rullet over skjermen - både for sine noe uortodokse konkurranser - men også for noen kontroversielle stunts, utført av både deltakerne og programlederen selv.

JULENISSER: Her er kjendisene som medvirket i den første sesongen av adventsserien. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
JULENISSER: Her er kjendisene som medvirket i den første sesongen av adventsserien. Foto: Julia Marie Naglestad / NRK Vis mer

Ikke bare er programmet nominert til «Årets konkurransedrevne reality», men deltaker Øyunn Krogh (27) og programleder Markus Neby (32), er blant de som kan stikke av med pris under høstens Se og Hør Reality Awards - for henholdsvis «Årets deltaker» og «Årets programleder».

«Forræder»

Flere TV-seere gledet seg stort over Mads Hansens (39) programkonsept «Forræder», som kan minne litt om «Cluedo» og «Among Us».

Tillit og tålmodighet blir satt på prøve i programmet, og det har hittil vært en fryd for seerne å følge med på. Hansen, som også er nominert til «Årets programleder», kan dermed stikke av med to priser i høst.

STOR SUKSESS: Mads Hansen har gjort stor suksess med TV 2-programmet «Forræder». Foto: Heidi Marie Gøperød / TV 2
STOR SUKSESS: Mads Hansen har gjort stor suksess med TV 2-programmet «Forræder». Foto: Heidi Marie Gøperød / TV 2 Vis mer

«Kongen befaler»

I humorserien «Kongen befaler» skal et knippe komikere kjempe om å være den mest kreative for å innfri kongens forventninger og oppgaver.

Forrige sesong ble ledet av Bård Ylvisåker (40), som for øvrig er nominert til «Årets programleder» under Se og Hør Reality Awards.

TRONSKIFTE: Bård Ylvisåker og makker Olli Wermskog holder fortet i Discovery-programmet «Kongen befaler». Foto: Helene Kjærgaard Kleiveland
TRONSKIFTE: Bård Ylvisåker og makker Olli Wermskog holder fortet i Discovery-programmet «Kongen befaler». Foto: Helene Kjærgaard Kleiveland Vis mer

«Mesternes mester»

Også i år fikk seerne være vitne til ti idrettshelter som kjempet om den gjeve tittelen i det populære NRK-programmet «Mesternes mester».

FAVORITT: Programmet har blitt en seerfavoritt for mange. Foto: Heidi Marie Gøperød / Nordisk Manijay / NRK
FAVORITT: Programmet har blitt en seerfavoritt for mange. Foto: Heidi Marie Gøperød / Nordisk Manijay / NRK Vis mer

I 14 sesonger har man fått se tidligere og nåværende idrettsstjerner knive om heder og ære i serien, og programmet er blant de nominerte som kan stikke av med pris under Se og Hør Reality Awards i høst.

«71 grader nord - team»

I «71 grader nord-team» skal kjendiser i par kjempe seg gjennom tøffe utfordringer og konkurrere om å komme først i mål i vakker, norsk natur.

TØFF KONKURRANSE: Tom Stiansen med gjengen i 71 grader nord Team 2022. Foto: Haakon Lundkvist
TØFF KONKURRANSE: Tom Stiansen med gjengen i 71 grader nord Team 2022. Foto: Haakon Lundkvist Vis mer

Blod, svette og tårer er som regel en faktor i Discovery+-suksessen. Med heftige etapper og oppgaver, sitter som regel følelsene løst, noe som også har gjort programmet nominert til «Årets konkurransedrevne reality».

«Farmen kjendis»

I «Farmen kjendis» får seerne være vitne til at kjendisene drar 100 år tilbake i tid for å samarbeide om gårdsdrift og dyrehold uten moderne hjelpemidler.

Programmet er blitt en seerfavoritt blant mange nordmenn, og er en selvfølgelighet å finne på nominasjonslistene til Se og Hør Reality Awards.

GÅRDSFOLK: Kjendisene som kjempet for tilværelsen. Foto: Espen Solli/TV 2
GÅRDSFOLK: Kjendisene som kjempet for tilværelsen. Foto: Espen Solli/TV 2 Vis mer

«Kompani Lauritzen »

Det er ingen nåde når kjendisene får kjørt seg under de militære øvelsene i TV 2-programmet «Kompani Lauritzen».

TV-programmet, som har gitt oss flere minneverdige øyeblikk, kan nå stikke av med pris under høstens begivenhet på H3 arena.

REKRUTTER: Deltakerne i «Kompani Lauritzen» kan se tilbake på en strålende sesong. Foto: Matti Bernitz / TV 2
REKRUTTER: Deltakerne i «Kompani Lauritzen» kan se tilbake på en strålende sesong. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

«Camp kulinaris»

Det blir som regel høy temperatur når kjendisene konkurrerer om hvem som klarer å kokkelere de mest delikate rettene i «Camp Kulinaris».

Matlagingsprogrammet, som har inspirert til mang en god middagsrett, er nå nominert i «Årets konkurransedrevne reality».

GOD KOK: Det ble flere opphetede diskusjoner på kjøkkenet denne sesongen. Foto: Viaplay
GOD KOK: Det ble flere opphetede diskusjoner på kjøkkenet denne sesongen. Foto: Viaplay Vis mer

«The Voice»

De spirende talentene får virkelig utfordre seg selv i sangkonkurransen «The Voice».

Ikke bare har seerne fått være vitne til gullstruper, men man har også fått se den lekne tonen mellom dommerpanelet bestående av Yosef Mariam (45), Ina Wroldsen (39), Espen Lind (52) og Jarle Bernhoft (47).

Thomas Tvedt rørte mentorene til tårer. Video: «The Voice»/TV 2. Vis mer

«Good luck guys»

I realityprogrammet «Good Luck Guys» blir tolv kjendiser sendt til Thailand for å konkurrere parvis, og lever samtidig med lite mat og under dårlige kår.

FULLT DRAMA: Det ble dramatisk under TV-innspillingen «Good luck guys» når en av deltakerne blir bitt av en skorpion. Video: Klaus Fjellro / Amazon Prime. Reporter: Celina Morken. Klipp: Luna Lea. Vis mer

Realityprogrammet har trolig hentet inspirasjon fra både «Robinsonekspedisjonen» og «Mesternes mester» - en suksessoppskrift som nå har fått dem på nominasjonslistene til Se og Hør Reality Awards.

LES OGSÅ: - Et slag i ansiktet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer